Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu și CSO Voluntari se duelează pentru prima oară de la meciul decisiv din play-off-ul sezonului trecut

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
25.01.2024

CSU Sibiu și CSO Voluntari se duelează pentru prima oară de la meciul decisiv din play-off-ul sezonului trecut

CSU Sibiu joacă acasă în prima etapă din cea de-a doua fază a Ligii Naționale. Vulturii întâlnesc pe CSO Voluntari în Sala Sporturilor din Transilvania sâmbătă, 27 ianuarie, de la ora 19:00, în reeditarea duelului din sferturile de finală ale ediției precedente de campionat.

Ultima confruntare dintre cele două grupări a avut loc la finalul lunii aprilie a anului precedent, pe terenul ilfovenilor. Aceasta a reprezentat meciul decisiv a primei runde de play-off de anul trecut, iar ardelenii au avut câștig de cauză. Scorul final a fost 82-77, iar acesta a condus către succesul cu 3-2 la general.

Trei jucători care se regăsesc și în lotul actual al echipei au fost în double-digits pentru trupa pregătită de către Tomas Rinkevicius. Este vorba despre Rareș Uță (14 puncte), Aurelian Gavriloaia (11 puncte) și Mouhammed Barro (10 puncte plus 11 recuperări).

De cealaltă parte, din rotația echipei lui Ainars Bagatskis din acel meci, doar doi jucători se mai află și în lotul pentru acest sezon. Este vorba despre autohtonii Lucas Tohătan și David Vida, care au însumat atunci 12 puncte.

Sibienii au avut parte de un start fulminant de sezon, reușind să câștige primele cinci meciuri în competițiile internă: două în Cupa României, cu CS Vâlcea și CSM Constanța, respectiv trei în campionat cu Vâlcea, Oradea și SCM U Craiova.

Lucrurile au luat o întorsătură nefericită pentru vulturi după primul meci european, pierdut cu Caledonia Gladiators. Gruparea de pe malul Cibinului a pierdut toate meciurile în cupele europene și a înregistrat un bilanț de 6-7 în etapele rămase de campionat. Cu toate acestea, galben-albaștrii vor intra în Top 10 cu un bilanț de 4-4.

Același bilanț îl au la acest moment și ilfovenii, deși în prima fază de campionat au avut cu trei victorii mai mult decât adversarii lor de sâmbătă. Trupa de la marginea Capitalei a terminat cu 12-4 în grupa A, doar U-BT stând mai bine, a obținut două victorii din două meciuri în primul tur al Cupei României și se clasează actualmente pe primul loc al grupei B din ENBL, cu cinci victorii și un eșec.

Rareș Uță este liderul sibienilor la două categorii principale de statistică: 12.9 puncte și 7.1 recuperări pe meci, în timp ce Monyea Pratt se remarcă cu 5.6 assist-uri pe meci.

În tabăra adversă sunt trei lideri diferiți la cele trei categorii: Trevon Allen la puncte (15.4), Titus Nicoară la recuperări (6.1) și Kwamain Mitchell la pase decisive (4.1).

Disputa dintre CSU Sibiu și CSO Voluntari este programată sâmbătă, 27 ianuarie, de la ora 19:00 și poate fi urmărită exclusiv pe FRB TV.

*foto: Facebook/CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!