Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dan Fleșeriu, exasperat de Darko Planinic: „Simulează tot timpul”

Dan Fleșeriu, exasperat de Darko Planinic: „Simulează tot timpul”

CSU Sibiu a pierdut la o diferență importantă partida cu U-BT Cluj, scor 92-64, în etapa a patra a LNBM – Grupa Valorică A. Unul dintre cele mai importante dueluri pe care sibienii le-au pierdut în duelul din Sala „Horia Demian” a fost și cel de sub panou. 

Astfel, chiar dacă Darko Planinic nu a ieșit în evidență din punct de vedere statistic (8 puncte, 5 recuperări, 4 turnovers, +4 eficiență) el a reușit să intre pe sub pielea pivoților adverși. În special veteranul Randal Falker a avut de suferit după duelul cu internaționalul croat. 

De altfel, antrenorul Sibiului, Dan Fleșeriu, a fost autorul unor declarații mai dure în timpul unui time-out. Timpul de odihnă a fost cerut de Fleșeriu după ce Planinic a primit un fault la Falker după un duel sub panou. Cu ocazia pauzei tehnice, Dan Fleșeriu a spus despre Planinic că „de fiecare dată simulează foarte ușor și de fiecare dată primește fault. Nu este un jucător, ci este o... muiere (eng. He is not player, he is a p**sy)”. 

În ciuda avertismentului antrenorului său, Randal Falker a picat din nou în capcana croatului. Americanul chiar a fost eliminat în sfertul 3, după două dueluri cu Planinic în urma cărora a fost sancționat, de fiecare dată, cu fault anti-sportiv. Astfel, Darko a tăiat abrupt seria consecutivă de meciuri în double-double a omologului său de la Sibiu. 

Rămâne să vedem cum Randal Falker, dar și ceilalți pivoți din LNBM vor reuși să gestioneze relația de joc cu un adversar precum Darko Planinic, care pare a fi școlit cu numeroase tertipuri ce l-au propulsat chiar și în Euroligă sau la un turneu final în echipa națională a Croației.

*foto: Dragoș Dumitru

14 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    nu stiu cat simuleaza Planinic
    sau cat ii de inteligent si stie sa scoata faulturi de la un Falker de altfel destul de rudimentar, se vede si pe fizicul lui si pe modalitatea de exprimare in atac. Ceea ce e ok pe acest nivel, adica cu fizicul lui si cu posibilitatile tehnico-tactice pe care le are face fata cu brio in LNBM. Dar fata de Planinic, ca jucator, e la ani lumina.
    Ce vreau insa sa spun e ca s-a intamplat sa stau in spatele bancii SB. Bai baiatule, din 10 faze fluierate pt Cluj, decizii nefavorabile SB, cred ca la 8 a comentat Fleseriu. Ori spre arbitrii, ori spre banca, ori spre "patronii" din spatele bancii. La fiecare faza era asa mirat ca ziceai ca au fost niste erori impardonabile. Acuma nu zic, au fost cateva faze la limita si cateva poate fluierate gresit. Dar nu poti mah tu ca antrenor, lider practic al unei echipe sa ai atitudinea asta si sa pornesti de la inceputul meciului in paradigma asta a contestarii aproape a fiecarei decizii de arbitraj. Nu-i normal si nu-i productiv pentru tine ca antrenor si pentru echipa ta.
    Si exprimarea de la time-out, penibila. Atat pentru el ca antrenor cat si pentru el ca barbat, termenul "pussy" fiind considerat astazi (in mare parte pe buna dreptate) ofensator la adresa femeilor. Iar jucatorii din US stiu chestiile astea, sunt invatati in scoala si in societate. Deci probabil au interpretat exprimarea lui in registrul neprotrivit in care a venit.

    cu 4 ani în urmă (04.11.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      aha
      deci tu erai Joker-ul... ca sa vezi am stat la 10m unul de altul si nici nu am stiut...

      cu 4 ani în urmă (04.11.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      right :))))
      Jokerul nu a stat cu galeria? :))

      cu 4 ani în urmă (04.11.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      si apropo
      am uitat sa imi exprim aprecierea pentru ambele galerii pentru atmosfera creata si fair-play-ul de care au dat dovada pe tot parcursul meciului. Sper sa fie tot asa pe viitor!!!

      cu 4 ani în urmă (04.11.2019)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    Exagerari
    Atatea exagerari legate de Planinic ... E un jucator bun, dar stie sa si scoata faulturi. La meciul cu Sibiu a fost faultat (fluierate) de 5 ori. Iar la faza pusa mai sus e evident faultul (chiar daca a amplificat caderea), Falker era cu ambele brate pe el. La primul antisportiv l-a tras de mana. A fost un meci mai fizic pentru pivoti, toti (de la ambele echipe) au avut procentaje de sub 40% la aruncari. Iar Sibienii au "beneficiat" de mai multe faulturi la pivoti.

    cu 4 ani în urmă (04.11.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      hmm
      zi-mi de ultimul antisportiv, pentru care a fost eliminat Falker...

      cu 4 ani în urmă (04.11.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      dar, da...
      dupa primul antisportiv Falker trebuia pus jos si linistit putin pe banca...

      cu 4 ani în urmă (04.11.2019)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      al doilea
      Recunosc ca nu l-am vazut. Adica nu am observat faza, nu pot zice nimic.

      cu 4 ani în urmă (04.11.2019)
    Raspunde
  • uplifter :

    Planinic
    Deși ii înțeleg utilitatea și eficienta în jocul nostru, trebuie sa recunosc ca are un stil extrem de urat, atât prin simulări cât și prin felul în care "se lupta" sub panou. Ma și mir ca primește asa puține faulturi. Dar e tare dacă a reușit să-l enerveze pe unul ca Falker. Apropo de el, studentule ți se pare rudimentar un MVP al Franței acum vreo 5 ani? Nu știu zau... Una peste alta eu înțeleg frustrarea d-lui Fleseriu, insa vina este tot a dansului ca n-a reușit să-și calmeze jucătorul.

    cu 4 ani în urmă (04.11.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      ce sa-ti rapspund
      ca nu mi se mai pare rudimentar pt ca a fost mvp-ul frantei acum 5 ani? :))

      Tot rudimentar mi se pare ca procedee, ca fizic, sa fim seriosi nu i vreun zvelt sau rapid. Are atuurile lui, aia e clar. Si Vukosavljevic de la TM le avea pe ale lui. Dar nu poti spune ca e un pivot de talia lui Planinic ca impact asupra jocului in general si ca exprimare in ambele faze ale jocului. Asta-i parerea si mi-o mentin.

      cu 4 ani în urmă (04.11.2019)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      Acum 5 ani...
      Acum 5 ani și alții jucau altceva... nu trebuie să căutăm departe - vezi Alhaji Mohammed anul trecut la noi. Nu l-aș numi chiar rudimentar pe Falker... poate colegul studentU a exagerat folosind atributul ăsta, dar ideea de bază rămâne - nu este la nivelul lui Planinic.

      Legat de stil și de cum se luptă - am spus și în alt comentariu de aici - așa a învățat în locuri cu un baschet mai puternic decât cel de la noi.

      cu 4 ani în urmă (04.11.2019)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

    Limite...
    Fiecare are limite, iar cea a lui Fleșeriu s-a văzut la faza asta.

    Tu, ca antrenor, ai datoria să-ți montezi inteligent jucătorii și să scoți ce e mai bun din orice situație.

    Ori aici, Fleșeriu nu a făcut decât că și-a vărsat frustrarările în TO, în loc să-și calmeze jucătorii. Discurs foarte nepotrivit, care nu a făcut decât că i-a enervat și mai tare pe proprii jucători. Așa ceva nu se face, nu e în folosul propriei echipe! Nu suntem la bere cu prietenii să ne lamentăm în grup! Suntem într-un meci foarte aprins unde antrenorul trebuie să fie punctul de sprijin al echipei, atât tactic cât și mental! Cu sinceră părere de rău, Fleșeriu a dat-o rău de gard la faza asta... putea să aibă discuția asta în autocar, la antrenament a doua zi, etc - adică oricând altă dată MAI PUȚIN fix în timpul meciului.

    Legat de Falker - a faultat la ambele. Era deja montat și de fapt mai făcuse un fault nesancționat puțin înainte de primul antisportiv (pot da minutul și secunda de pe transmisie, în caz că mi se cere). Oricum, e irelevant - a faultat clar la ambele.

    Ce nu înțeleg eu - de ce naiba nu l-a scos Fleșeriu să-l calmeze după primul antisportiv? Falker se plimba ca un leu în cușcă pe lângă Planinic... se vedea clar... între cele două libere se bagă între jucătorii lui U și Planinic parcă dorindu-și un clinci... omul era plin de nervi. De ce nu l-au scos să-l calmeze?... Asta chiar nu pot să înțeleg.

    În rest - Planinic e la un alt nivel. Da, exagerează niște contacte. Da, e foarte fizic. Da, se folosește de regulament. Da - așa a învățat să joace în campionate mult mai puternice și bine face! Dacă vrem să avem succes real în Europa avem nevoie de jucători care să știe să joace așa! Iar Falker (și alții din LNBM) au fost și vor fi frustrați fiindcă nu-i fac față. Asta pentru că, în mod real, nu au avut un adversar de calibrul ăsta până acum în România. Da, e frustrant când nu-l poți opri, da, te umpli de nervi... și aici trebuie să intervină antrenorul și să te echilibreze - ceea ce nu s-a întâmplat, după cum am spus deja mai sus.

    cu 4 ani în urmă (04.11.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      bine punctat
      hunter

      cu 4 ani în urmă (04.11.2019)
    Raspunde
  • CSM Oradea 2 bulcul 1 :

    Pe viitor
    Pe viitor, cand jocul va fi mai elevat, pivotii de rang mondial vor merge la arbitri sa le povesteasca prin ce au trecut prin copilarie pentru faulturi.

    cu 4 ani în urmă (05.11.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!