Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu revine pe podiumul LNBM, după victoria administrată Piteștiului

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
16.01.2016

Primul meci pe teren propriu din anul competițional 2016 a fost cu noroc pentru CSU Atlassib Sibiu, care s-a impus în fața lui BCM U Pitești, cu scorul de 74-71 (12-14, 17-15, 16-17, 29-25). Partida nu a fost deloc ușoară pentru sibieni, aceștia fiind puși de nenumărate ori în dificultate de adversari, însă finalul de meci le-a aparținut. Este o victorie mare pentru echipa lui Dan Fleșeriu, care revine în fotoliul de lider al Ligii Naționale de Baschet Masculin, cu un cumul de 26 de puncte.   

Cu gândul la victorie, despre care spunea, înaintea partidei, că este obligatorie pentru asigurarea unui loc între primele șase clasate, Dan Fleșeriu i-a trimis pe parchet pe Kevin Hardy, Boris Lalovic, Octavian Popa Calotă, Lawrence Gilbert și Igor Mijajlovic. De partea cealaltă, Andelko Mandic a început partida cu cinciul format din Pedja Stamenkovic, Ronald Ross, Vyacheslav Bobrov, Maksym Pustozvonov și Bogdan Stăncuț.

Partida a început într-o notă excelentă pentru formația oaspete, care și-a trecut în cont un „run” de 6-0. Apoi, Hardy a adus 4 puncte echipei sale, iar în minutul 6 Will Paul stabilea egalitatea, 10-10. Ultimul minut a fost haotic, cu greșeli de ambele părți, baschetbaliștii plimbând mingea de la un panou la celălalt, fără a fructifica, însă. Primul act s-a terminat cu BCM U Pitești în avantaj, 14-12.

Adrian Tudor a inaugurat actul secund cu două puncte, dar sibienii au trecut repede la conducere, 18 – 16, datorită coșurilor de 3 puncte marcate de Lalovic și Cioacătă. Andelko Mandic a cerut time-out, iar elevii săi au ținut cont de sfaturile primite, trecând din nou la conducere. La 21 – 18 pentru Pitești, a venit rândul lui Dan Fleșeriu să ceară timp de odihnă, după care CSU Sibiu a reușit să țină un ritm apropiat, intrându-se la pauză cu un scor de egalitate: 29–29.

Piteștenii au marcat primii și după ce au venit de la vestiare, trecând din nou la conducere. La jumătatea sfertului trei, tabela arăta 37-34 în favoarea lui BCM U Pitești,  Pustoznovov și Ross au mărit avantajul echipei lor, dar Gilbert și Hardy au făcut ca sfertul să se încheie cu doar o jumătate de punct diferență. Hardy a ridicat publicul în picioare cu un coș marcat de la jumătatea terenului, dar abitrii nu l-au validat pe motiv că timpul expirase, iar sfertul trei s-a terminat 46-45 pentru Pitești.

Partida a fost decisă în ultimul act. După ce în primele trei sferturi au părut deconectați, sibienii și-au revenit pe final de meci. Cu trei minute înainte de încheierea partidei, baschetabliștii sibieni conduceau cu 9 puncte diferență, iar la elanul pe care îl prinseseră, părea imposibil ca Piteștiul să-i mai oprească. 3 puncte Lalovic, alte 3 Gilbert, iar scorul ajungea la 69 – 61 pentru CSU Sibiu. BCM U Pitești a redus din deficit, prin Neguț și Pustozvonov, însă nu suficient pentru a trece din nou la conducere și a-și adjudeca victoria. Fluierul final a consemnat victoria lui CSU Sibiu: 74-71.

Pentru CSU Sibiu au marcat Hardy (16 puncte), Lalovic (14), Gilbert (12), Calotă (10), Paul (9), Harrison (7), Mijajlovic și Cioacătă câte 3.

Cel mai bun marcator al lui BCM U Pitești a fost Alexander Mladenovic (17).

*Foto: Ana-Maria Mătușoiu

17 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu JCN :

    Bravo baieti !
    A fost poate cel mai prost meci al nostru din acest sezon. Prima repriza a fost un lant al greselilor, totul culminand cu finalul primului sfert. E bine ca ne-am trezit in ultimul sfert si am castigat in fata unei echipe mediocre as putea spune. Hai CSU !!!

    cu 8 ani în urmă (17.01.2016) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Renan :

    Asa NU!
    E un sezon ratat. Sa avem grija foarte mare sa nu retrogradam. Jucatorii din pacate sunt slabi, nu pot mai mult. Conducerea ne vinde gogosi in fiecare saptamana. O sa iasa acum iar domnul manager si o sa ne spuna ca invingem tot in cele 6 etape ramase. Ne mintim singuri. Jogela nu inteleg de ce a jucat atat de putin. Ron din pacate nu mai e jucatorul de anul trecut, nu mai e motorul echipei. Bobrov si Pustoszvonov au fluctuatii mari de la un meci la altul. Mladenovici e cel mai eficient jucator al nostru...si asta se vede in clasament! Dar din pacate nu e vina lor, e vina celor care conduc aceasta echipa, vina lor ca in acest sezon practic n-am batut pe nimeni. Avem cel mai numeros staf din LMBM, atatia oameni care sunt pe langa echipa, a caror munca se vede in locul in clasament!

    cu 8 ani în urmă (17.01.2016) Raspunde
  • FC Argeș Pitești boby77 :

    Banii, managerul si nepotismul
    Am adus jucatori care nu joaca, iau banii degeaba. Strainii sunt ineficienti, blazati, aducem jucatori refuzati de altii si ei nu sunt capabili sa prinda o minge. Managerul cheltuie banii dupa capul lui incompetent si nimeni nu-l trage la raspundere, nimeni nu ia masuri. La echipa in staff sunt angajati toti incultii si nepriceputii in ale baschetului. Consiliul de administratie trebuie sa aduca un manager eficient, care stie management, care nu face combinatii cu jucatorii, care stie baschet.

    cu 8 ani în urmă (17.01.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu florinlin :

    antipropaganda
    Ambele echipe au fost la limita decentei, cred ca a fost unul din cele mai slabe meciuri din campionat. CSU daca nu se trezeste nu intra in primele 6, cat despre Pitesti norocul lor e ca tm si med s-au cam abonat la retrogradare. Arbitrajul nu putea fi decat in nota meciului, ciulin si bedir sefer au stricat bruma de baschet pe care cele doua echipe incepusera sa-l joace in sf 4. O tragicomedie a erorilor.

    cu 8 ani în urmă (17.01.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu mid :

    csu
    A fost cea mai slabă prestație,multe greseli copilărești, teama, indecizie.Cred ca trebuie lucrat la factorul psihologic, jucătorii avînd căderi inexplicabile. Una peste alta victoria rămîne victorie, si chiar daca am jucat ,trebuie s-o spunem,prost,echipa trebuie in continuare încurajată. HAI CSU!!!

    cu 8 ani în urmă (17.01.2016)
    • FC Argeș Pitești Shakall:

      meciuri
      Toate meciurile in care a jucat Pitestiul pot fii catalogate ca fiind cele mai slabe de aici si faptul ca am pierdut mereu la limita

      cu 8 ani în urmă (17.01.2016)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești Rudolf :

    Meci
    Nu am fost in sala pentru a putea vedea meciul. Dar daca acesti "specialisti" de baschet din Pitesti, care comenteaza la fiecare stire nefavorabila BCM U, vor retrogradare, sa taca din gura! E practic imposibil cu Ross, Mladenovic, Pustozvonov si Tudor in echipa sa retrogradezi! Veti vedea dupa cele 10 meciuri (7-12). Vom vedea cine are dreptate. Mult succes in a comenta, mari domni! Argesul mai are o echipa in prima liga si noi dam in ea, ca stim sport!

    cu 8 ani în urmă (17.01.2016) Raspunde
  • FC Argeș Pitești adu :

    bca
    Nu s.a facut cel mai simplu lucru posibil.sa renunti la 1-2 jucatori si sa aduci o rezerva lui mladenovic.

    cu 8 ani în urmă (17.01.2016) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    schimbare
    Aștept prezentarea noului jucător al nostru. Sper sa ne ajute sub panou și , alături de Mladenovic, sa fim mai puternici acolo.

    cu 8 ani în urmă (17.01.2016)
    • FC Argeș Pitești Rudolf:

      Surpriza
      Poate va fi o surpriza. Ne este necesar un jucator puternic pentru a ne putea califica unde ne este locul.

      cu 8 ani în urmă (17.01.2016)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești Shakall :

    pivot
    Nu doar pivot ne trebuie Ross si Stamenkovic sunt in plus. Ross un meci bun din 10, Stamenkovic 0. Un sezon in care s-au mancat bani de pomana. Oricum ce sanse mai sunt de play-off? Oricum la anu daca se va mai finanta echipa iar o sa se schimbe tot, o sa o luam de la capat, parca nu se vrea performanta doar sa se toace niste bani de dragul cheltuielilor

    cu 8 ani în urmă (17.01.2016)
    • FC Argeș Pitești adu:

      nu doar pivot
      Dar pivotul era usor de adus.ca trebuia unul sa joace 10 15 min.sa nu se cunoasca lipsa lui mladenovic din teren.

      cu 8 ani în urmă (17.01.2016)
    • FC Argeș Pitești Rudolf:

      Shakall
      Ross si Stamenkovic? Gresit! Un 4-5 ne e necesar. Mai avem 6+10 meciuri

      cu 8 ani în urmă (17.01.2016)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești Renan :

    Re
    De unde atata optimism nu inteleg. Ne bate Sibiu de 2 ori, ne bate Craiova de 2 ori si noi suntem super increzatori ca prindem primele 8. Daca pe locurile 7-8 vor fi Energia si Dinamo, Craiova sau Staua sansele sunt foarte foarte mici. La ce meciuri ne asteapta in urmatoarele 6 etape...nu cred ca batem mai mult de Timisoara. Si tin cu echipa asta, sunt prezent la toate meciurile doar ca nu sunt mediocru si nu ma mint singur, cum fac altii, care dupa fiecare infrangere ne spun ca de acum inainte rupem tot, ca trebuie sa fim alaturi de echipa la bine si la greu, ca ei vin la sala de la 5 ani:)

    cu 8 ani în urmă (17.01.2016)
    • FC Argeș Pitești adu:

      bca
      Subscriu

      cu 8 ani în urmă (17.01.2016)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești boby77 :

    Re
    Afara cu totii.

    cu 8 ani în urmă (18.01.2016) Raspunde
  • FC Argeș Pitești boby77 :

    Re
    Putem ajunge sus, cu noul jucator Lee, dar sa-l schimbam si pe Jogela, Max, Balmus si sa aducem 2 straini buni.

    cu 8 ani în urmă (18.01.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!