Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu primește vizita celor de la Steaua CSM EximBank

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
15.12.2016

 

Etapa a XIII-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin debutează vineri, 16 decembrie, cu partida dintre BC CSU Sibiu și Steaua CSM EximBank. Duelul se anunță cu atât mai interesant cu cât cele două formații sunt vecine de clasament, ambele traversând o perioadă foarte bună în campionat.

Sibienii au produs o surpriză frumoasă și, la fel ca sezonul precedent, au legat șase victorii la rând. Cu un bilanț general de opt victorii și trei înfrâneri, galben-albaștrii ocupă poziția a treia în clasament, cu un total de 19 puncte. În etapa precedentă, CSU Sibiu a învins la Craiova cu 78-59, câștigând anterior cu BCM Olimpic Baia Mare, BC SCM Timișoara, CS Phoenix Galați, BC Mureș Târgu Mureș și BCM U Pitești.

Și roș-albaștrii se laudă cu un parcurs excelent în campionat, aceștia ocupând locul secund, cu un total de 21 de puncte. La fel ca U-BT, Steaua are un bilanț de zece victorii și o înfrângere, singurul eșec al steliștilor în campionat fiind administrat întocmai de clujeni, în etapa a VII-a. De atunci, jucătorii lui Claudiu Fometescu au câștigat toate partidele, impunându-se în fața celor de la CS Dinamo București, BC Mureș Târgu Mureș, BCM U Pitești, SCM U Craiova și BCM Olimpic Baia Mare. În ultima etapă, roș-albaștrii au stabilit un record de puncte, învingând pe terenul nou-promovatei la o diferență de 51 de puncte: 119-68. A fost al doilea eșec usturător înregistrat de BCM Olimpic Baia Mare, care a fost învinsă în ultima etapă a turului de BC CSU Sibiu, cu scorul de 106-79.

În ceea ce privește confruntările anterioare dintre BC CSU Sibiu și Steaua CSM EximBank, statistica îi este favorabilă echipei din Capitală, care s-a impus în opt din cele 13 dispute cu sibienii. Meciul din tur s-a încheiat cu victoria steliștilor, scor 77-68, iar în sezonul precedent galben-albaștrii s-au impus în doar una din cele patru încleștări.

Vineri, cele două echipe își dau întâlnire de la ora 17:30, în Sala Transilvania din Sibiu. Meciul va fi transmis în direct pe Digi Sport 2.

Cel mai probabil, sibienii nu vor putea conta în partida de vineri pe unul dintre jucătorii de bază, Marcel Davis, care a suferit o accidentare în meciul de la Craiova.

 

*foto: Ana-Maria Mătușoiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!