Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cupa Timişoara. BCT şi Albacomp vor juca finala mare

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
28.09.2012

foto: banatsport.ro

BC Timişoara a reuşit să se califice în finala turneului Cupa Timişoara pe care îl găzduieşte în acest weekend. Alb-violeţii au reuşit să treacă de Radnicki Belgrad cu 75-73, dar nu au excelat pe teren. Cu doar două ore mai devreme, în prima semifinală, Albacomp Szekesfehervar a învins-o pe Feni Industries cu 88-55. 

Revenind la meciul timişorenilor, acesta a fost precedat de prezentarea oficială a lotului cu care Leii din Banat vor evolua în acest sezon. Apoi, publicul a umplut parchetul sălii Constantin Jude cu jucării de pluş, răspunzând astfel apelului emis de organizatori în încercarea de a face fericiţi mai mulţi copii de la o casă de copii din oraş.

Predrag Badnjarevic a dispus în teren un prim "5" care ar putea deveni "de bază" în acest sezon: Jovanovic - Djerasimovic - Archie - Delvon Johnson - Sarovic (cpt). Alb-violeţii au controlat scorul de pe tabelă cu excepţia câtorva secunde, dar nu au prestat un baschet convingător. Noi achiziţii au lăsat şi ele de dorit, dar una peste alta timişorenii pot invoca tracul debutului în faţa suporterilor.

BC Timişoara a condus după fiecare sfert: 19-14, 33-31 şi 55-52. În ultima secundă de joc, într-un moment în care Timişoara era în avantaj minim, sârbii au reclamat faptul că arbitrii au trecut cu vederea un fault făcut de gazde, iar meciul s-a încheiat cu victoria la limită a gazdelor turneului.

Cel mai bun marcator de la gazde a fost rezerva Bogdan Popescu care a reuşit 23 de puncte şi 18 unităţi la capitolul eficienţă. Au mai punctat Djerasimovic (13), Jovanovic (12) şi Johnson (10).

Bănăţenii vor astfel sâmbătă în compania lui Albacomp Szekesfehervar în reeditarea finalei Ligii Europei Centrale din 2009, finală pierdută atunci de BCM Elba chiar în sala Olimpia. Partida va avea loc de ora 19:30.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!