Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cupele europene - U Mobitelco şi Steaua Turabo s-au înscris în FIBA EuroChallenge

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
10.06.2011

Campioana în exerciţiu a României, U Mobitelco BT Cluj-Napoca, respectiv medaliata cu bronz şi finalista Cupei României, Steaua Turabo Bucureşti, vor reprezenta Divizia A în ediţia 2011/12 a FIBA EuroChallenge. Secretarul general al FR Baschet, Radu Drăgănescu a vorbit, prin intermediul Mediafax, despre acest subiect în cursul zilei de vineri (10.06).

"Joi a fost termenul limită pentru înscrierea în cupele europene, iar cele două echipe sunt singurele care au trimis actele la timp. În ce priveşte FIBA Eurochallenge, termenul limită a trecut, iar cele două echipe trebuie să depună, până în 16 iunie, depozitul de 20.000 de euro, plus taxa de înscriere, de 5.000 de euro.
Mai pot interveni schimbări la masculin, doar dacă alte echipe vor dori să se înscrie în Liga Balcanică, dar în FIBA Eurochallenge, cele două vor reprezenta România", a declarat Radu Drăgănescu.

CSU Asesoft Ploieşti, campioană naţională între 2004 şi 2010, nu va participa în cupele europene pentru prima dată de la câştigarea FIBA EuroCup Challenge, a 4+a competiţie ca valoare în baschetul european rezervat echipelor de club în sezonul 2004/05.

Finanţatorul formaţiei prahovene, Sebastian Ghiţă, a declarat, următoarele pentru sursa citată:

"Spun în ghilimele asta: mulţumită primarului din Ploieşti, nu avem sală. Nu ştim nici unde vom juca meciurile din Divizia A, darmite să mai vorbim de cupe europene. Hai că am putea juca meciurile într-o sala din Bucureşti, dar unde ne antrenăm, unde ne pregătim pentru ele, nu ştim. Vom lua în considerare să jucăm pe stradă, montăm două panouri şi facem show sau, chiar în biroul primarului."

FIBA EuroChallenge este singura competiţie continentală rezervată echipelor de club masculine organizată de către FIBA Europe. Aceasta este considerată cea de-a 3-a întrecere de pe bătrânul continent ca valoare dar este singura accesibilă echipelor româneşti în condiţiile în care baschetul din ţara noastră nu are statut profesionist.

În luna iulie a acestui an, la Barcelona, va avea loc tragerea la sorţi a confruntărilor din cadrul turului preliminar, precum şi stabilirea configuraţiei grupelor din sezonul regulat. Între timp se va stabili cu exactitate statutul fiecărei echipe, acest lucru urmând a definitiva dacă cele două echipe româneşti vor fi nevoite să evolueze în faza preliminară a competiţiei.

În sezonul precedent România a fost reprezentată de către CSU Asesoft Ploieşti şi Steaua Turabo Bucureşti la masculin, respectiv SCM CSŞ Universitatea Craiova la feminin.

4 comentarii la aceasta stire:
  • CSA Steaua București tzony :

    Steaua?
    Serios? Sau inscris in eurochallenge? Au facut rost de bani sau ce?

    cu 12 ani în urmă (10.06.2011) Raspunde
  • protv :

    Becali II
    dat in judecata de jucatorii straini,cu datorii de 4-5-6 luni la romani ,-mai rau decat la fotbal-......dar poate reuseste pana la sfarsitul lui iunie sa-si achite datoriile-oricum TOTI jucatorii care au jucat pana la sf,isi merita banii....inca o data BRAVO pt. JUCATORI si sa aiba noroc sa-si recupereze banii pt. care au muncit.

    cu 12 ani în urmă (10.06.2011) Raspunde
  • CSU Asesoft Ploiești urzeala :

    ??
    mai exista steaua ?

    cu 12 ani în urmă (10.06.2011) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe number1 :

    ...
    bravo celor de la Steaua: daca nu au bani si totusi s-au inscris intr-o cupa europeana, ar trebui sa transmita reteta de vointa si celor care au bani dar spun ca n-au sala! "Multumiri"ar trebui adresate nu numai actualului primar ci si celor care au fost , precum si guvernelor care au dat bani pentru construirea unor sali , care nici macar nu pot fi omologate,de sport in sate si comune. Ca sa nu mai vb.de sala Doroftei din PLoiesti care a ajuns locatie pentru targurile de imbracaminte!( si care are o placheta care aminteste fastul cu care a fost inaugurata de un prim-ministru!}

    cu 12 ani în urmă (11.06.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!