Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibu obţine o victorie importantă

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
27.01.2013


73-79

19-17, 17-18, 18-20, 19-24 

CSU Atlassib Sibiu
8-11
9-10

Într-un meci contând pentru etapa a 19-a a Ligii Naţionale de Baschet masculin, BCM U Piteşti a cedat pe teren propriu partida contra celor de la CSU Sibiu cu scorul de 73-79. Ardelenii obţin astfel un succes foarte important în lupta pentru un loc în primele 8 echipe din clasament, în timp ce pentru piteşteni acest eşec poate fi decisiv în lupta pentru play-off. Scor pe sferturi: 19-17, 17-18, 18-20, 19-24.

BCM U Piteşti a început partida cu Damien Kinloch, Pankracije Barac, Sasha Bratic, Slobodan Popovic şi Daniel Popescu, în timp ce, primul cinci al ardelenilor a fost alcătuit din Sasho Gruev, Devon Austin, Cristian Crăciun, Christopher Lee şi Mihai Paul.

Primul angajament al întâlnirii le aparţine celor de la BCM U Piteşti, cei care ratează deschiderea scorului. Cel care marchează primele 2 puncte ale partidei este Mihai Paul, jucătorul ardelenilor. Devon Austin marchează şi el de 2 ori consecutiv pe contraatac, CSU Sibiu conducând după 4 minute de joc cu scorul de 6-0. Pankracije Barac aduce primele 2 puncte ale piteştenilor. Slobodan Popovic reduce diferenţa la un punct după aruncarea de la distanţă. La faza imediat următoare, Sasho Gruev răspunde cu aceeaşi monedă. În minutul opt, Cristian Crăciun marchează şi el de la distanţă şi măreşte diferenţa la 7 lungimi, scor 10-17. Până la finalul sfertului, piteştenii reuşesc un run de 9-0, astfel câştigând primul act cu scorul de 19-17. Din cele 19 puncte reuşite de BCM U Piteşti, Slobodan Popovic a marcat 11. Reuşita de 2 puncte a lui Sasha Bratic marchează debutul sfertului secund. Mildon Ambres marchează din afara semicercului, după cinci minute scurse din sfertul al doilea CSU Sibiu reuşind să conducă cu scorul de 28-26. Într-un interval de un minut, baschetbaliştii antrenaţi de Tudor Costescu marchează de 3 ori pe contraatac şi se distanţează la 4 puncte, scor 32-28. După prima repriză, piteştenii coduc cu scorul de 36-35.

Sfertul al treilea debutează cu 2 puncte a pivotului Damien Kinloch, americanul înscriind şi libera acordată fiind faultat pe aruncare. Sasho Gruev marchează de la distanţă reducând diferenţa de pe tabela de marcaj la un punct, iar Devon Austin înscrie şi el pentru ardeleni, Sibiul reuşind să preia conducerea, scor 39-40. Înaintea ultimului sfert, CSU Sibiu conduce cu scorul de 55-54. În sfertul al treilea, Damien Kinloch a trecut 11 puncte şi 4 recuperări în contul echipei sale. Ultimul act al partidei începe foarte bine pentru sibieni, Sasho Gruev marcând din nou de la distanţă. Cu două minute înainte de finalul întâlnirii din Trivale, scorul devine egal 67-67, în urma unei aruncări din afara semicercului a lui Sasha Bratic. Din acest moment, sibienii sunt cei care domină partidă, reuşind la final să se impună cu scorul de 79-73.

De la BCM U Piteşti s-au remarcat Pankracije Barac cu 19 puncte, 3 recuperări şi 7 pase decisive, croatul concretizând 17 de unităţi în dreptul eficienţei, Slobodan Popovic cu 17 puncte şi 2 recuperări şi Sasha Bratic cu 10 puncte şi 8 recuperări, iar Damien Kinloch a reuşit un double-double, totalizând 11 puncte şi 10 recuperări. De partea cealaltă, pentru învingători, Sasho Gruev a totalizat 23 puncte şi 2 recuperări, Christopher Lee a terminat partida cu 17 puncte şi 14 recuperări, americanu reuşind astfel un double-double, iar Mildon Ambres a adăugat 11 puncte şi 5  recuperări în contul celor de la CSU Sibiu.

Din punct de vedere statistic, BCM U Piteşti a avut procentaj de 45.7% la aruncările din interiorul semicercului, 20.0% la cel din afara semicercului, respectiv 95.0% la aruncările libere. Sibienii au terminat partida cu 14/37 la aruncările de 2 puncte, cu un procentaj de 37.8%, la aruncările de la distanţa echipa antrenată de Miodrag Perisic a avut procentaj de 44.4%, iar la linia de pedeapsă, ardelenii au terminat partida cu 27 libere marcate din cele 31 acordate.

La această partidă, Tudor Costescu nu l-a inclus în lot pe Marcel Jones, iar pentru CSU Sibiu, Mantas Griskenas a fost străinul ce nu a făcut parte din lot.

În urma acestui rezultat, BCM U Piteşti ajunge la cea de-a 11-a înfrângere din sezon, îndepărtându-se de play-off, iar CSU Sibiu bifează o victorie foarte importantă, a 9-a din campionat.

În următoarea etapă, piteştenii se vor deplasa la Miercurea Ciuc, iar CSU Sibiu va întâlni pe teren propriu ultima clasată, CS Dinamo Bucureşti.

4 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Marinescu Irinel :

    rusine
    Rusine in primul rand arbitrilor! cum e posibil ca unjucator sa scoata mingea din cos si arbitrul sa dea 1:1? Numai lanoi in Romania arbitrii stabilesc invingatoarele meciurilor! oare cand v-om avea si noi oameni corecti? Cat de curand, arbitrii vor avea o mare surpriza la Pitesti daca mai continua in ritmul asta! Vor primii o lectie pe care nu o vor uita si care va fi mult timp de atunci in colo un subiect mult discutat!
    In al doilea rand RUSINE jucatorilor de la BCM U Pitesti ca nu isi asculta antrenorul. Costescu e un mare antrenor, dar pacat de el ca nu stie sa se impuna. Baiatul asta va face un atac cerebral pe parchetul salii.

    cu 11 ani în urmă (27.01.2013) Raspunde
  • BC CSU Sibiu sibman :

    corect
    arbitraj foarte slab cu decizii uluitoare si destule compensatii.

    cu 11 ani în urmă (27.01.2013) Raspunde
  • BC CSU Sibiu sibman :

    corect
    arbitraj foarte slab cu decizii uluitoare si destule compensatii.

    cu 11 ani în urmă (27.01.2013) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    RUSINE
    Rusine sa va fie, nesimtitii drakului, incepand cu Pendiu, Ziguli, Costescu si majoritatea jucatorillor. In afara de Barac toti sunt penibili. Avem cei mai slabi pivoti din campionat, Kinloch are 150 kg, de abia se mai misca pe parchet. Domnule mare antrenor, de ce il tii pe Jones pe bara si joci cu Bratic? Ce vrei sa demonstrezi, nu vezi ca esti penibil? Cand Jones marca 15 pe meci tipai la el, Bratic te inchini daca da 10. E lent, gras si ii este frica sa arunce la cos. Plecati dracu toti si sa ne lasati in pace? Pt ce ne mai cereti 5 lei la intrare? Pt ce cereti 3 la copii, ce sa vada? Ati distrus sportul asta, la fel ca si fotbalul, voleiul si handbalul, cu idiotul de Pendiuc in frunte. RUSINE !!!

    cu 11 ani în urmă (28.01.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!