Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu se duelează cu Rapid București în epilogul etapei a 26-a

CSU Sibiu se duelează cu Rapid București în epilogul etapei a 26-a

BC CSU Sibiu și CS Rapid București joacă luni seara, 28 martie, ultima partidă a etapei a 26-a din Liga Națională de Baschet Masculin.

Sibiul are patru victorii din cinci partide disputate în luna martie, doar ultima dată, la Galați, reușind să câștige la o diferență mai mare de două posesii. Succesul n-a venit însă în timpul regulamentar, ci după o repriză suplimentară, CSU Sibiu impunându-se cu 105 la 94. Șase jucători au fost în double digits, cu Rareș Uță principal marcator (22 de puncte și 6 recuperări).

CSU Sibiu are oportunitatea să treacă pe plus în privința bilanțului de victorii-înfrângeri, având înaintea duelului cu Rapid 12 meciuri câștigate și 12 pierdute. Ar fi o premieră în acest sezon pentru gruparea de pe Cibin să aibă mai multe victorii decât înfrângeri în campionat.

Rapid se află într-o serie de trei înfrângeri, fiind înaintea acestui duel pe ultima poziție în Liga Națională, cu 5-18 bilanț. Giuleștenii sunt încă în căutarea primei victorii în deplasare, unde stau cu 0-12.

Rapidiștii i-au stricat debutul lui Hoyo

Tocmai în meciul dintre aceste echipe a debutat Miguel Angel Hoyo în postura de antrenor principal al celor de la CSU Sibiu, gruparea galben-albastră făcând un pas fals în Giulești. Rapid a putut să câștige cu 94 la 86, oprind atunci perioada de două victorii la rând în care se aflau sibienii.

Patru oameni au avut minim 20 de puncte marcate în acel joc, trei venind din tabăra nou-promovatei. Jordan Swopshire a contribuit cu 27 de puncte pentru Rapid, iar Justas Tamulis a fost principalul marcator al Sibiului, cu 23 de puncte.

CSU Sibiu se află în cursa pentru playoff

Victoria este obligatorie pentru ardeleni, aceștia fiind în cursa pentru playoff alături de SCM Timișoara, CSA Steaua București, CSM Petrolul Ploiești, Dinamo București și Athletic Constanța. Sibiul are, după Timișoara, cel mai bun record din grupul acestor formații.

Doar la două capitole este Rapidul în fața Sibiului, respectiv la procentajele liberelor transformate (75.6%) și la media de recuperări ofensive (11.0). Bucureștenii nu se pot baza pe principalul marcator și recuperator al echipei, Erik Copes, americanul suferind o accidentare care l-a scos din rotație pentru restul sezonului.

Duelul din Sala Transilvania are loc luni, 28 martie, de la ora 18.00 și va putea fi urmărit pe YouTube FRB TV.

*foto: Facebook BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!