Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu se desprinde în ultimul sfert și câștigă duelul cu Rapid București

CSU Sibiu se desprinde în ultimul sfert și câștigă duelul cu Rapid București

CSU Sibiu a câștigat disputa de pe teren propriu în fața lui Rapid București, scor 90-78 luni seara (28.03) în etapa a 26-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Formația lui Miguel Angel Hoyo are pentru prima dată în acest sezon un bilanț pozitiv de victorii-înfrângeri.

Sibienii au debutat în meci cu un prim 5 alcătuit din Javion Blake, Justas Tamulis, Anton Rotaru, Tanner McGrew și James Padgett, iar giuleștenii au replicat prin formula Jagan Mosely, Devon Bookert, Laurențiu Dumitrescu, Vasile Odagiu și Nikola Stanojevic.

Rapidul a deschis partida cu două încercări bune de la distanță și a ratat ocazia să meargă la +6 între, Odagiu irosindu-și ambele libere, zonă din care Padgett n-a ratat și avantajul giuleștenilor era de două puncte, 6-4. Padgett a adus în continuare punctele formației de pe Cibin (6-6), ratând libera suplimentară după ce a fost faultat pe aruncare, Tamulis scuturând plasa de la distanță și Sibiul conducea în premieră, 9-6 la jumătatea sfertului inaugural. Bucureștenii au replicat după time-out cu șase puncte la rând, Mosely modificând situația de pe tabelă pentru 12-9 în dreptul Rapidului, Tohătan aducându-și echipa din nou la conducere pe un antisportiv încasat de Odagiu (13-12). Sfertul de debut s-a terminat cu 19-17 pentru Rapid, toate punctele Sibiului în ultimele minute venind doar de la linia de fault.

Egalitatea s-a restabilit prin coșul lui Schaftenaar, apoi Bookert a punctat de două ori la rând de afară și a fost urmat de Swopshire din interiorul arcului de cerc, Rapid ducându-se la 27-19. Uță și Pratt au redus din handicap, ecartul devenind de o posesie, apoi Jagan Mosely și-a transformat ambele libere și giuleștenii mergeau la 31-26 la jumătatea sfertului al doilea. Sibiul a prins cinci puncte la rând, Tamulis egalând, însă Stanojevic a replicat imediat pentru 34-31, diferența fiind de două-patru puncte în următoarele atacuri până la tripla lui Mosely (40-35). Gruparea galben-albastră a replicat cu un parțial de 6-0 și Tamulis și-a dus echipa la 41-40, până la pauză scorul rămânând neschimbat.

Procentajele din acțiune erau aproape identice după 20 de minute, 44-43% pentru Sibiu, gazdele având și 13/19 de la linia de fault spre deosebire de 4/6 pentru Rapid. Giuleștenii aruncau mai bine de la distanță (8/14), dar au pierdut lupta la recuperări (16-21), assist-uri (4-12) și la punctele din căciulă (8-22). Cele două formații au contribuit pentru 14 turnovers în prima repriză.

Doar un coș s-a marcat în primele două minute de la reluare, apoi Bookert egalând din colțul terenului (43-43), același american fiind iar precis de la distanță și ducea Rapidul la 46-45. Formațiile au condus pe rând din acest moment, McGrew venind cu un and-one și CSU Sibiu făcea 52-50, Aktaș egalând situația, după care Uță a dus gazdele la 56-52, pivotul român fiind deja cu peste 20 de puncte marcate în acest joc. Diferența a scăzut la un singur punct după tripla lui Vasile, sibienii punând două posesii între cu lay-up-ul lui Blake, la sfârșitul celui de-al treilea sfert scorul fiind 65-59.

Tripla lui Pratt a deschis sfertul patru (68-59), vizitatorii replicând cu două coșuri consecutive și diferența scădea la 5 puncte. Padgett a finalizat cu dunk și ducea trupa de pe Cibin la 72-65, Devon Bookert fiind pentru a șasea oară precis din spatele arcului de cerc și aducea formația oaspete la -4. Amfitrionii au ajuns la un ecart format din două cifre după tripla lui Pratt, 78-68, cu puțin peste trei minute și jumătate rămase până la final, rapidiștii cerând time-out la acest scor, apoi Tohătan mărind avantajul la +11. Mirel Dragoste a punctat de la distanță, 82-70, replica rapidistă venind imediat prin Mosely, diferența finală fiind de 12 puncte pentru CSU Sibiu, scor 90-78.

CSU Sibiu ajunge la 13-12 după acest meci, fiind în premieră cu mai multe victorii decât înfrângeri în acest sezon al Ligii Naționale, în vreme ce Rapid coboară la 5-19. „Vulturii” o să meargă la Miercurea Ciuc, iar giuleștenii primesc vizita lui CSM Galați.

Rareș Uță a reușit cea mai bună prestație din carieră în Liga Națională, terminând cu 29 de puncte și 8 recuperări, fiind urmat de Justas Tamulis și Monyea Pratt, ambii cu 12 puncte. Din tabăra echipei lui Marius Bulancea principalul marcator a fost Devon Bookert (24 de puncte, 6/8 de la distanță, 6 recuperări), urmat de Luca Vasile (14 puncte) și Nikola Stanojevic (13 puncte, 5 recuperări).

*foto: Facebook BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!