Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu revine de la -13 și câștigă disputa de pe teren propriu cu CSM Târgu Mureș

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
06.01.2024

CSU Sibiu revine de la -13 și câștigă disputa de pe teren propriu cu CSM Târgu Mureș

CSU Sibiu a obținut o victorie mare în vederea luptei pentru locurile de Top 10 în Liga Națională de Baschet Masculin. Gruparea ardeleană a trecut de CSM Târgu Mureș pentru a ajunge la un bilanț de 8-6, în timp ce adversarii lor stau cu 9-5 în clasament în urma eșecului cu scorul de 87-81.

CSU Sibiu: Jay Threatt, Mirel Dragoste, Pavlin Ivanov, Mouhamed Barro, Rareș Uță

CSM Târgu Mureș: Jonathan Person, Mladen Jeremic, Goran Gajovic, Alin Borșa, Szabolcs Santa

Disputa a debutat cu un duel al coșurilor de trei între Borșa și Threatt. Person s-a alăturat și el acestei confruntări de la distanță. Ivanov a bifat primul coș din interior al disputei. Santa i-a urmat exemplul, printr-un cârlig. Ivanov a egalat cu a patra reușită de afară a meciului. Person a dus scorul la 8-11  prin cea de-a doua sa reușită de afară, înainte ca Uță să transforme un coș de sub panou. Rinkevicius a cerut timeout după ce Person a ajuns la nouă puncte. Kuti și Uță au oprit run-ul de 8-2 al oaspeților și au readus diferența la o singură posesie. Tot Kuti cu un and-one a egalat la 16. Jeremic și Pratt s-au duelat apoi în coșuri cu grad ridicat de dificultate de trei. La capătul primului sfert, Mureș se afla în avantaj, 23-27.

Gajovic de la distanță și Martinic de la libere au majorat avantajul mureșenilor. Sibienii au încercat să pună presiune pe repunerile defensive ale adversarilor, dar această strategie nu a dat roade, iar Engi a transformat o nouă triplă pentru echipa sa și a dus diferența în double-digits pentru prima oară în meci: 24-35. Santa a adus alte două puncte printr-un floater. Ivanov a întrerupt pentru moment avântul ocupantei locului trei în Conferința B, dar Santa a adus un nou coș cu un cârlig din apropierea inelului. Uță și Kuti au dat startul revenirii în joc a vulturilor, iar Ivanov a redus diferența la două posesii cu o triplă. Scorul ajungea la 39-41 după liberele transformate de Dragoste. Tot de la linia de pedeapsă a reușit să egaleze Threatt. Gazdele au trecut pentru prima oară în avantaj prin Uță. La capătul primei reprize, cele două echipe se anihilaseră reciproc: 46-46.

Santa a inaugurat a doua jumătate cu un coș din căciulă. Uță a răspuns prin același procedeu, înainte ca Threatt să transforme un coș de trei. Person a răspuns pe pătrundere, dar elevii lui Rinkevicius au replicat rapid cu un run de 7-0, întrerupt de Martinic și Lowrance. Diferența de opt puncte s-a risipit rapid, astfel că Borșa egala la 60 de sub panou, după ce anterior înscrisese un coș de trei, astfel că sibienii s-au văzut nevoiții să ceară un timeout rapid. La capătul sfertului trei, formația de pe malul Cibinului conducea cu 64-61.

Uță și-a continuat evoluția excelentă și a marcat primele patru puncte ale actului decisiv pentru a bifa borna celor 20 de puncte în meci. Kuti și-a dus pentru prima oară echipa la un avans de două cifre cu un coș cu fault. Martinic a oprit run-ul gazdelor de la semi-distanță, înainte ca Kuti să transforme și un coș de afară. Uță a dus apoi scorul la 76-63 cu un layup dificil. Deși situația părea simplificată pentru Sibiu, elevii lui George Trif au găsit resursele pentru a reveni în meci, iar un and-one al lui Gajovic aducea scorul la 80-76 cu două minute înainte de final. Pratt a înscris un coș de trei care a eliminat orice urmă de speranță pentru Sibiu. Scorul final a fost 87-81.

Rareș Uță a fost MVP-ul disputei și a totalizat 24 de puncte și 7 recuperări. Jay Threatt, Pavlin Ivanov și Nandor Kuti au adunat câte 15 puncte. Jonathan Person a ieșit la rampă pentru oaspeți, cu 17 puncte.

În runda următoarea etapă, CSU Sibiu va juca pe terenul celor de la Petrolul Ploiești, în timp ce CSM Târgu Mureș primește vizita lui SCM U Craiova.

*foto: Facebook/BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!