Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cum arată Peristeri, următoarea adversară a lui U-BT din BCL

Cum arată Peristeri, următoarea adversară a lui U-BT din BCL

După ce a depășit-o pe Salon Vilpas în primul tur al calificărilor, U-BT Cluj-Napoca o va înfrunta pe Peristeri BC în semifinala turneului. Formația din Grecia este văzută drept favorită la avansarea în grupele Basketball Champions League, acolo unde a mai evoluat și în ultimele două sezoane.

Peristeri este un club de baschet fondat în urmă cu 50 de ani, care a revenit pe prima scenă a baschetului grecesc în stagiunea 2018-2019. Antrenor principal este Sotiris Manolopoulos, fostul tehnician al lui Vlad Moldoveanu de la Ifaistos Limnou. În vârstă de 51 de ani, Manolopoulos a fost antrenor secund la Peristeri, Makedinos, Maroussi, Aris Salonic, Panathinaikos și AEK Atena, la ultimele două fiind, pentru o scurtă perioadă, și principal. De asemenea, tehnicianul lui Peristeri a făcut parte din staff-ul lui Rick Pitino la naționala Greciei.

Din punct de vedere al lotului, Peristeri se bazează pe cinci americani, un angolez, un albanez și șapte greci. Căpitanul galben-negrilor este Christos Saloustros, baschetbalist ce îmbracă echipamentul lui Peristeri din 2019. Înainte, Saloustros a mai jucat pentru Filathlitikos, Panionios, PAOK Salonic, Kolossos Rodou și Promitheas Patras.

În afara lui Terran Petteway și a lui Xhuljan Tola, toți cei cinci străini ai lui Peristeri au fost achiziționați în această vară. Printre cei mai periculoși jucători ai grecilor se numără Ian Miller, care a mai evoluat în Italia, Turcia, Franța, Israel și Grecia, Yanick Moreira, baschetbalist cu experiență în Franța, Spania, Italia și Grecia, și Erik McCree, sportiv ce a trecut prin NBA.

În presezon, Peristeri a consemnat următoarele rezultate:

  • 82-72 vs. Iona College
  • 54-48 vs. Iona College
  • 68-85 vs. Panathinaikos Atena
  • 78-90 vs. Monaco
  • 85-88 vs. Lavrio
  • 87-58 vs. Apollon Patras

Disputa dintre Peristeri BC și U-BT Cluj-Napoca va începe la ora 20:30 și va putea fi urmărită pe canalul de YouTube al ardelenilor.

*foto: peristeribc.gr

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Fribourg
    Calificată echipa din Elveția. Meci aprig, diferența s-a făcut pe final, cu aruncări disperate ale jucătorilor din Split. Zganec a jucat bine spre foarte bine. Nu m-au dat pe spate niciuna din echipe, așa că aș merge pe un pronostic : se va califica echipa cîștigătoare dintre U și Peristeri.

    cu 2 ani în urmă (16.09.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!