Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu și CSM Oradea continuă joi, 4 mai, seria din semifinalele LNBM

CSU Sibiu și CSM Oradea continuă joi, 4 mai, seria din semifinalele LNBM

CSU Sibiu va evolua pe teren propriu în continuarea seriei cu CSM Oradea din semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin, scorul la general fiind 2-0 în favoarea bihorenilor. Meciul trei este programat pentru seara de joi, 4 mai, de la ora 19.00.

„Leii Roșii” au profitat din plin în Oradea Arena de problemele medicale cu care s-au confruntat sibienii și au obținut două victorii clare, 94-61 și 93-67. Situația a fost însă mai clară cu ocazia primului meci, pe care CSM Oradea l-a controlat în totalitate, în vreme ce în a doua partidă desprinderea a putut să vină spre finalul primei reprize.

Orădenii au putut să stabilească încă o cifră importantă în istoria clubului, echipa care a câștigat sezonul regulat în acest sezon ajungând pentru prima dată din stagiunea 2015/2016 să marcheze peste 90 de puncte în meciuri consecutive pe teren propriu într-o serie din postsezon. Echipa lui Cristian Achim a bifat această performanță atunci într-o serie cu Phoenix Galați, în sferturi, la finalul acelui sezon orădenii devenind în premieră campioni.

Absențele lui Rareș Uță și Roberts Blumbergs au afectat-o pe CSU Sibiu sub panou, formația galben-albastră încasând cu ocazia primei partide 60 de puncte în paint. Situația s-a echilibrat pentru al doilea joc la acest capitol, sibienii dovedindu-se chiar mai buni (36-34 la puncte în paint). În schimb, un singur jucător a avut Tomas Rinkevicius în double figures cu ocazia ambelor partide de la Oradea, fiind vorba despre Mouhamed Barro.

Erick Neal a început într-o notă foarte bună semifinala, fundașul Oradiei reușind în cele două partide de acasă medii de 18 puncte și 6.5 pase decisive, iar la capitolul aruncărilor a stat cu 15/24. Kris Richard a avut la rândul său prestații solide și a adus peste 50% precizie din acțiune pentru „Leii Roșii” în acele partide, cu o medie de 13 puncte, în timp ce Mark Ogden nu este departe de double-double ca și medie în semifinală (12 puncte, 8.5 recuperări).

Sibiul s-a bazat mult pe aruncările din spatele arcului de cerc la Oradea, în prima confruntare având chiar mai multe încercări de trei puncte decât de două (32-31 a fost raportul). Precizia acestora a fost sub media obișnuită a galben-albaștrilor, meciul doi fiind mai problematic, cu 4/22. Lipsa celor doi oameni de bază s-a văzut și la recuperări, acolo unde CSU Sibiu a fost dominată per total la Oradea.

Formația de pe Cibin se pregătește pentru a opta partidă în actualul playoff, fiind echipa rămasă în cursa pentru medalii care a fost cel mai mult prezentă pe parchet. În precedentele două apariții în Sala Transilvania, CSU Sibiu a câștigat un meci și a pierdut unul.

În ceea ce privește duelurile directe din LNBM, CSM Oradea are o serie activă de șapte meciuri fără înfrângere în fața lui CSU Sibiu, ultima dată când „vulturii” s-au putut impune fiind la finalul anului 2020. În plus, o victorie în playoff contra oponenților din Bihor se lasă așteptată din finala sezonului 2018/2019, pe care CSU Sibiu a pierdut-o cu 1-3 la general.

Meciul trei în seria dintre CSU Sibiu și CSM Oradea va avea loc joi, 4 mai, de la ora 19.00 în direct pe Digisport 2, Prima Sport 1 și FRB TV. Dacă va fi nevoie, cel de-al patrulea duel se va juca tot în Sala Transilvania pe data de 6 mai, începând cu ora 17.55.

*foto: Răzvan Spechea / BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!