Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cuza Sport Brăila, comunicat oficial cu privire la starea de sănătate a baschetbaliștilor Joseph McClaim și Darrell Bowie

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
17.09.2018

cuza sport braila comunicat

Cuza Sport Brăila a oferit un comunicat de presă în care a vorbit despre starea de sănătate a celor doi baschetbaliști, dar și despre ancheta aflată în derulare cu privire la atacul căruia au căzut victime Joseph McClaim și Darrell Bowie, în noapte de sâmbătă spre duminică:

„În urma evenimentelor ce au avut loc în seara de 15 septembrie, în care au fost implicați sportivi ai clubului Cuza Sport Brăila, va informam ca starea de sănătate a celor doi jucători care au fost spitalizați și au suferit intervenții chirurgicale este una stabila.

Joseph McClaim este în afara oricărui pericol, nefiind necesar transferul la o alta unitate medicala. Din raportul oficial al medicilor reiese faptul ca acesta prezintă o perforare a pleurei plămânului stâng în urma unei lovituri de cuțit. Joseph este conștient și se afla în continuare sub îngrijirea medicilor la secția de Terapie intensiva.

Darrell Bowie a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca în cursul zilei de astăzi cu un elicopter SMURD. Prezintă mai multe leziuni la nivelul fetei și al gatului, precum și în zona abdominala. Acesta a fost supus unei intervenții chirurgicale la nivelul intestinului gros, prezentând doua perforații cauzate de loviturile de cuțit. Decizia transferului jucătorului a fost luata în scopul prevenirii apariției unor eventuale complicații ulterioare.

Vom actualiza în timp real informațiile cu privire la starea lor de sănătate!

Colaboram cu organele de cercetare penala Brăila și suntem în contact permanent cu Ambasada SUA și familiile celor doi.

Faptul ca starea lor se îndreaptă într-o direcție favorabila se datorează implicării și profesionalismului SAJ Brăila, UPU Brăila, cadrelor medicale de la Spitalul Județean de Urgenta Brăila, cât și Federației Romane de Baschet, care a solicitat în mod oficial transferul lui Darrell Bowie la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca București.

Pentru a clarifica contextul desfășurării acestui incident, va prezentam varianta oficiala rezultata în urma studierii imaginilor video de către organele de cercetare penala.

Sportivii echipei Cuza Sport Brăila au fost atacați, în prima instanta, de către un agresor, fără nici un motiv sau conflict prealabil. Acestia au incercat sa calmeze spiritele și sa părăsească locația, moment în care un grup de 8-9 indivizi ( asa cum reiese din imagini) au năpustit asupra lor. Menționăm ca acesta a fost momentul în care jucătorii de cetățenie americana au fost agresați fizic prin lovituri de pumni, picioare, scaune aruncate și înjunghieri repetate cu un cuțit.

Ținem sa precizam faptul ca acest incident nu a pornit, asa cum este speculat în presa, din cauza unor prezente feminine din grupul atacatorilor, întrucât sportivii au venit într-un grup restrâns, neinteractionand cu nimeni altcineva din incinta locației.

Evenimentele relatate au fost prezentate conform rezultatelor anchetei preliminare realizate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila.”

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!