Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Culisele întâlnirii dintre oficialii FRB și conducătorii de cluburi

Culisele întâlnirii dintre oficialii FRB și conducătorii de cluburi

Postarea președintelui Athletic Constanța, Andrei Talpeș, potrivit căreia nu a fost invitat la o întâlnire a președinților de club, a stârnit reacții din partea a doi candidați la președinția FRB.

Mai întâi fostul antrenor al loturilor naționale de juniori, Ștefan Săndulache, și-a arătat susținerea față de curajul lui Talpeș de a ieși în față: 

„Indiferent cat de mult au ținut unii să mă atace de-a lungul timpului, ba chiar și în prezent, mai ales legat de candidatura pentru postul de președinte al FR Baschet ... nu mai zic că au lansat tot felul de "răutăți" despre mine ... întotdeauna mi-am asumat ceea ce am spus și făcut ... plus că pentru mine BASCHETUL ROMANESC a fost mereu pus înaintea oricaror "interese" 👍
Felicitări pentru pozitia luată ! Cu asemenea oameni îmi doresc sa lucrez pe viitor, fiindcă doar așa, baschetul românesc va avea un viitor.”

 

Indiferent cat de mult au ținut unii să mă atace de-a lungul timpului, ba chiar și în prezent, mai ales legat de...

Posted by Sandulache Stefan on Monday, March 8, 2021

Câteva ore mai târziu, și Virgil Stănescu a ieșit cu un mesaj de susținere față de oficialul constănțean:

„M-a dezamăgit întotdeauna aceasta abordare continua cu "dacă nu ești cu noi, ești împotriva noastră". Nu cred ca Andrei merita un astfel de tratament. De aici aș putea sa trag doar doua concluzii. Una este cea fireasca în care pur și simplu a fost o întâlnire de campanie, însă puțin probabilă, având în vedere ca regulamentele și normele sanitare ar interzice așa ceva în "bula". A doua, ar fi ca este o acțiune oficială FRB, dar și asta este puțin probabilă având în vedere ca nu au fost toate echipele invitate. Pârghiile și avantajele de a reprezenta sistemul ar trebui totuși folosite altfel, în acțiuni care sa arate comunității baschetbalistice unitate, nu dezbinare.”

 

M-a dezamăgit întotdeauna aceasta abordare continua cu "dacă nu ești cu noi, ești împotriva noastră". Nu cred ca Andrei...

Posted by Virgil Stanescu on Monday, March 8, 2021

Contactat de site-ul nostru cu privire la declarația lui Andrei Talpeș, Adrian Voinescu, directorul de evenimente - internațional al FRB și candidat la preluarea președinției Federației, a refuzat să comenteze.

Surse din cadrul Federației ne-au explicat însă că întâlnirea a reprezentat un eveniment privat, care în niciun caz nu a fost organizat de FRB. 

Între timp, Baschet.ro a contactat mai mulți oficiali ai cluburilor din afara formațiilor din Final Eight-ul Cupei. Aceștia ne-au confirmat prezența la întâlnirea informală de vineri seara.

„A fost o întrevedere foarte scurtă, dar și cu testările necesare pentru a intra în bulă, n-am  venit noi pe acolo neinvitați. Am făcut și testul în ziua respectivă și am și plecat după. Au fost discuții cu privire la formatul viitor al campionatului, cine cum vede lucrurile mai departe. Nimic oficial cum ar veni. Invitația a venit de pe un grup de whatsapp, de acolo a venit informația”, ne-a confirmat un președinte de club. 

Un alt oficial din LNBM ne-a spus că a fost la rândul său invitat la această întâlnire: 

„Nu a fost nimic special, doar au fost niște discuții față de campionatul viitor, ce se dorește în continuare, niște discuții constructive referitoare la problemele baschetului. Au fost doar discuții acolo, ne-am dat cu părerea. Părerea noastră este că nu ar trebui să retrogradeze nimeni și dacă există cineva în Liga 1 care are buget și poate intra în Liga Națională, au buget și organizare, să vină în prima divizie. Am discutat între noi dacă n-ar fi mai bine ca de sezonul viitor să începem cu 16, cum ar fi trebuit să începem și anul ăsta, dacă nu se retrăgeau Mediaș și Sighetu Marmației”. 

Reamintim că, potrivit deciziei Consiliului Director din 8 martie, data la care se va stabili un nou președinte FRB va fi 15 aprilie

*foto: facebook Andrei Talpes

1 comentariu la aceasta stire:
  • Venus :

    Pute
    In consecinta:
    Doar pe unele cluburi le interesa cum se va desfasura viitorul campionat, pe altele nu.
    Reprezentantii unor cluburi care nu participa la eveniment au acees in bula epidemiologica dar reprezentatntii mass-media nu.
    Suna a disperare, se dau pungile cu functii pe sub masa...
    S-a mai intalnit intr-o seara Mircea zis si "dragostea mea" cu Crivatul si a fost presedinte doar pentru o noapte...
    La mai mare!

    cu 3 ani în urmă (10.03.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!