Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cupa României masculin. Gaz Metan clar mai bună decât U Mobitelco în derby-ul primului tur

Adrian Micinic

Adrian Micinic
18.09.2011

Gaz Metan Mediaș a fost echipa mai bună din toate punctele de vedere în drum spre o victorie categorică, scor 89-72, în meciul cu U Mobitelco Cluj-Napoca, contând pentru runda inaugurală a Cupei României la baschet masculin în sezonul competițional 2011/12.

Confruntarea, prima oficială pentru ambele formații, a opus deținătoarele celor două trofee importante în baschetul românesc: Mediaș, câștigătoarea cupei în sezonul trecut, respectiv Cluj, campioana în exercițiu a României.

Ovidiu Teleabă, care a debutat în funcția de antrenor princial al unei echipe din prima divizie, se declara nemulțumit de eforturile elevilor săi pe faza defensivă la finalizarea presezonului. Chiar dacă în prima fază se evidențiază apetitul ofensiv al lui Gaz Metan, nu trebuie omise realizările din apărare ale formației de pe Târnava Mare.

Din punct de vedere colectiv Gaz Metan a fost mai bună la recuperări (33-20). Aici Gazul a fost mai bun atât pe panoul advers (10-4 la recuperări ofensive), cât și sub propriul coș (23-16 la cele defensive). Cu doi fundași americani care arată foarte bine în acest moment, gazdele meciului de sâmbătă (17.09) au avut superioritate evidentă la pase decisive (17-8). De asemenea, medieșenii au interceptat mai mult (10-6) și au pierdut mai puține posesii decât adversarul (15-18).

În faza de finalizare, Gaz Metan a fost mai bună la aruncările din acțiune (55%-51%), atât din interiorul (63%-59%) cât și din afara semicercului (38%-29%). Singurul capitol statistic la care U Mobitelco a fost superioadă este numărul și procentajul aruncărilor libere transformate (62%-67%).

Dacă titularii celor două echipe au făcut meci nul (câte 55 puncte pentru ambele cvintete), rezervele au făcut diferența. Gazul a beneficiat de 34 puncte din partea celei de-a doua garnituri, dublu față de rezervele Clujului.

Din punct de vedere individual se remarcă următoarele:

- Deven Mitchell a fost cel mai eficient jucător al confruntării cu un indice de 27 în condițiile în care a comis trei greșeli personale în primul sfert. Americanul a avut 14 puncte, 9 recuperări, 5 intercepții cu 3 pase decise și un capac în 25 minute de joc
- Craig Moore a totalizat 15 puncte (3x3), împreună cu 3 pase decisive, 2 recuperări și 2 intercepții cu 2 posesii pierdute pentru un index de 15 la eficiență în 27 minute de joc la debutul în baschetul românesc
- Ivan Ivanovic  a fost principalul marcator al lui Gaz Metan. El a totalizat 17 puncte și 8 recuperări pentru învingători. De asemenea, sârbul a comis cel mai mare număr de posesii pierdute, șase la număr
- Titus Nicoară a fost cel mai bun marcator român al echipei din Mediaș cu 12 puncte
- Zoran Krstanovic a fost cel mai bun marcator al partidei cu 24 puncte (10/13 la aruncările din acțiune). Totodată el a fost cel mai eficient jucător al campioanei cu 22 la eficiență
- Kyndall Dykes a avut 16 puncte într-o seară în care nu a punctat din afara semicercului și a irosit patru aruncări libere
- Mihai Paul a înscris 14 puncte la meciul său de debut în echipamentul lui U Mobitelco Cluj. El a fost principalul marcator român al confruntării de la Mediaș

- Opt jucători de la Gaz Metan au fost rulați cel puțin 14 minute în această confruntare. În total au jucat zece baschetbaliști de la Gaz Metan. Mihai Racovițan este singurul baschetbalist al Mediașului care nu a fost trimis în teren deloc.
- Rotația Clujului a numărat șapte oameni, fiecare dintre aceștia bifând cel puțin 15 minute de joc. Șase dintre ei au petrecut între 26 și 35 minute în teren. Santa și Pop au fost folosiți pentru câteva secunde fiecare.
- Scott VanderMeer respectiv David Lawrence au fost lăsați în afara loturilor celor două echipe pentru acest meci pentru că regulamentul permite înscrierea a maxim patru jucători străini la un meci din Cupa României.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ravelstein :

    revansa frumoasa
    o frumoasa si bine venita revansa pentru semifinala campionatului trecut.
    cu un antrenor mai tinar , am fi cistigat si atunci.
    Soce is now history . O fi teleaba capabil sa conduca echipa asta ? vom vedea dupa 5-6 etape de campionat . deocamdata , bravo gazu ' .

    cu 12 ani în urmă (18.09.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!