Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dan Calancea propune un nou sistem competițional în Divizia A

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
07.05.2012

Dan Calancea, antrenorul de numele căruia se leagă istoria recentă a baschetului din Brașov, a postat pe blogul său un comentraiu în care propune un nou sistem competițional pentru Divizia A.

Tehnicianul dorește un campionat de juniori paralel cu cel de seniori, iar clasamentul final din competiția juvenilă să influențeze ierarhia finală pe prima scenă.

Obligativitatea ca toate echipele divizionare "A" sa aiba si echipe de juniori (regula care a mai functionat in mai multe alte editii de campionat, dar tratata cu multa superficialitate), echipe care sa puncteze in clasamentul seniorilor. Cred ca daca intr-o masura destul de mica clasamentul la juniori ar influenta clasamentul final al sezonului regulat la seniori impactul ar fi extrem de pozitiv. Ar putea fi echipe la seniori care ar intra in primele opt tocmai datorita acestui clasament, sau spre exemplu echipa care la sfarsitul sezonului regulat este pe locul 4 datorita acestui punctaj sa poata termina pe locul doi. Firesc apoi lupta din play off continua normal.

Întreg comentariul îl puteți citi AICI.

Ce părere aveți despre soluția propusă de Dan Calancea?

Credeți că poate revitaliza baschetul juvenil din România?

Credeți că poate fi îmbunătățită? Cum?

9 comentarii la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    propunere
    Poate ca ideea vehiculata la inceputul acestui sezon cu o echipa U23, obligatorie, care sa joace, eventual, in dechiderea meciurilor de Divizia A ar fi mai utila.
    Cei mai multi tineri jucatori se pierd dupa terminarea junioratului. In afara competitiei U23, tratata destul de superficial si care inseamna 15-20 meciuri in cadrul unor turnee, pt majoritatea tinerilor peste 18 ani nu mai exista alternative.
    Ideea ca echipa de juniori sa puncteze in clasamentul Diviziei A mi se pare utopica. Da, neparticiparea in campionat , neprezentarea la o etapa,trebuie sa conduca la depunctarea echipei mari .

    cu 12 ani în urmă (07.05.2012) Raspunde
  • Majestatea Sa :

    Intrebare
    Oare calancea greseste vreodata cu ceva?Se vorbeste de performanta.........care performanta?Locul.......in camp.nostru si afara ne luam bataie de nu stim sa mai iesim din sali.....deci...... performanta insemna gimnastica,canotaj,box,scrima etc.

    cu 12 ani în urmă (07.05.2012) Raspunde
  • man_08 :

    Felicitari
    Excelenta ideea lui Calancea cu acest campionat de juniori (fara un campionat serios de juniori ne incurcam degeaba prin baschetul romanesc, progresul viitor al Romaniei vine de la viitorii juniori, nu de la vreun streetballer din ghetourile americane care face o faza spectacol tot meciul si cam atat), as completa cu ... meciurile de juniori sa se joace OBLIGATORIU inaintea meciurilor de seniori (in felul acesta, juniori nu se vor simti singuri, iar spectatorii care vin la seniori, multi dintre ei cu siguranta ar veni sa vada si juniorii, viitorul acelei echipe; daca se va juca in alta zi juniorii vor avea doar rudele si prietenii drept spectatori)... cred ca nu suntem pregatiti la sectorul antrenori de juniori, sunt putini de valoare (iar daca formezi un tanar si il formezi gresit, la seniori e foarte greu sa mai corectezi ceva ) . Daca s-ar face acest campionat si care sa fie SERIOS, nu facut doar de dragul de a face, in 5-7-10 ani vom avea jucatori care sa ne incante si pe care sa se bazeze echipele de seniori.

    cu 12 ani în urmă (07.05.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Agelu :

    @Maietatatea ...
    Adica romanul s-a nascut gimnast si scrimer ! Ca si boxul si canotajul au luat drumul handbalului si rugbiului , atletismului, voleiului....si mai sunt exemple glorioase .
    Toate au un inceput si daca nu incepi niciodata ceva nu vei ajunge niciodata nicaieri. Chinezii spun ca drumul de 1000 de li incepe cu un pas.
    Exemplul Spaniei si Turciei sunt doar primele care imi vin in minte.
    La inceputul anilor '90 Steaua a jucat in Cupa Campionilor ( fotbal ) cu Galata....La Bucuresti a fost o distractie : 4-1 pentru ai nostri. Iti inchipui acum rezultatul unui asemenea meci , daca turcii printr-o minune ar accepta ? De baschet nu comentez pentru ca diferenta e muuult mai mare .

    cu 12 ani în urmă (07.05.2012) Raspunde
  • man_08 :

    @maiestatea cui ???
    Vorbesti total aiurea.... in limitele ei ("favorizate" mai ales de popularizarea baschetului in Romania din cele mai vechi timpuri pana in prezent), Romania ca echipa nationala si cluburile romanesti chiar au avut performante uriase(17 participari la Eurobasket; vreo 5 participari la campionatul mondial, Steaua si Clujul au avut participari remarcabile in actuala Euroleague, anii 1960-70-80, Asesoft castiga un trofeu european, anul 1991 aduce locul 5 la campionatele mondiale pentru tineret de la Edmonton)....da si tu un search pe google si dintre foarte putinele informatii despre baschetul romanesc si echipele noastre, o sa afli multe.... si pe urma scrii pe totalbaschet.

    cu 12 ani în urmă (07.05.2012) Raspunde
  • Majestatea Sa :

    @@@
    de acord cu voi.....am fost si avem un grup de copii ff buni,dar pana la performanta este multa transpiratie

    cu 12 ani în urmă (07.05.2012) Raspunde
  • drew01 :

    excelent
    superba initiativa. majoritatea juniorilor se lasa de basket dupa varsta de 18 ani, pt ca nu exista continuitate. asta este tristul adevar ...orice initiativa de a incuraja jucatorii sa continue ar fi pozitiv, astfel ar reusi jucatorii romani sa se afirme atat in tara cat si in strainatate, si nationala Romaniei ar fi influentata pozitiv. din pacate, acestea sunt doar intiative deocamdata...

    cu 12 ani în urmă (07.05.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Agelu :

    @Maiestatea
    Nu o lua dramatic..... E vorba ca fara transpiratie nu ajungi nicaieri ; dar poate auzi vestile bune de la federatie : fara ( ultimul) jucator roman obligatoriu in Div. A ! Ce spui - e un pas spre performanta ?

    cu 12 ani în urmă (07.05.2012) Raspunde
  • lander adrian :

    FELICITARI DIN NOU!
    De acord intru totul cu man_08 si cu dl. Calancea.Este evident cred, ca asa trebuie facut, ca asta e drumul de urmat si totusi nu se misca nimic...de ce?????????????? Cati trebuie sa fim de acord sau ce trebuie sa facem noi ca parinti ca sa fie ascultati cei ca dl. Calancea, daca este evident si pentru noi ca nespecialisti ca asta trebuie facut.Nu spune nimeni ca ar fi singura varianta, dar, ar fi totusi, in sfarsit ,ceva bun pentru juniori despre care toti spunem ca sunt foarte importanti, dar pentru care nu se face nimic cel putin in ultimii5-6 ani de cand urmaresc si eu fenomenul.Daca ar depinde de mine, din 2012-2013 as incepe acest campionat paralel sau de fapt acest interes comun juniori-divizia nationala. Ce mai asteptam ?

    cu 12 ani în urmă (10.05.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!