Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cupa României masculin. Timișoara este specialista. Oradea și București sunt debutantele

Adrian Micinic

Adrian Micinic
14.02.2012

Cupa României la baschet masculin va fi câștigată de o altă echipă față de cea care deține trofeul. Se va întâmpla pentru a 3-a oară consecutiv acest lucru. Știm asta încă înaintea disputării turneului final, eveniment programat a se desfășura la finele acestei săptămâni la Arena de Baschet din București.

Pentru a doua oară consecutiv deținătoarea trofeului nu reușește să se califice la turneul final. Gaz Metan Mediaș se află în această situație după ce în urmă cu un an a fost cazul lui Baschet Club Timișoara.

Leii din Banat se află la cea de-a 4-a participare la Final Four-ul Cupei României după cele din 2007, 2008 (au pierdut de ambele ori finala), respectiv 2010 (a câștigat trofeul). În schimb, BCM U Pitești se califică la turneul final al Cupei României pentru a doua oară după turneul din anul 2008, când a pierdut semifinala cu Timișoara.

CSM București și CSM Oradea se califică la turneul final pentru prima dată. Echipa din capitală izbutește acest lucru la a 3-a încercare, în vreme ce bihorenii se află la a 7-a.

Iată rezultatele finalelor precedentelor cinci ediții de Cupa României, respectiv clasamentul final al fiecări ediții în parte:

 Ediția   Locație   Finala   Scor   Loc 1   Loc 2   Loc 3   Loc 4 
 2011   Sala Sporturilor, Târgu-Mureș   Mediaș vs Steaua   71-61   Mediaș   Steaua   Ploiești   Mureș 
 2010  Sala Transilvania, Sibiu  Timișoara vs Mediaș  92-83  Timișoara   Mediaș   Ploiești   Otopeni 
 2009  Sala Sporturilor, Târgu Jiu Ploiești vs Otopeni 93-63  Ploiești   Otopeni   Rovinari   Brașov
 2008  Sala Olimpia, Ploiești Ploiești vs Timișoara 90-73  Ploiești   Timișoara  Sibiu Pitești
 2007  Sala Olimpia, Ploiești Ploiești vs Timișoara 89-66  Ploiești   Timișoara  Sibiu Cluj

Observăm așadar că Ploiești și Timișoara au jucat câte trei finale în ultima jumătate de deceniu. Prahovenii au învins de trei ori, iar Leii din Banat o singură dată. Totuși, alb-violeții ar putea deveni prima echipă cu patru finale în ultimii șase ani, dacă depășesc pe CSM Oradea în semifinale. Până în prezent, când s-au calificat la turneul final, timișorenii au câștigat primul meci disputat. BC Timișoara are 4-2 în meciurile jucate în cadrul Final Four-ului Cupei României.

BCM U Pitești are 0-2 în meciurile jucate la turneul final al Cupei României.

CSM București și CSM Oradea au 0-0.

1 comentariu la aceasta stire:
  • vinsanity :

    Confuzie.
    "Cupa României la baschet masculin va avea o a 4-a câștigătoare diferită în (de) ultimele patru ediții desfășurate. Știm acest lucru încă înaintea(se scrie corect folosindu-se prepozitia "dinaintea") desfășurării turneului final, eveniment ....." - astea sunt cuvintele destul de confuze pentru mine cu care incepeti un articol scurt destul de bun pana spre final. Pai cum se poate sa stiti voi sigur ca va fi o castigatoare diferita de cele din ultimele patru editii desfasurate cand mentionati ca: 1 - Timisoara e in "final four" si 2 - Timisoara a fost castigatoarea editiei din 2010 (se incadreaza in ultimele 4 editii, noi fiind in 2012). Deci voi ori stiti de pe acum ca Timisoara nu va castiga cupa anu asta, desi sansele practice sunt mai mari decat cele teoretice de 25 % ca Timisoara sa castige din nou trofeul, ori va contraziceti singuri. SCRIETI MAI CU RESPONSABILITATE!!!

    cu 12 ani în urmă (14.02.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!