Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu s-a impus în fața celor de la BCM U Pitești

CSU Sibiu s-a impus în fața celor de la BCM U Pitești

BC CSU Sibiu a câștigat meciul împotriva echipei BCM U Pitești, scor 84-75 (9-11, 29-21, 27-22, 19-21). Confruntarea din cadrul turneului 8 al LNBM s-a disputat în Sala Trivale din Pitești.

Echipele de start

Pitești: Talton, Fitzpatrick, Măciucă, Jeremic, Jevtovic

Sibiu: Hardy, Addison, Rathan, Stan, Cooper

Piteștiul a dus scorul la 6-2 în primele minute ale partidei, dar Addison a egalat pentru Sibiu, 6-6. Fitzpatrick a transformat din spatele semicercului, 9-6, trupa sibiană a adus din nou egalitatea, 9-9, dar două libere înscrise de Uță au făcut ca argeșenii să încheie primul sfert în avantaj, 11-9.

Deși elevii lui Costescu au început mai bine actul doi, Sibiul a trecut la conducere după un three-point play reușit de Rathan, 17-18. Voinescu a răspuns de la mare distanță pentru BCM U, 20-18, însă Reynolds a înscris prin același procedeu, 20-21. Cele două combatante au mers cap la cap în următoarele minute, alternând la conducere. După ce trupa din Argeș a avut 30-27 pe tabelă, sibienii au reușit un run de 11-0 pentru a modifica scorul la 30-38. Jeremic a înscris ultimele puncte ale primei reprize, 32-38.

Xavier Rathan a înscris 13 puncte până la pauză pentru sibieni, iar Blake Reynolds a contribuit în prima repriză cu 11 puncte (3x3p).

Dunk-ul lui Jevtovic din startul sfertului trei a mișcorat ecartul la două puncte, 39-41, însă Addison a înscris imediat din spatele semicercului, 39-44. La jumătatea actului al treilea, scorul era 47-50. Addison a adus un avantaj de 8 lungimi Sibiului după ce a înscris de la mare distanță, 50-58. Înaintea sfertului patru, sibienii au majorat diferența la 11 puncte, 54-65.

După mai mult de trei minute din ultimul act, Măciucă a înscris pentru 60-67, dar Torok a răspuns din apropiere pentru oaspeți, 60-69. Addison a înscris de la semi-distanță pentru 63-73, iar Măciucă și Bishop au marcat pentru piteșteni, astfel că scorul a devenit 68-73. Măciucă a micșorat ecartul la doar 2 puncte, 73-75, iar Cooper a dat replica pentru sibieni, 73-77. Addison a mai liniștit apele pentru echipa sa după ce a înscris din interiorul semicercului, 75-79. Până la final, CSU a mărit diferența și s-a impus fără emoții, scor final 75-84.

Principalii marcatori

Sibiu: Addison 27 de puncte, Rathan 18 puncte, Reynolds 13 puncte, Cooper 8 puncte

Pitești: Jevtovic 23 de puncte, Măciucă 11 puncte, Gajovic 7 puncte, Fitzpatrick 7 puncte

*Foto: BC CSU Sibiu - Facebook

4 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu undercat _ :

    meci la fel de bun ca transmisia
    nu stiu care din cele doua sunt de vina dar am ramas cu un sentiment ciudat dupa meci. Takeaway, Rathan, Raynols si-au gasit locul, KJ trebuie strunit putin. Nu se poate sa mai ducem atacuri la limita timpului fara sa fie jucata deloc mingea. Garda veche, Coop si Hardy putin in umbra dar probabil tine de vreme ;). Mai stie cineva care e starea lui Lucas ?

    cu 3 ani în urmă (18.03.2021) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    da
    A fost un meci slab; Pitesti a prins o zi proasta, iar noi jucand cu gandul la Reggiana, am jucat doar cat sa putem castiga. Dan a ales sa intareasca perimetrul, dar KJ a facut probabil cel mai slab meci al lui in Romania (cu multe prostii si in aparare). Probabil JJ ar fi dat niste optiuni in atac, dar am fi fost mult mai scurti la perimetru. Hardy sters in continuare, Coop a inceput si el apatic, dar arevenit in partea a doua, cand dat niste pase a la Jokic foarte faine.
    Addison, XRM si Reynolds sunt deja cu certitudine principalele arme acum.
    Arbitraj foarte slab, parca cu mai multe decizii aiurea in favoarea noastra, dar asteptarile erau mici de cand am vazut brigada de arbitrii.
    Acum numaram zilele pana la meciul cu Reggiana, considerat de Dan meciul sezonului.

    cu 3 ani în urmă (18.03.2021)
    • BC CSU Sibiu DND:

      ...
      Ai perfecta dreptate în cele de mai sus. Iar Hardy probabil are nevoie de al-6-lea jucător

      cu 3 ani în urmă (18.03.2021)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu /z/z/z :

    ```
    Nu mi s-a parut ca ne-am fortat foarte tare in meciul asta, norocul nostru ca pitestenii s-au batut singuri la final. Parca devine deja un obicei acolo.
    Chiar si cu o infrangere nu as fi fost suparat, atata timp cat nu se accidenta nimeni. Nu cred ca a fost ceva grav la acea cazatura a lui Mayes daca a putut sa continue si a jucat peste 30 de minute.

    Meciul cu italienii va fi unul pe viata si pe moarte si cred ca avem o sansa buna sa-i invingem. Din ce am vazut nu trec printr-o perioada prea buna, au demis antrenorul si jucam la Oradea, intr-o sala cu care o parte din jucatori sunt obisnuiti.

    cu 3 ani în urmă (18.03.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!