Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dan Berceanu: „Comisia de Disciplină nu a luat o decizie normală. Cred că nu au citit toate articolele din regulament”

Dan Berceanu: „Comisia de Disciplină nu a luat o decizie normală. Cred că nu au citit toate articolele din regulament”

La scurt timp după ce forul românesc a comunicat suspendarea unui antrenor și a sașe sportivi, federația română de baschet a informat printr-un comunicat faptul că secretarul general Dan Berceanu a sesizat comisia de disciplină cu o cerere de reanalizare a deciziilor pronunțate fiind nemulțumit de soluțiile membrilor comisiei.

Pentru a lămuri acest aspect, site-ul Baschet.ro a luat legătura cu Dan Berceanu și l-a rugat să clarifice ce anume nu i-a convenit dintre sancțiunile dictate de comisia forului românesc. Berceanu ne-a relatat că nesancționarea lui Nandor Kuti l-a determinat să se adreseze președintelui Nicolae Pirșu. În opinia lui Berceanu, Nandor Kuti ar fi trebuit sancționat precum ceilalți sportivi, clujeanul scăpând doar pentru că membrii comisiei de disciplină ce au votat împotriva suspendări, Nicolae Pirșu și Pretre Brănișteanu, nu ar cunoaște regulamentele în vigoare deoarece nu le-au citit. Secretarul general este de părere că regulamentele nu permit ca unui sportiv să i se acorde o suspendare mai drastică, iar alt sportiv să fie absolvit.

Berceanu este de părere că documentele medicale a lui Nandor Kuti nu ar fi redat situația reală a accidentării afirmând că "toți vor avea fracturi de stres, căci acte medicale poți să aduci destul de ușor".  Redăm întregul interviu realizat cu secretarul general al federați române de baschet.

Am înțeles că ați depus o sesizare la comisia de disciplină?

- Eu nu am depus nicio sesizare. 

S-a depus în numele dvs. de către FRB înseamnă...

- Nu este adevărat, nu e nicio sesizare. Eu am făcut o adresă către președintele Comisiei de Disciplină în care l-am rugat să reanalizeze cazul. 

Ce anume v-a nemulțumit?

- Nu e vorba de nemulțumit. Esența problemei tuturor jucătorilor respectiv, fetele junioare și cei doi de la seniori a fost neconvocarea la lotul național. Ei au luat o decizie și nu mi se pare normală și nu cred că au citit toate articolele din regulament pentru că, cum să vă spun, motivarea asta medicală are o procedură. Au fost cazuri, antecedente, anul trecut Vlad Moldoveanu chiar Torok, au venit la INMS să facă controlul medical, noi am constatat că e adevărat și au plecat acasă, nu le-a făcut nimeni nimic, nicio problemă. Lucru care trebuia să se întâmple și acum cu Kuti. 

Concret vă nemulțumește faptul că lui Nandor Kuti ...

- ... că unora li s-a dat patru luni și altcuiva zero. În regulament nu scrie că nereprezentarea ... unul poate să aibe, nu știu, să i se dea o sancțiune mai ușoară și altuia mai drastică. Adică până la urmă, din punctul nostru de vedere al federației, a fost o singură chestie: nu s-a prezentat la lotul național, iar toată povestea, în câteva cuvinte, este următoarea: o echipă nouă, tânără, cu un antrenor tânăr și care a vrut să imprime un anumit spirit de echipă, să construiască. Pot să vă zic neoficial că Watson voia să întârzie 2-3 zile că avea probleme în SUA și l-a convins să vină la data la care trebuia, iar Emi Cățe a fost la un camp de pregătire la care a fost el, și l-a plătit, și trebuia să mai stea 2-3 zile și a venit la lotul național și atunci lui Tudor Costescu nu i s-a părut ca alți jucători să beneficieze de scutiri. Pentru viitor ce facem, în februarie când îi vom convoca la lot toți vor avea fracturi de stres, căci acte medicale poți să aduci destul de ușor.

Ce credeți că trebuie să se întâmple acum? 

- Trebuie să reanalizeze Comisia de Disciplină. Nu știu ce vor face, nu am niciun semnal. I-am rugat să fie, dacă se poate, în formulă completă că au avut cvorum de 3 persoane prezente, dar măcar online sau ceva să fie și cu ceilalți doi.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!