Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu și CS Vâlcea 1924 se întâlnesc pentru a treia oară în ultimele săptămâni

CSU Sibiu și CS Vâlcea 1924 se întâlnesc pentru a treia oară în ultimele săptămâni

Sala Transilvania va fi gazda meciului care închide prima rundă a noului sezon din Liga Națională de Baschet Masculin, CSU Sibiu și CS Vâlcea 1924 fiind adversare luni seara, 25 septembrie.

Cele două echipe s-au întâlnit de două ori în ultimele săptămâni, mai întâi în finalul presezonului și ulterior în grupa F din Cupa României. La Memorialul Elemer Tordai ce-i care au câștigat au fost vâlcenii (81-76), iar în turneul de la Constanța din primul tur al Cupei s-au impus cei de la CSU Sibiu (86-71).

Situația a arătat diferit la nivelul lotului în cele două jocuri menționate. La turneul amical de la Sibiu a lipsit din tabăra gazdelor Kyle Adnam, în timp ce la confruntarea directă din Cupă, CS Vâlcea nu s-a bazat pe Zoran Paunovic.

În ceea ce privește cele două jocuri oficiale din 2023/2024, CSU Sibiu s-a aflat într-o postură mai bună, după ce a câștigat ambele întâlniri din Cupa României. Galben-albaștrii au trecut de CSM Constanța cu 84-80, după care a urmat jocul cu Vâlcea, amintit anterior. Rareș Uță (15.5 puncte, 7.0 recuperări, 1.0 capace) și Pavlin Ivanov (13.0 puncte, 2.0 pase decisive, 35% de afară) au fost principalii marcatori ai echipei lui Tomas Rinkevicius.

Pe lângă rezultatul cu CSU Sibiu, cei de la CS Vâlcea au suferit un eșec la 40 de puncte în fața Constanței, 53-93, după ce diferența a crescut considerabil în repriza a doua. Formația din Zăvoi s-a bazat pe trei oameni în double digits la puncte, Wesley Harris fiind liderul echipei cu 14.0 pe meci, alături de 1.5 intercepții, iar Isaiah Williams l-a urmat cu 11.5 puncte, 4.5 recuperări și 2.5 assist-uri. Toni Rotaru a ieșit în evidență dintre autohtonii echipei cu 10.0 puncte și 3.0 intercepții în medie.

Duelul din Sala Transilvania va conta pentru Conferința B și va avea loc luni, 25 septembrie. CSU Sibiu și CS Vâlcea 1924 vor putea fi urmărite pe FRB TV, de la ora 19.00.

*foto: Răzvan Spechea / BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!