Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu și Steaua București caută prima victorie a sezonului

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
05.10.2021

CSU Sibiu și Steaua București caută prima victorie a sezonului

Steaua București și CSU Sibiu se confruntă miercuri, 6 octombrie, de la ora 19:15, în Sala Sporturilor „Mihai Viteazu” din Capitală. Ambele echipe caută prima victorie în noua stagiune din Liga Națională.

Roș-albaștrii au avut o misiune aproape imposibilă în prima etapă de campionat. Steaua a avut-o în față pe campioana en-titre, U-BT Cluj, iar rezultatul a fost cel așteptat: o înfrângere dureroasă, la scor, 107-69, într-un meci fără istoric.

Clujenii au luat o opțiune serioasă pentru victorie încă din actul inaugural, câștigat cu 33-14. Astfel, trupa din Capitală nu a putut să țină pasul cu adversarii mult mai bine cotați. Cu toate acestea, Steaua a reușit să câștige sfertul 2 cu scorul de 26 la 24.

Revenirea de la cabine a fost una dezastruoasă pentru echipa lui Eugen Ilie. Al treilea act a fost pierdut la 22 de puncte, 32-10, consolidând victoria U-BT-ului. A fost a treia înfrângere în șapte zile pentru Steaua împotriva adversarilor din Cluj, după cele două eșecuri din Cupa României.

Din tabăra roș-albastră s-au remarcat Zarko Djuric (14 puncte, 4 pase decisive și o recuperare), Terrell Carter (11 puncte și 4 recuperări) și Andrey Ivanov (10 puncte, 7 recuperări și o pasă decisivă).

CSU Sibiu a fost una dintre decepțiile primei etape. Athletic Constanța a produs surpriza și s-a impus la scor pe terenul sibienilor, 84-65. „N-am reușit să facem absolut nimic, nici în atac, nici în apărare. Energia a fost extrem de scăzută”, a declarat Dan Fleșeriu după partida cu Athletic.

Tehnicianul Sibiului a scos în evidență numărul scăzut de faulturi (9) și calitatea slabă a defensivei om la om a elevilor săi în disputa cu dobrogenii. Nici ofensiva nu a fost la cel mai înalt nivel. Deși procentajul aruncărilor de 2 puncte a fost unul decent, galben-albaștrii au avut un procentaj total al aruncărilor din acțiune de 37% (23/61).

Singurii remarcați din tabăra oaspeților de miercuri au fost Lucas Tohătan (15 puncte, 3 pase decisive, 2 intercepții și o recuperare) și Mirel Dragoste (14 puncte, 7 recuperări și o pasă decisivă).

Cele două partide directe din sezonul precedent au fost tranșate de CSU Sibiu. Steliștii nu au opus rezistență în cele două confruntări și au pierdut cu 107-79 și 103-75. De altfel, roș-albaștrii nu s-au mai impus în fața sibienilor de mai bine de 3 ani.

Meciul se va vedea la televizor pe Look Sport+ și pe Digisport.

*foto: Facebook - BC CSU Sibiu

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!