Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu se duelează cu CSM Petrolul Ploiești în etapa a opta din Liga Națională

CSU Sibiu se duelează cu CSM Petrolul Ploiești în etapa a opta din Liga Națională

Un singur meci va avea loc în Liga Națională de Baschet Masculin pe parcursul serii de duminică, 12 noiembrie, acesta urmând să fie programat în Sala Transilvania. CSU Sibiu primește vizita celor de la CSM Petrolul Ploiești în runda cu numărul opt din Conferința B.

Situația din clasament este de partea medaliatei cu bronz în ediția precedentă de campionat, CSU Sibiu având 4-2 bilanț față de 2-4 în dreptul prahovenilor. Programul însă nu-i avantajează pe sibieni, care sunt încă angrenați în FIBA Europe Cup și traversează o perioadă complicată, cu șase înfrângeri de la mijlocul lunii octombrie încoace, indiferent în competiția în care au avut meciuri de disputat.

CSU Sibiu a început luna noiembrie cu trei înfrângeri, în cele mai recente cazuri fiind departe de casă. În aceste confruntări din prima jumătate a lunii au apărut pași greșiți la diferențe foarte mari: 41-79 pe teren propriu cu Anwil Wloclawek și 67-96 în fieful Caledoniei Gladiators.

De partea cealaltă, CSM Petrolul a pierdut în weekend-ul trecut în fața celor de la CSM Oradea, 62-85, după ce a putut să lege două victorii pentru prima dată de la meciurile din Cupa României. Formația antrenată de Mihai Popa s-a aflat la cea mai modestă prestație ofensivă cu ocazia întâlnirii din Sala Olimpia, precedentul moment de asemenea fel datând din 18 ianuarie anul curent, într-un eșec cu 61-71 la Craiova.

Meciurile dintre Sibiu și Ploiești au avut o miză importantă anul trecut în Liga Națională, la mijloc fiind calificarea în Top 10, după ce acestea s-au regăsit în aceeași conferință. Jucătorii lui Tomas Rinkevicius au putut să câștige cu 82-70 în Sala Transilvania, cu ocazia debutului antrenorului lituanian, iar apoi în retur cu 85-73. Rezultatele acestea au venit în contextul în care CSM Petrolul a trecut de CSU Sibiu în ambele partide din stagiunea 2021/2022 a campionatului.

Statistic vorbind, cele două formații sunt foarte apropiate la media de puncte (75.5 - 77.2), respectiv în privința recuperărilor defensive (26.0 - 27.0), în acest din urmă caz fiind chiar printre fruntașele ligii. Sibiul și Ploieștiul sunt în partea a doua a clasamentului la procentajul reușitelor de două puncte, ambele cu 52%, iar la recuperările ofensive se află în contrast (13.7 - 9.7).

Gazdele confruntării din etapa a opta nu s-au putut baza pe Kyle Adnam și Mouhamed Barro în cel mai recent joc, cel cu Caledonia Gladiators din FIBA Europe Cup. Tânărul Paul Itu a debutat în echipa de seniori, după ce a făcut deplasarea și a prins puțin peste un minut de joc. Sportivul născut în 2007 nu a avut vreo realizare statistică în duelul din Scoția.

CSM Petrolul se bazează pe reușitele lui Kenny Funderburk, în mare măsură, americanul având medii de 16.8 puncte și 5.3 pase decisive, la ambele capitole regăsindu-se în Top 10 din LNBM. Shane Henry contribuie cu 6.8 recuperări pe meci, iar Bogdan Popa are un procentaj de 50% în privința reușitelor din spatele arcului de cerc.

Meciul din Sala Transilvania, singurul de duminică (12.11) din Liga Națională, va debuta la ora 19.00 și va fi transmis pe FRB TV.

*foto: Facebook BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!