Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cupa Mures - CSM Bucuresti cu cea mai lunga rotatie. Sibiul fara absente

Adrian Micinic

Adrian Micinic
31.08.2012

CSM Bucuresti si CSU Sibiu au folosit cate zece jucatori in prima zi a turneului de pregatire de la Targu-Mures, acolo unde mai participa si echipele CSM Oradea respectiv BC Mures.

CSM Bucuresti a jucat in zece oameni, fiecare dintre ei bifand peste 6 minute de joc, insa trei dintre ei au avut totusi timp limitat de joc pe parchet. Totusi trebuie notat faptul ca echipa din capitala tarii a jucat in cinci straini, dar a fost cea mai 'adanca' echipa in prima zi a turneului. In schimb, CSU Sibiu a rotit zece oameni, sapte formand practic rotatia de baza in primul joc de la turneul de pregatire din Targu-Mures.

Hristu Sapera, antrenorul lui CSM Bucuresti a folosit zece baschetbalisti, fiecare dintre acestia bifand cel putin 6 minute de joc. Noua dintre ei au punctat. Au absentat Aaron Pogue si Andrei Vizitiu.
Notabila este folosirea lui Santa Szabolcs pret de peste 30 minute de joc. Acest lucru se datoreaza in principal absentelor celor doi jucatori mai sus amintiti. Pe de alta parte, se remarca revenirea lui Virgil Carutasu, baschetbalist accidentat la turneul final al Cupei Romaniei si care nu a mai jucat tot restul sezonului regulat in precedenta editie de campionat, fiind folosit cateva minute in meciurile cu BC Timisoara, de la Bucuresti, din primul tur al playoff-ului Diviziei A.
Goran Martinic pare sa ramana la fel de inspirat si activ in faza ofensiva, el profitand in meciul cu CSM Oradea si de probleme de efectiv din lotul bihorenilor, care nu dispun in acest moment de un fundas suficient de performant pe faza defensiva in situatii de unu la unu.

In schimb, Dragan Petricevic a mizat in principal pe sapte jucatori. Este vorba despre cei sase jucatori straini si veteranul Cristian Craciun. Alti trei jucatori au bifat cateva minute de joc, insa remarcabil in acest moment este faptul ca gruparea de pe Cibin este singura de la Cupa Mures si una dintre putinele din Divizia A masculin care isi permite sa joace cu lotul pe care va miza la startul sezonului. Nu exista nicio absenta din motive de accidentari ori convocare la lotul national. Iar acest aspect ar trebui sa conteze si sa ajute la sudarea relatiilor de joc. Daca, desigur, intre timp nu vor aparea accidentari ori alte probleme care sa implice modificari in lotul de jucatori. In jocul Sibiului s-a putut remarca un joc colectiv mai rar intalnit la aceasta formatie pe faza ofensiva in anii trecuti. Lucruri sunt de pus la punct si nu putine, dar echipa ardeleana pare s-o fi apucat pe un alt drum. Asa cum era de asteptat in momentul numirii lui Dragan Petricevic.

CSM Bucuresti si CSU Sibiu se vor confrunta direct chiar astazi (vineri, 31.08). Meciul poate fi urmarit in direct pe bcmures.ro/live, cu incepere de la orele 18:00.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!