Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu și U-BT Cluj-Napoca se duelează miercuri (04.01) în Sala Transilvania

CSU Sibiu și U-BT Cluj-Napoca se duelează miercuri (04.01) în Sala Transilvania

Miercuri, 4 ianuarie, va avea loc un nou episod al rivalității dintre BC CSU Sibiu și U-BT Cluj-Napoca. Sala Transilvania va găzdui Derby-ul Ardealului, începând cu ora 20:00, acest meci contând pentru etapa a 13-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Prima fază se apropie cu pași repezi de final iar, dacă elevii lui Mihai Silvășan nu au emoții cu privire la calificarea în faza următoare, în schimb, jucătorii antrenați de Tomas Rinkevicius se află într-o cursă complicată, având mare nevoie de victorii.

În acest moment, galben-albaștrii au un bilanț de 6-5 și ocupă poziția a cincea în clasamentul conferinței A. FC Argeș Basketball se află pe locul al 6-lea, cu cinci succese și tot atâtea eșecuri, în timp ce SCM U Craiova, situată pe poziția a patra, are același bilanț ca sibienii.

Mirel Dragoste și compania au încasat o înfrângere dureroasă în ultima rundă, scor 81-76, pe terenul lui CSM Târgu Mureș. Cele două formații au oferit un duel extrem de interesant, cu un final foarte disputat și, în cele din urmă, precizia mai bună a gazdelor la aruncările de trei puncte și susținerea intensă a fanilor a dus la victoria alb-albaștrilor.

Cei mai buni jucători ai oaspeților au fost Roberts Blumbergs (24 de puncte, 5 recuperări), Sebastian Ionescu (14 puncte), Monyea Pratt (10 puncte, 6 recuperări) și Mouhamed Barro (8 puncte, 9 recuperări).

Această partidă a consemnat revenirea în galben-albastru a lui Pratt, care a evoluat în prima parte a stagiunii pentru CSM Focșani, și revenirea pe teren a lui Andrei Calnicenco, sportiv ce „își agățase ghetele în cui”, preluând poziția de team manager al lui CSU Sibiu. De asemenea, în perioada Sărbătorilor, trupa din orașul de pe malul Cibinului a anunțat despărțirea de Vuk Djordjevic.

La două zile după ce sibienii au cedat în fața lui CSM Târgu Mureș, baschetbaliștii de la U-Banca Transilvania s-au deplasat în „junglă” pentru un duel cu elevii lui George Trif. În frunte cu un Goran Martinic aflat în mare formă (26 de puncte, 6 triple), Santa și compania au oferit o replică solidă și au controlat primele trei sferturi. Însă, în actul decisiv, campioana României a preluat controlul asupra jocului și s-a impus cu 89 la 79.

Principalii remarcați ai alb-negrilor au fost Emi Cățe (23 de puncte, 6 recuperări), Karel Guzman (16 puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive), Stefan Bircevic (10 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive) și Kasey Shepherd (12 puncte, 6 recuperări).

Shepherd, venit din Turcia, de la Bahcesehir, s-a aflat la primul meci sub comanda lui Mihai Silvășan, iar 10 din cele 12 puncte înscrise au venit în repriza secundă. Antrenorul „studenților” va avea de făcut o alegere complicată la fiecare joc din Liga Națională, fiind nevoit să lase un baschetbalist străin în afara lotului.

La meciul cu CSM Târgu Mureș, acesta a fost brazilianul Leo Meindl, care se afla într-un proces de recuperare după o mică accidentare, însă, conform declarațiilor din ultima perioadă, acesta va fi disponibil în curând, posibil chiar de la jocul cu BC CSU Sibiu. În aceste condiții, decizia va fi între Kasey Shepherd și Victor Sanders, care nu a evoluat împotriva mureșenilor, chiar dacă era pe foaia de joc.

CSU Sibiu și U-BT Cluj-Napoca s-au întâlnit și în tur, când gruparea din orașul de sub Feleac s-a impus fără probleme: 112-88. Atunci, gazdele au avut nouă jucători cu minim 8 puncte marcate, cel mai bun fiind Cățe, cu 17 puncte, 11 recuperări și 3 pase decisive.

Din tabăra adversă s-au remarcat Dallas Walton (18 puncte), Gaston Whelan (16 puncte, 6 pase decisive), Vuk Djordjevic (15 puncte) și Roberts Blumbergs (13 puncte, 4 recuperări).

În același timp, chiar dacă U-BT a învins categoric în tur, luând în considerare ultimele două dueluri disputate de aceste formații în Sala Transilvania, se anunță o confruntare interesantă. În stagiunea 2021-2022, CSU Sibiu reușea să se impună în fața clujenilor, cu un game-winner al lui Lucas Tohătan: 85-82. Apoi, în playoff, elevii lui Miguel Angel Hoyo au oferit o replică solidă alb-negrilor și au pierdut la doar cinci puncte meciul doi al sferturilor de finală: 81-86.

Meciul dintre BC CSU Sibiu și U-BT Cluj-Napoca are loc miercuri, 4 ianuarie, de la ora 20:00, în direct pe Digisport 4 și Prima Sport 4.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca ez4unm2 :

    La multi ani !
    Hai U BT Cluj-Napoca !

    cu 1 an în urmă (03.01.2023)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      La multi ani!
      Hai U, te asteptam cu totii.
      Imi doresc un meci frumos si un arbitraj impecabil.
      Sper ca intre-timp echipa sa fi reusit sa se inchege mai bine, sa nu ne facem de rusine.

      cu 1 an în urmă (03.01.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!