Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dan Fleșeriu: „A fost o experiență bună pentru jucătorii noștri”

David Istrate, Eduard Popa

David Istrate, Eduard Popa
04.05.2019

Dan Fleșeriu: „A fost o experiență bună pentru jucătorii noștri”

Sâmbătă, 4 mai, în Sala Dinamo din Capitală, câștigătorii sezonului regulat și-au luat revanșa pentru înfrângerea din meciul trei și s-au descătușat împotriva formației antrenate de Tudor Costescu. BC CSU Sibiu a învins-o pe CS Dinamo Știința București cu scorul de 84-65 și s-a calificat în semifinalele Ligii Naționale.

La conferința de presă, Dan Fleșeriu a mărturisit că nu a fost prea fericit atunci când a văzut coșul marcat de Willie Kemp în duelul cu CSA Steaua din ultima etapă a sezonului regulat. Conform antrenorului de 43 de ani, dinamoviștii au un stil de joc agresiv, care nu îi prea convine, însă acest aspect s-a dovedit a fi benefic elevilor săi.

Când am văzut coșul de trei puncte al lui Kemp nu am fost fericit, cel împotriva lui Steaua. Practic, coșul, mai mult sau mai puțin norocos, care i-a adus în playoff. Nu neapărat pentru că vom juca în playoff, ci pentru că vor urma patru meciuri, nu doar trei cu ei. Meciul din Cupă știam deja că îl vom juca cu ei și n-aș fi vrut să am încă aceleași meciuri împotriva aceleiași echipe. Pe de altă parte, a fost o experiență bună pentru jucătorii noștri pentru că Dinamo se apără extrem de agresiv. Am spus după primele două meciuri: nu îmi place stilul lor de joc deloc, dar cred că a făcut bine pentru jucătorii noștri, că au trebuit să răspundă la agresivitatea asta și să găsească soluții. Ne-au găsit niște puncte slabe pe care le vom pune la punct, cu siguranță, și ne-au împins să fim mai buni. Astăzi am demonstrat lucrul ăsta.”

Fleșeriu a spus câteva cuvinte și despre cea de-a treia confruntare a seriei, câștigată de CS Dinamo Știința la o diferență de opt puncte, scor 64-56.

Din punctul ăsta de vedere, e mai bine că s-a întâmplat acuma. Să sperăm că nu se va mai întâmpla. A fost, evident, o relaxare psihică a tuturor, a întregii echipe, nu doar a jucătorilor. Dar asta se întâmplă după ce joci de așa de multe ori cu aceeași echipă și de fiecare dată, chiar dacă au stat aproape de noi, nu s-a prea pus problema câștigătorului. Au fost momente în joc când ei jucau mai bine, imediat ridicam nivelul de joc și ajungeam. Am avut impresia că va fi ușor și că, în timpul jocului, e suficient să ridicăm nivelul. Am revenit în sfertul trei, l-am ridicat, dar nu l-am menținut. N-am făcut modificările care trebuiau în momentul ăla și atunci am pierdut jocul. Au meritat să câștige, evident. Dar cred că tot răul spre bine. Am stat în presiune mentală și sub amenințarea meciului cinci aceste două zile și cred că ăsta e un antrenament bun pentru ceea ce urmează.”

Întotdeauna este o provocare atunci când ai mai mulți străini în lot decât limita maximă admisă de regulament. Antrenorul sibienilor a recunoscut că deocamdată nu a reușit să îl integreze foarte bine pe Daniel Ewing, jucător despre care este însă convins că este mai talentat decât a arătat-o.

Da, avem o rotație foarte bună sub coș. Dar da, trebuie să anticipez puțin ce se va întâmpla dacă ar exista vreo problemă cu oricare dintre ei. Trebuie să avem și al 7-lea jucător pregătit să joace și să ne ajute. Deocamdată, chiar dacă el face o treabă foarte bună, eu nu l-am folosit suficient de mult pe Daniel. Cu siguranță, este un jucător mai bun decât a arătat, mi-a fost probabil greu să îl integreze suficient de bine, dar încă mai avem timp și de-abia de-acum încolo el este pregăti și fizic să facă față la meciurile foarte tari.”

La final, Dan Fleșeriu a evitat să dea un răspuns legat de ce echipă ar prefera să întâlnească în semifinalele campionatului, declarând că, atât SCM Timișoara, cât și SCM U Craiova, sunt formații redutabile, care pot pune probleme oricui.

Amândouă echipele sunt periculoase, amândouă echipele ne-au pus probleme pe terenul lor. Am pierdut acolo cel puțin o dată. Craiova e o echipă foarte experimentată, cu jucători obișnuiți să joace semifinale, finale. Timișoara are o rotație mai scurtă, dar are un pivot foarte greu de ținut, un conducător extrem de rapid și ceilalți jucători fac o treabă foarte bună pe lângă. Au surprins de multe ori pe toată lumea, nu numai pe noi. Așa că, cu siguranță, va fi o serie grea, în care, ca și în seria asta, plecăm favoriți. Dar dacă nu am învățat nimic din lecția de acuma, o să avem probleme.”

În seria dintre SCM U Craiova și SCM Timișoara scorul este 2-2, decisivul urmând să se joace luni, 6 mai, de la ora 18:00, în Sala Polivalentă din Craiova. Câștigătoarea acestui meci o va întâlni pe BC CSU Sibiu în semifinalele Ligii Naționale, care vor debuta pe terenul trupei pregătite de Dan Fleșeriu.

*foto: Adrian Bugariu/BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!