Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cum arată echipa autohtonilor din etapa a 15-a a Ligii Naționale

Cum arată echipa autohtonilor din etapa a 15-a a Ligii Naționale

Etapa cu numărul 15 în Liga Națională de Baschet Masculin s-a încheiat duminică seara (15.01) cu un ultim meci din Conferința A, runda aducând unele prestații notabile pentru jucătorii români.

Următorii jucători autohtoni s-au remarcat în mod special în opinia site-ului nostru:

Andrei Mandache (CS Dinamo București)

Experimentatul fundaș român a terminat pentru a noua oară în acest sezon de LNBM în double figures, remarcându-se pentru Dinamo în duelul cu Timișoara cu 18 puncte, 4 pase decisive, 2 recuperări și o intercepție, totul pentru 19 index al eficienței și +15 la +/-. O singură dată a avut mai multe puncte marcate în această stagiune în campionat.

Mandache a stat cu 8/11 la final din acțiune, ratările venind la două puncte (6/9), iar de la distanță a fost precis în cazul ambelor încercări.

Aurelian Gavriloaia (BC CSU Sibiu)

Gavriloaia a fost aproape să-și egaleze career-high-ul în Liga Națională, fiind la două puncte sub cea mai bună performanță. Jucătorul lui CSU Sibiu a terminat meciul contra Craiovei cu 16 puncte, 3 recuperări și o intercepție pentru 17 index al eficienței și +29 la +/-.

El a avut procentaj perfect din acțiune, cu 1/1 la două puncte și 4/4 de la distanță, singurele ratări fiind de la linia liberelor (2/4). O singură dată anterior a reușit Gavriloaia să înscrie de patru ori din spatele arcului de cerc la nivel de seniori, în 2018, atunci când a stat cu 4/7 contra Timișoarei din acea zonă.

Tudor Gîrbea (CS Rapid București)

Gîrbea a reușit un season high în duelul cu CSM Târgu Mureș, contribuind cu 15 puncte, 5 recuperări și 5 assist-uri la succesul giuleștenilor. A fost pentru a doua oară în acest sezon de LNBM când Gîrbea a încheiat în double figures la capitolul punctelor.

Rapidistul a stat cu 3/4 la două puncte și 3/6 din spatele arcului de cerc în acest meci, fiind cel în care a evoluat pentru prima dată peste 30 de minute după mai bine de o jumătate de an.

Titus Nicoară (CSA Steaua București)

Experimentatul jucător al Stelei a fost aproape de double-double în partida cu CSO Voluntari, la final având 16 puncte, 8 recuperări, 4 assist-uri și 2 intercepții, totul pentru 27 index al eficienței. O singură dată a avut în această stagiune cifre mai bune la puncte și eficiență în campionat.

Nicoară a terminat cu 8/10 la două puncte, iar singura încercare avută de la distanță n-a fost transformată. În precedenta ocazie în care și-a asumat atâtea aruncări din interiorul arcului de cerc, el a înscris 19 puncte contra Oradiei, în primele săptămâni ale sezonului.

Emanuel Cățe (U-BT Cluj-Napoca)

Internaționalul român își continuă seria de meciuri în double figures, ajungând la șase consecutive. În duelul de la Târgu Jiu a stat cu 22 de puncte, 9 recuperări și o intercepție, totul pentru 27 indice al eficienței și +12 la +/-, fiind aproape să-și egaleze season high-ul la puncte, recuperări și eficiență.

Cățe și-a asumat 14 aruncări de două puncte, dintre acestea fiind bune 11, iar de la distanță a stat cu 0/1. Asemenea precedentului său meci din LNBM, nici acum nu a trecut pe la linia de fault.

*foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!