Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cum arată componența conferințelor din LNBM

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
12.07.2022

Cum arată componența conferințelor din LNBM

Sezonul 2022-23 al Ligii Naționale de Baschet Masculin vine cu un nou format competițional. Cele 18 echipe participante vor fi împărțite în două grupe, în funcție de clasarea din stagiunea precedentă.

Acestea vor juca meciuri-tur retur între ele, iar apoi primele cinci din fiecare grupă ar urma să avanseze în faza a doua a sezonului regulat. Acolo, fiecare echipă joacă în dublă manșă împotriva celor cinci echipe provenite din cealaltă conferință. Primele opt clasate vor avansa în play-off, unde începând cu anul acesta, seriile din sferturile de finală și semifinale se vor juca pe sistemul „Best of 5”, pe când finala se va juca pe sistemul „Best of 7”.

La polul opus, celelalte opt echipe (patru din fiecare conferință) care nu au avansat în faza a doua a sezonului regulat vor adopta același sistem de joc pentru stabilirea ierarhiei locurilor 11-18.

Cele două conferințe din Liga Națională au fost făcute după clasarea în stagiunea precedentă de campionat.

Conferința A: U-BT Cluj, FC Argeș Basketball, SCM Universitatea Craiova, BC CSU Sibiu, CSM Petrolul Ploiești, CSM Târgu Jiu, Rapid București, CSM Miercurea Ciuc și CSM Târgu Mureș

Conferința B: CSM CSU Oradea, CSO Voluntari, SCM Ohma Timișoara, Dinamo București, Steaua București, Athletic Constanța, CSM Galați, CSM Focșani și Laguna București

Noul sezon competițional din LNBM va debuta la finalul lunii septembrie a acestui an, în data de 28. Playoff-ul va începe în 12 aprilie și se va încheia cel târziu în data de 31 mai. Calendarul va fi definitivat într-o ședință programată vineri, 15.07, conform csmoradea.ro.

*foto: Manases Sándor / u-bt.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • Csm.O :

    Prima serie
    Pare mult mai tare, cu U Cluj plecând mare favorita, apoi Pitești, Craiova, Sibiu și Rapid, toate după părerea mea au șanse la locul 2. Ploiesti și Târgu Jiu oricând pot pune probleme, iar despre Târgu Mureș nu se cunosc prea multe deocamdată.
    În cealaltă serie, pentru primul loc cred că se vor bate Oradea, Voluntari și Dinamo. Timișoara, Constanta și Steaua se vor bate pentru ultimele 2 locuri.

    cu 1 an în urmă (12.07.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!