Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu trece fără emoții de CSM Târgu Jiu în încheierea fazei inaugurale a Ligii Naționale

CSU Sibiu trece fără emoții de CSM Târgu Jiu în încheierea fazei inaugurale a Ligii Naționale

BC CSU Sibiu a închis prima fază a Ligii Naționale de Baschet Masculin cu o victorie pe teren propriu sâmbătă seara, 28 ianuarie, scor 79-59 în duelul cu CSM Târgu Jiu. Acesta a fost ultimul meci din faza amintită, sezonul urmând să continue cu Top 10 și grupa 11-18.

Sibiu: Gaston Whelan, Mirel Dragoste, Monyea Pratt, Roberts Blumbergs, Rareș Uță

Târgu Jiu: Octavian Ilie, Porter Troupe, Shamiel Stevenson, Noam Weinberg, Thomas Kottas

Sibienii au început în forță și aveau 11-2 la jumătatea primului sfert, diferența devenind una formată din două cifre peste un minut, când Pratt înscria la 16-6. Blumbergs, Uță și Gavriloaia prelungeau seria excelentă a galben-albaștrilor, mergându-se la 23-6 după opt minute, Frye fiind cel care a oprit pe moment run-ul gazdelor. Rareș Uță a transformat două aruncări libere și stabilea scorul primului sfert, 25-8, într-un parțial în care CSM Târgu Jiu a aruncat extrem de modest din acțiune.

Manchon mărea ecartul la +20 cu reușita lui de la 30-10, apoi cu dunk-ul lui Barro se mergea la 22 de puncte între cele două echipe, Durham având trei libere transformate și apoi Kottas finaliza cu dunk la 34-15, urmând un time-out pentru amfitrioni. Gorjenii erau într-un run de 8-2, moment oprit de libera bună din cele două încercări pentru Ionescu (35-20), CSU Sibiu desprinzându-se din nou la peste 20 de puncte după layup-ul lui Dragoste, 41-20. Formația lui Tomas Rinkevicius avea 41-24 la pauza întâlnirii, după o repriză în care toți jucătorii de la CSU Sibiu care au prins minute au reușit să marcheze.

Frye înscria de două ori consecutiv de la distanță pentru oaspeți, Dragoste refăcând ecartul de 17 puncte la 47-30 și au urmat apoi ratări pentru ambele echipe până când Troupe ajungea la linia de fault. Blumbergs își împărțea liberele la 52-34 și după tripla lui Troupe a urmat un layup pentru Manchon, diferența fiind de 15 puncte între echipe la jumătatea celui de-al treilea sfert în urma reușitei lui Berculescu. CSU Sibiu ajungea la 61-41 cu două minute rămase din acest parțial, ecartul fiind de 24 de puncte la intrarea în ultimul sfert, 65-41.

CSM Târgu Jiu a deschis cu șase puncte la rând sfertul decisiv, Durham și Stevenson fiind marcatorii echipei în acest interval, apoi Barro modifica scorul de pe tabelă pentru 67-47. Gavriloaia scutura plasa de la distanță și gorjenii cereau time-out la 72-47 cu șase minute până la final, gazdele fiind tot mai aproape de +30 între, Kottas găsind replica și marca la 76-51, în ultima parte a duelului CSU Sibiu formându-și un avantaj maxim de 25 de puncte și în cele din urmă a câștigat cu 79 la 59.

Rareș Uță a adunat 15 puncte și 6 recuperări, Gaston Whelan, Aurelian Gavriloaia și Mouhamed Barro având toți 10 puncte.

Shamiel Stevenson și Thomas Kottas au fost principalii marcatori pentru Târgu Jiu, ambii cu 14 puncte, iar Dylan Frye i-a urmat cu 13 puncte și 3 recuperări.

*foto: Răzvan Spechea / BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!