Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu se duelează cu SCM U Craiova în prologul etapei a 15-a

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
12.01.2023

CSU Sibiu se duelează cu SCM U Craiova în prologul etapei a 15-a

CSU Sibiu și SCM U Craiova deschid etapa a 15-a din Liga Națională de Baschet Masculin cu un duel din Sala Sporturilor Transilvania. Confruntarea are loc vineri, 13 ianuarie, de la ora 18:00.

Ardelenii vin după o serie de trei eșecuri în campionat. Aceasta a început pe terenul celor de la CSM Târgu Mureș, când elevii lui Tomas Rinkevicius s-au văzut învinși cu scorul de 81-76. Au urmat alte două eșecuri drastice suferite în fața unor echipe angrenate în lupta la Top 5 în Conferința A.

Primul a venit în fața campioanei en-titre, U-BT Cluj, echipă ce este deja sigură de prezența în faza a doua a Ligii Naționale. Șepcile Roșii s-au impus atunci cu un categoric 88-67, la capătul unei dispute în care sibienii au înscris sub 20 de puncte în fiecare dintre cele patru sferturi.

A urmat un duel în Trivale, cu FC Argeș. Meciul a avut o importanță aparte în lupta pentru ultimele locuri din Top 5, dar nici de această dată vulturii galben-albaștri nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor și s-au văzut învinși cu scorul de 83-69, ajungând astfel la un bilanț de 6-7.

Roberts Blumbergs rămâne cel mai bun marcator al echipei, cu o medie de 17.2 puncte în acest sezon. Monyea Pratt este cel mai bun recuperator, cu 7.5 astfel de realizări pe meci, pe când Gaston Whelan conduce la capitolul paselor decisive, cu o medie de 6.4.

Și SCM U Craiova vine la ora meciului după un eșec usturător, dar în cupele europene. Oltenii au fost surclasați în Germania de Niners Chemnitz, pierzând cu scorul de 62-93. Echipa are un bilanț de 0-3 în Top 16 din Europe Cup și păstrează șanse minime la calificarea în sferturile de finală.

În campionat lucrurile stau ceva mai bine pentru Leii din Bănie. După un start cu două eșecuri, aceștia au reușit să câștige șapte dintre ultimele 10 meciuri și au urcat până pe locul patru. Cel mai recent succes a venit pe teren propriu, în fața celor de la FC Argeș, scor 68-62.

De asemenea, la sfârșitul lui 2022, craiovenii au reușit să obțină și calificarea în Final Eight-ul Cupei României, competiție în care au jucat finala sezonul trecut. Elevii lui Vitaly Stepanovski s-au calificat din postura de lucky loser, după ce au trecut de Laguna București (85-59), dar au pierdut cu CSM Constanța (77-78).

Giordan Watson este cel mai valoros jucător al Craiovei în această stagiune. El conduce ierarhiile la puncte (13.8) și pase decisive (7.9). La recuperări, lider este Milivoje Mijovic, cu 4.9 pe meci.

Cea mai aspră înfrângere a Sibiului din acest sezon a venit chiar în disputa din tur cu SCM U Craiova. Echipa pregătită atunci de Miguel Angel Hoyo a pierdut cu 72-97 în Sala Polivalentă din Craiova.

Confruntarea dintre CSU Sibiu și SCM U Craiova are loc vineri, 13 ianuarie, de la ora 18:00 și poate fi urmărită pe Digi Sport 4, Prima Sport 3 și FRB TV.

*foto: Facebook/BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!