Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cum a trăit Justin Carter câștigarea FIBA Europe Cup în 2019

Cum a trăit Justin Carter câștigarea FIBA Europe Cup în 2019

Astăzi, 12 octombrie, CSM CSU Oradea începe o nouă aventură în FIBA Europe Cup, având-o drept adversară pe Cholet Basket, o puternică echipă din campionatul Franței. Gruparea bihoreană a arătat foarte bine în acest start de sezon, reușind să obțină trei victorii, inclusiv un succes la scor în fața lui CSO Voluntari, vicecampioana României.

În ultimii ani, CSM Oradea a impresionat în FIBA Europe Cup, ajungând două ediții la rând cel puțin în sferturile de finală ale competiției. Ba chiar în stagiunea 2020-2021, Leii-Roșii au cucerit medaliile de bronz. Trupa lui Cristian Achim are obiective mari și în acest sezon, iar pregătit să o ajute este Justin Carter, un baschetbalist care a câștigat deja FIBA Europe Cup.

În 2019, americanul originar din Gaithersburg, Maryland, a semnat cu Dinamo Sassari, formație alături de care a jucat atât în prima ligă a Italiei, cât și în FIBA Europe Cup. Gruparea din Sardinia a trecut în preliminarii de Benfica și apoi a terminat pe locul al doilea o grupă din care mai făceau parte Szolnoki Olaj, Falco Szombathely și Leicester Riders.

În faza secundă, Dinamo Sassari a câștigat grupa K, trecând de Pallacanestro Varese, Donar Groningen și Petrolina AEK, iar în playoff s-a impus în fața lui ZZ Leiden, Pinar Karsiyaka, Hapoel Holon și Wurzburg, câștigând medaliile de aur.

„A fost extraordinar”, ne-a povestit Justin Carter. „A fost amuzant pentru că terminasem pe locul 7 în Italia și a trebuit să participăm în preliminariile FIBA Europe Cup. Deci am fost nevoiți să câștigăm toate meciurile. A fost o nebunie. Am încercat să ne impunem în fiecare joc și, în cele din urmă, am câștigat trofeul. A fost un grup foarte unit și cred că Dinamo Sassari e una din puținele echipe complete la care am jucat. În sensul că aveam conducători de joc, aveam jucători care puteau recupera, aveam tot ce ne trebuie. Același lucru îl simt și aici, la Oradea. De aceea am spus că obiectivul nostru este să câștigăm campionatul sau, cel puțin, să ajungem acolo.”

În acea perioadă, antrenorul lui Dinamo Sassari era Gianmarco Pozzecco, tehnicianul excentric care a condus-o pe Italia la EuroBasket 2022. L-am întrebat pe Carter cum a fost să lucreze cu Pozzecco și dacă este la fel de expresiv și la antrenamente:

Nu, asta e amuzant. La antrenamente nu e atât de „nebun”, e destul de calm. E foarte precis așa că dacă te vede că „te plimbi” și nu depui efort, îți zice direct să mergi acasă. În același timp, e foarte concret și îți explică fiecare lucru. Însă atunci când intră pe teren e un adevărat personaj. Înainte de fiecare meci, ne-a spus câte o poveste, legată de baschet sau de viața lui. Încerca să ne ia gândul de la baschet și să ne ajute să ne relaxăm. A fost un antrenor bun. Am văzut ce a făcut la EuroBasket și poate unii cred că face teatru dar nu e adevărat. Așa e el.

Așadar, CSM Oradea, cu un fost câștigător al FIBA Europe Cup în lot, încearcă să facă astăzi, în Franța, primul pas spre un nou parcurs bun în această competiție. Duelul cu Cholet Basket începe la ora 21:00 și poate fi urmărit pe canalul de YouTube al FIBA.

De asemenea, în următoarele zile vom publica un material despre viața și cariera lui Justin Carter, un baschetbalist care a jucat într-o mulțime de țări, a evoluat cu succes în Euroligă, lucrând cu antrenori precum Ergin Ataman sau Nenad Markovic.

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    A man gotta do what a man gotta do...
    Chief Sere l-a adus la Oradea pe President Carter, alături de ceilalți ași din lotul de anul acesta, știind că Unicul Coach Ach este capabil să lucreze cu acești băieți, dar și să le dea mână liberă ca să facă ce au învățat ei deja până acuma pe la echipele pe unde au jucat, așa cum a povestit aici atât de frumos eroul nostru. Și ca să îi facem pe plac lui UniCoAch, să dăm un nou citat dintr-un mare antrenor de fotbal, Felipe Scolari:"...am intrat în vestiar cu gândul să le spun cum să joace, dar văzându-i acolo pe Ronaldo, Roberto Carlos, Kaka, Ronaldinho, Cafu, am zis doar atât: faceți ce știți voi cel mai bine!"

    cu 1 an în urmă (12.10.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!