Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cupa Timişoara rămâne acasă. Leii din Banat au cucerit trofeul

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
29.09.2012

Timişorenii au câştigat un prim trofeu, chiar dacă e unul amical

Primul trofeu pentru Predrag Badnjarevic şi elevii săi de când a venit la Timişoara. Chiar dacă a fost un turneu amical, gazdele de la BC Timişoara şi-au adjudecat cupa pe care au organizat-o în aceste două zile. Leii din Banat au trecut în finală de Albacomp Szekesfehervar cu 83-70.

Nemulţumit de jocul prestat de elevii săi în partida de vineri, Predrag Badnjarevic a ales să înceapă meciul cu maghiarii în aceeaşi formulă: Jovanovic-Djerasimovic-Archie-Sarovic-Johnson. Alb-violeţii au avut parte de o replică solidă din partea echipei care i-a furat Liga Europei Centrale şi de Est chiar în propria sală.

Partida a fost una în care cele două formaţii nu au forţat, mai ales în prima repriză. Cele două echipe s-au succedat la conducere, iar la pauză maghiarii conducea cu doar o lungime, 35-33.

Timişorenii nu au reuşit să schimbe faţa meciului nici după timpul de odihnă, dar au trecut în câteva rânduri în avantaj minim pe tabelă.

Totul până în sfertul patru însă, unul care a consemnat cel mai bun joc făcut de vicecampioană în aceste zile. Badnjarevic le-a cerut elevilor săi să pună presiune pe adversar şi să joace mai rapid, iar aceştia au reuşit 5 minute de vis! Startul a fost dat de Sollazzo cu o pătrundere, urmat de Andrei, coş cu fault şi a fost încheiat de o serie de trei coşuri consecutive ale lui Delvon Johnson, cununate cu recuperări ofensive şi defensive şi câteva intercepţii de efect. În doar jumătate de sfert final, timişorenii s-au dus de la -2 la + 17 puncte! Până la final nu s-a mai schimbat nimic, doar diferenţa fiind puţin mai mică, de 13 puncte.

BC Timişoara a învins aşadar Albacomp Szekesfehervar cu 83-70 şi şi-a luat revanşa pentru acea finală europeană pierdută în 2009 în faţa aceluiaşi adversar.

De la BC Timişoara, cel mai bun marcator a fost din nou Bogdan Popescu cu 19 puncte, urmat de Delvon Johnson cu 16 puncte şi 11 recuperări şi Zlatko Jovanovic - 13 puncte şi 11 pase decisive!

De la oaspeţi, Wood cu 15 puncte şi Lekli cu 10 au fost cei mai buni marcatori.

În finala mică, Feni Industries a trecut de Radncki Belgrad cu 86-79.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!