Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu primește vizita lui FC Argeș în debutul noului sezon al LNBM

CSU Sibiu primește vizita lui FC Argeș în debutul noului sezon al LNBM

BC CSU Sibiu debutează pe teren propriu în noul sezon al Ligii Naționale de Baschet Masculin, în Sala Transilvania urmând să vină miercuri (28.09) formația FC Argeș Pitești în derby-ul primei runde a conferinței A.

Sibienii au avut o vară plină de schimbări, lotul de jucători suferind modificări importante și dintre noile transferuri a apărut deja o problemă medicală de durată prin accidentarea lui Unai Mendicote. Antrenorul Miguel Angel Hoyo va avea în stagiunea 2022/2023 sub comandă străini precum Roberts Blumbergs, Mouhamed Barro, Dallas Walton, Daniel Manchon sau Vuk Djordjevic, în timp ce Baris Cagan Ozkan poate evolua pe post de autohton. Revenirea lui Aurelian Gavriloaia și transferul lui Sebastian Ionescu au reprezentat cele mai importante mutări în privința românilor.

FC Argeș a trecut de asemenea prin modificări importante, prima fiind chiar pe banca tehnică, unde Milan Mitrovic o să debuteze în calitate de principal. Alin Andrieș și Tudor Fometescu sunt românii aduși în această vară, Mihai Gavrilă revenind în lot, iar la capitolul străinilor piteștenii i-au transferat pe Josh Cunningham, Andreja Milutinovic, Dragan Zekovic și Trey Freeman. Păstrarea unor piese de bază precum Nikola Jevtovic și Mihai Măciucă reprezintă un plus pentru alb-violeți.

Rezultatele din presezon au fost total diferite, Argeșul beneficiind de victorii mai multe decât Sibiul. Piteștenii au câștigat 4 meciuri de pregătire din totalul celor 7, într-o singură ocazie fiind ținuți la sub 70 de puncte marcate (vs. Rilski Sportist la turneul organizat pe terenul lui Rapid București). CSU Sibiu a avut o singură victorie în 6 meciuri amicale, obținută în cadrul Memorialului Elemer Tordai, turneu care a adus și cele două partide în care galben-albaștrii au încasat mai puțin de 80 de puncte.

În privința întâlnirilor directe, FC Argeș stă mai bine în ultimele cinci partide, reușind să câștige de trei ori. Ultimul meci între cele două a avut loc tot la Sibiu, în returul sezonului regulat de anul trecut, când piteștenii s-au impus cu 78-73 în Sala Transilvania. Singurii care au prins minute mai importante atunci din cele două tabere și se regăsesc și acum în loturile echipelor sunt Mirel Dragoste și Mihai Măciucă.

Duelul din Sala Transilvania dintre BC CSU Sibiu și FC Argeș Pitești va avea loc miercuri seara, 28 septembrie, de la ora 19.00. Până în acest moment jocul nu apare în viitoarele transmisiuni de pe FRB TV.

*foto: Facebook BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!