Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dan Fleșeriu: „Dacă ne-ar fi cerut să amânăm acest meci aș fi fost de acord, doar pentru a avea o echipă acolo sus”

Dan Fleșeriu: „Dacă ne-ar fi cerut să amânăm acest meci aș fi fost de acord, doar pentru a avea o echipă acolo sus”

CSU Sibiu a câștigat pe terenul marii rivale, U-BT Cluj-Napoca, cu scorul de 98 la 90, la capătul unei partide în care clujenii au fost aproape să refacă o diferență de 20 de puncte. 

Dan Fleșeriu a vorbit despre această victorie și despre modul în care participarea în cupele europene afectează performanțele jucătorii lui U-BT. Antrenorul sibian a ținut să menționeze faptul că susține echipa clujeană în FIBA Europe Cup și că o calificare în fazele superioare ar fi un lucru benefic pentru baschetul românesc. 

Sunt foarte mulțumit de prestația jucătorilor mei, evident. S-a depus foarte mult efort și am reușit să stăm în meci, chiar dacă Clujul a avut o revenire de la 20 de puncte distanță până la 2 puncte. Băieții noștri nu au cedat și au reușit să aducă o victorie, zic eu, extrem de importantă împotriva Clujului. Chiar dacă nu modifică clasamentul, această victorie ne dă optimism și energie pentru ceea ce urmează. Totuși trebuie să stăm cu picioare pe pământ pentru că e evident faptul că echipa clujeană suferă din cauza cupelor europene, are mulți jucători obosiți, accidentați sau cu probleme în a se manifesta la adevărata lor valoare...dar în aceste condiții au reușit să revină în meci, deci trebuie să fim conștienți de faptul că U-BT este o echipă extraordinar de bună. Această este cea mai valoroasă echipă a lor din ultimii ani și cu siguranță atunci când vor termina cu cupele europene vor deveni echipa care a început campionatul. Le urez succes pe miercuri, ar fi bine pentru toată ligă României să se califice mai departe și le doresc din tot sufletul să ajungă până în finală...Dacă ne-ar fi cerut să amânăm acest meci eu personal aș fi fost de acord, doar pentru a avea o echipă acolo sus. 

Tehnicianul sibian a fost întrebat de absența lui Barry Stewart și de cât de importantă este această victorie în condițiile în care lipsește cel mai bun marcator al echipei. 

Accidentarea lui Barry de la început sezonul a contat enorm și pentru jocul slab și pentru rezultatea slabe, dar a avut și un impact pozitiv prin prisma faptului că reușim să jucăm bine fără un jucător important. În ultimele trei-patru etape am jucat un meci fără Chatman, un meci fără Jared și acum două meciuri fără Barry, deci faptul că ne descurcăm cu o rotație scurtă este un lucru bun...asta nu înseamnă că Barry nu este jucător important pentru noi, dar nu cel mai important pentru că astăzi, de exemplu, jucătorul numărul 8 din rotație, David Engi, a făcut un meci senzațional. Toată lumea este importantă, inclusiv jucătorii care nu prind minute pentru că ei îi antrenează pe cei care joacă. 

Barry a avut o problemă familială, va reveni după perioada de pauză, așa că vom fi în formulă completă. 

Fleșeriu consideră această victorie una de moral, o victorie care nu va afecta pozițiile în clasament: 

Este doar o victorie de moral, Clujul este departe de noi ...probabil că pentru ei va fi locul 2 și probabil că dacă noi vom ajunge acolo, ne vom confrunta în semifinale. Noi ne păstrăm momentan locul 3, suntem la o diferență destul de mare... Miercuri avem meciul cu Dinamo și sper să și creștem diferența în clasament, în așa fel încât să putem să începem pregătirea pentru playoff.

*foto: facebook CSU Sibiu 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!