Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu revine în ultimul sfert și o învinge pe Dinamo București

CSU Sibiu revine în ultimul sfert și o învinge pe Dinamo București

Etapa a 23-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin s-a încheiat cu duelul dintre BC CSU Sibiu și CS Dinamo București, formații clasate pe ultimele două poziții din Top 10 înaintea acestui joc.

CSU Sibiu: Jay Threatt Jr., Mirel Dragoste, Pavlin Ivanov, Marc Loving, Rareș Uță

CS Dinamo București: Andre Jones, Cortez Edwards, Andrei Mandache, Ștefan Grasu, Sean Evans

Meciul a început în forță, cu multe coșuri, dar și cu greșeli și ratări ușoare. Threatt a marcat primele cinci puncte ale gazdelor, însă prima jumătate a actului inaugural a aparținut oaspeților care au ajuns să conducă cu 17-5 și apoi cu 20-8. Edwards, Jones, Grasu și Evans au fost principalii remarcați ai acestei secvențe. Venit de pe bancă, Gavriloaia a răspuns cu o triplă, Mouhamed Barro a dominat spațiul de trei secunde și CSU Sibiu a reintrat în meci, scorul după zece minute fiind 23 la 18 pentru Dinamo.

Galben-albaștrii și-au continuat revenirea și în debutul sfertului al doilea, Nandor Kuti izbutind cinci puncte consecutive. Elevii lui Sotiris Manolopoulos nu au mai avut aceeași precizie la nivelul aruncărilor și, după o perioadă cu mai multe ratări, jucătorii lui Tomas Rinkevicius au reușit să egaleze la 30, 32 și 34. Apoi, la penultima acțiune a reprizei, Loving a înscris un and-one și CSU Sibiu a intrat la vestiare cu un avantaj minim: 37-36.

Sfertul al treilea a început cu un parțial de 9-0 al bucureștenilor, care au înscris prin Edwards, Evans și Jones, provocându-l pe Rinkevicius să ceară time-out. După reluarea jocului, fiecare echipă a marcat câte o triplă și apoi Aurelian Gavriloaia a înscris cinci puncte prin care sibienii s-au apropiat la o posesie de adversari (45-48). A fost rândul lui Manolopoulos să solicite un timp de odihnă, iar Mandache și Grasu au răspuns cu șase puncte la rând. Loving, Kuti și Barro au condus un nou run al gazdelor, însă sfertul al treilea s-a încheiat cu scorul de 59 la 51 pentru Dinamo.

Kuti a deschis actul decisiv cu o reușită de la mare distanță, dar Jones a răspuns cu trei libere marcate. După un coș al lui Edwards, Threatt și Loving au marcat câte o triplă, iar CSU Sibiu s-a apropiat la două puncte (62-64), moment în care tehnicianul oaspeților a solicitat un time-out. Indicațiile sale nu au dat roade, galben-albaștrii au trecut la conducere și, cu puțin sub două minute rămase din meci, scorul era 69 la 66. Uță a ratat două libere, însă Threatt a izbutit o nouă triplă prin care a dublat avantajul echipei sale, provocându-l pe Manolopoulos să ceară încă un timp de odihnă. Oaspeții nu au mai putut face nimic, iar CSU Sibiu a obținut victoria: 77-66.

Liderii învingătoarei au fost Jay Threatt (19 puncte, 7 recuperări, 7 pase decisive), Marc Loving (14 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive), Mouhamed Barro (11 puncte, 6 recuperări), Nandor Kuti (10 puncte) și Monyea Pratt (9 puncte, 11 recuperări, 3 pase decisive).

De partea cealaltă s-au remarcat Andre Jones (27 de puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive), Sean Evans (11 puncte, 8 recuperări) și Ștefan Grasu (7 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive).

Datorită acestui rezultat, CSU Sibiu ajunge la un bilanț de șase victorii și șapte înfrângeri, în timp ce CS Dinamo București are trei meciuri câștigate și zece pierdute.

În următoarea rundă, trupa lui Tomas Rinkevicius se va deplasa pe terenul lui CSO Voluntari. În schimb, elevii lui Sotiris Manolopoulos vor primi vizita lui CSM Constanța.

*foto: Răzvan Spechea/BC CSU Sibiu.

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Focșani Leks :

    urmeaza
    meciuri dificile pt ambele echipe. acum jocul a fost cum a fost. raman de parere ca pratt a fost omul meciului. nu stiu, poate imi si place mie ca jucator de pe vremea cand evolua la Focsani

    cu 1 lună în urmă (14.03.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!