Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu se impune în confruntarea cu CSO Voluntari

CSU Sibiu se impune în confruntarea cu CSO Voluntari

BC CSU Sibiu a început cu dreptul parcursul din Top 10 LNBM, după ce a câștigat cu 84-79 în fața lui CSO Voluntari în cursul serii de sâmbătă (27.01). Dacă la intrarea în această parte a sezonului cele două formații s-au aflat la egalitate, după acest rezultat CSU Sibiu a trecut la 5-4, iar CSO Voluntari a coborât la 4-5.

Sibiu: Jay Threatt, Mirel Dragoste, Pavlin Ivanov, Marc Loving, Rareș Uță

Voluntari: Rashard Odomes, Trevon Allen, JT Shumate, Titus Nicoară, Alexandru Olah

Ilfovenii au avut parte de un început mai reușit de meci și au putut să răspundă cu șase puncte la rând triplei lui Dragoste, astfel că Nicoară a modificat situația pentru 3-8. Diferența de două posesii s-a menținut în următoarele minute, cu CSO Voluntari într-un avantaj maxim de șase lungimi (7-13), însă CSU Sibiu a recuperat treptat din deficit. Mo Pratt a fost singurul jucător care a putut să marcheze în ultimele trei minute ale sfertului inaugural, doar de la linia de fault și scorul a devenit egal: 15-15.

Barro a readus Sibiul la conducere, iar după punctele lui Mitchell a urmat tripla lui Threatt la 19-17. Tohătan a putut să egaleze la 21, scor care a rămas pentru puține secunde pe tabelă și galben-albaștrii au avut o perioadă de cinci puncte fără răspuns în decurs de un minut. Kuti și Loving au fost preciși din spatele arcului de cerc (32-25), Threatt a mărit diferența, iar Ivanov a dus-o pe CSU Sibiu la +11 cu două minute înaintea pauzei, moment după care a urmat un time-out al oaspeților. Shumate și Nicoară au contribuit la formarea unui deficit de nouă lungimi pentru CSO Voluntari, Allen fiind cel care a închis sfertul doi și sibienii au intrat la vestiare cu 41-32.

Ecartul a scăzut la șapte puncte pe primele atacuri ale celui de-al treilea sfert (43-36), după care au urmat momentele lui Threatt și CSU Sibiu a ajuns la +12. Loving l-a forțat pe Ainars Bagatskis să solicite un timp de odihnă la 51-36, fiind nevoie apoi de mai bine de un minut ca tabela să se deblocheze. Gazdele au dictat ritmul în continuare și au aruncat excelent din spatele arcului de cerc, spre deosebire de Voluntari, iar diferența a crescut în mod natural și s-a ajuns la 59-42. Fosta vicecampioană a prins o perioadă mai eficientă în minutele de încheiere ale celui de-al treilea sfert și scorul a devenit 59-48, după ce Odomes a ratat liberele cu care avantajul gazdelor ar fi putut să scadă în single digits.

De 32 de minute a avut nevoie CSO Voluntari până să marcheze primul coș de la distanță (64-55), iar Odomes a ratat aruncări succesive în decurs de câteva secunde. Feazell a fost trimis la linia de fault, dar și-a împărțit încercările și Threatt a răspuns imediat cu două reușite din spatele arcului de cerc pentru 70-56. Ilfovenii au înjumătățit handicapul cu trei minute înainte de final, Loving fiind cel care a punctat rapid de la semi-distanță și Odomes a răspuns cu un layup elegant (72-65). Voluntari a venit la trei puncte în spate prin reușita lui Shumate de la 76-73, Loving s-a desprins excelent din apărarea vizitatorilor și Barro a refăcut un ecart de trei posesii. Tohătan a păstrat ceva emoții în rândul gazdelor cu șase secunde înainte de final, cu o triplă precisă, același Barro fiind trimis din nou la libere și partida s-a încheiat cu 84-79.

Jay Threatt a fost principalul marcator al lui CSU Sibiu, cu 20 de puncte (4/7 de la distanță), iar în plus a stat cu 4 pase decisive și 2 recuperări. Marc Loving (19 puncte, 7 recuperări, 2 capace) și Mouhamed Barro (12 puncte, 6 recuperări, 8/10 la libere) au fost următorii în double digits.

Rashard Odomes și Trevon Allen au avut câte 14 puncte pentru Voluntari, iar Lucas Tohătan a contribuit cu 11 puncte, 3 intercepții și 2 pase decisive. Ilfovenii au stat timp de mai bine de 30 de minute fără coș marcat din spatele arcului de cerc.

CSU Sibiu (5-4) va juca la Brașov în cadrul următorului meci din Top 10, pe 5 februarie, iar pe CSO Voluntari (4-5) o așteaptă deplasarea de la Oradea (3 februarie), după ce va evolua în ENBL pe 31 ianuarie, în fața lui Zielona Gora.

*foto: Facebook BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!