Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu se impune în fața lui BCM U Pitești, la capătul unui meci strâns

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
03.11.2016

BC CSU Sibiu a reușit să se impună în fața celor de la BCM U Pitești, câștigând partida din etapa a VII-a a LNBM, de pe teren propriu, la două puncte diferență. Deși au ratat jumătate din liberele primite, 18/36, sibienii au încheiat partida în avantaj pe tabelă, scor 87-85.

Oaspeții au inaugurat tabela prin Marinov și Mladenovic, care au punctat pentru 0-4. Sibienii au dat replica și au venit la un punct grație liberei marcate de Cooper și coșului înscris de Hardy. Alb-violeții au reușit să se mențină la conducere și au încheiat primul act în avantaj, scor: 18-23.

Sfertul al doilea a fost deschis de Bogdan Popescu, care a trimis de dincolo de semicerc, ducând scorul la 21-23. Hunter a dat imediat replica și a mărit avantajul formației sale la 5 puncte, dar sibienii s-au menținut aproape, Mijajlovic aducând egalarea în minutul 3 al sfertului secund, 28-28. Două minute mai târziu, sibienii au trecut la conducere grației liberei marcate de Davis, însă Kabongo a fost atent și a readus-o pe BCM U Pitești în avantaj pe tabelă. Cu 3 minute înainte de pauza mare s-a creat agitație pe parchet, la o confruntare dintre Lalovic și Hunter, ambii fiind sancționați cu fault antisportiv. Spiritele s-au încins și în tribunele Sălii Transilvania, suporterii criticând vehement modul în care arbitrul Laurențiu Grigoraș a gestionat situația. Cu un minut înainte de pauză tabela indica egalitate, 34-34, însă precizia lui Gabric de dincolo de semicerc i-a asigurat Piteștiului un avans de trei puncte la finalul sfertului doi.

Oaspeții au marcat și în deschiderea penultimului act și au mărit ecartul la 4 lungimi. A urmat o serie de trei reușite de dincolo de semicerc ale sibienilor, Popescu, Mijajlovic iar apoi Davis fiind cei care au trecut-o pe CSU la conducere cu un parțial de 9-0, scor 43-39.  Gazdele au mers bine până în minutul 7 al sfertului, după care oaspeții au preluat din nou conducerea. Înainte de actul decisiv, piteștenii aveau un avantaj de un punct: 57-58.

Cele două formații au mers cap la cap în primele minute din actul final al partidei, tabela de marcaj înregistrând de trei ori egalitate. Oaspeții s-au desprins grație coșurilor marcate de Marinov și Gabric, scor 65-70, însă time-out-ul solicitat de Dan Fleșeriu avea să dea roade. Lalovic a trimis mingea în plasă din afara semicercului, diferența fiind acum de doar un coș. Hunter a dus-o din nou pe Pitești la 5 puncte, la jumătatea secvenței, dar sibienii au reușit să recupereze și să preia conducerea mulțumită lucidității căpitanului Mijajlovic. Cu un coș de 2 puncte și un altul de 3, Igor a trecut-o pe CSU Sibiu în avantaj: 76-75. Galben-albaștrii s-au distanțat la 7 puncte, scor 85-78, însă au avut emoții după ce oaspeții au recuperat 4 puncte. Liberele transformate de Davis i-au făcut pe galben-albaștrii să răsufle ușurați, astfel că nici coșul de 3 puncte înscris de Hunter în ultima secundă de joc nu a periclitat victoria gazdelor, scor 87-85.  

Cel mai bun jucător al lui BC CSU Sibiu a fost Marcel Davis, care a totalizat 23 de puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive și 2 intercepții.

De partea cealaltă, Pavel Marinov și Gabric Tomislav au reușit să înscrie câte 16 puncte. 

 

*foto: Ana-Maria Mătușoiu

4 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu mid53 :

    meritat
    O victorie meritată a echipei noastre, care trebuie FELICITATA ptr modul cum s-a dăruit in acest meci,de acum toate gîndurile indreptindu-se spre Tg. Mures,unde chiar cred ca putem cîstiga!!!HAI CSU!!!

    cu 7 ani în urmă (04.11.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu danb61 :

    CSU
    O victorie muncită scoasă cu forcepsul,se vede schimbarea de tactică: dacă în ultimele 2 jocuri am condus tot meciul și am pierdut pe final acum s-au schimbat rolurile.Felicitari adversarilor ptr.cum au luptat!Sper să batem la Ms. Ps.Domnu' Dan,nu vrei un alt antrenor secund? sa vezi ce frumos stau eu cu mâinile în șold și cu piciorul drept puțin îndoit.... și pentru dragostea ptr. culorile galben -albastre nu vreau nici salariu.... și am si abonament plătit......

    cu 7 ani în urmă (04.11.2016) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Andrew :

    Meci
    Probabil nu am facut cel mai bun joc, dar nu poti trece peste deciziile luate eronat de fluierasi. Pe langa numarul aproape dublu de libere acordat, au fost unele decizii contra Pitestiului. Fara pasi la Cooper (cand a reusit cos si fault), antisportive aiurea (!), patrunde Hardy pe langa Kabongo, fara ca acesta sa il atinga, se fluiera al patrulea fault la al nostru, patrunde Corpodean pe langa Popescu, care il ia in brate, doar fault (nu antisportiv ca la noi), patrunderi Marinov, niciun fault. Am avut, daca imi aduc aminte bine, 4 sau 5 jucatori cu 4 faulturi (!). E normal ca toti fanii pitesteni sa isi doreasca victorii, dar sa se uite si la aspectele astea peste care nu poti trece. Scrie un nene ca Sapera nu e antrenor. Poate vede alt sport! Nu e nimic baieti, avem 3 meciuri acasa si trebuie sa jucam bine! Ieri am avut parte de un arbitraj jalnic! Felicitari, Sibiu! PS: Si liberele repetate ale gazdelor, foarte ciudat.

    cu 7 ani în urmă (04.11.2016)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Arbitraj
      Nu ati pierdut din cauza arbitrajului, sa fim seriosi; au fost cateva decizii aiurea impotriva voastra, dar generate de "personalitatea" arbitrilor care au trebuit sa compenseze alte decizii gratuite. Serios, am mai zis, arbirajul a fost jalnic per total. Un singur exemplu, ca sa nu mai pierdem vremea deageaba: sfertul 4 aruncare de 3 a voastra, intra, apoi fault defensiv fluierat la un blocaj si tot voua va da posesia. Hilar.Doua chestii despre echipa voastra daca imi permiti: Mladenovici, un pivot pe care de altfel il apreciez, a jucat ieri un teatru mai ceva ca Popa Calota in vremeurile lui bune; la un tip asa mare si solid e ridicol. Iar doi, mi se pare ca aveti o problema la pozitia 1, unde Tudor nu are intensitatea necesara iar Kabongo aparat la 2 metri ca ieri, isi arata limitele (a avut niste aruncari la care nici macar nu a atins inelul). In rest, chiar o echipa faina, la care impresioneaza Gabric, Marinov si Hunter. Bafta in continuare.

      cu 7 ani în urmă (04.11.2016)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!