Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dan Fleșeriu: „Ne-am relaxat prea repede, am făcut mult prea multe turnover-uri și le-am permis să ne prindă în capcane”

Dan Fleșeriu: „Ne-am relaxat prea repede, am făcut mult prea multe turnover-uri și le-am permis să ne prindă în capcane”

BC CSU Sibiu a scăpat victoria în SuperCupa României după ce a condus la 21 de puncte în sfertul secund. Gazdele de la CSM CSU Oradea au revenit și s-au impus la final cu 68-64. Antrenorul sibienilor, Dan Fleșeriu, a vorbit la conferința de presă de după meci despre o relaxare prematură a elevilor săi, care a dus la multe greșeli. Acesta a vorbit și despre unele aspecte pozitive, dar și despre lungul șir de meciuri pe care cele două echipe îl vor avea în acest sezon.

„Un început de sezon care numa de început de sezon n-a arătat. O încleștare foarte puternică cu multe răsturnări de situație. Noi am început ceva mai bine, am fost, să zicem, mai pregătiți de intensitatea jocului decât Oradea. Și Oradea a reacționat bine după ce am reușit să conducem cu 20 de puncte. Ne-am relaxat prea repede, am făcut mult prea multe turnover-uri și le-am permis să ne prindă în capcane mult prea ușor”, a declarat Dan Fleșeriu după meci. Orădenii au încheiat partida cu 28 de puncte marcate după greșelile adverse, față de 10 în dreptul oaspeților.

„Vulturii” au avut un început foarte bun de partidă, iar gazdele au marcat primul coș din acțiune după mai mult de șase minute. Situația s-a inversat în ultimul sfert, în care BC CSU Sibiu a avut nevoie de mai mult de opt minute pentru primele puncte din acțiune.

„Oradea a reușit să facă în sfertul 4 ce am făcut noi în sfertul 1. Nici ei n-au marcat primele 6, 7 minute din sfertul 1 și se dovedește că e mai bine în sfertul 4 decât la început. Suntem o echipă care am avut în meciul ăsta dezavantajul de a avea jucători noi, destul de mulți, evident mai mulți decât Oradea. Poate și asta a contat. La finalul jocului nu ne-am luat responsabilitatea corect să finalizăm atacurile, așa cum probabil o vom face în viitor”, a mai spus antrenorul deținătoarei Cupei României.

Dan Fleșeriu a vorbit și despre lucruri pozitive.

„Dar putem să luăm și lucrurile pozitive dintr-un meci de genul ăsta. Cu una dintre favoritele la titlu jucând acum, acum o săptămână cu cealaltă, cu ambele am reușit să conducem după trei sferturi la 10 puncte sau mai mult și n-am reușit să încheiem. Dar probabil că în timp vom reuși să ducem meciul până la capăt. Nu pot să zic că sunt total nemulțumit. Evident, a fost un trofeu destul de aproape de noi și dacă nu făceam atâtea turnover-uri probabil că reușeam să câștigăm.

Am ținut o echipă foarte bună care marchează mult la sub 70 de puncte. Rămâne de văzut dacă noi vom reuși să găsim rapid soluțiile să marcăm mai mult. De ce mi-era frică, de apărare mai slabă pentru că nu mai avem atleticismul din sezoanele trecute, să zicem că am scăpat. Vom putea face apărare suficient de bună, doar că va trebui să o facem 40 de minute și va trebui să găsim soluțiile în atac pentru sfertul 4”, a adăugat tehnicianul sibian.

Acesta a fost întrebat și de programul aglomerat, cu meciuri în cupele europene și în competițiile interne. Cele două combatante din SuperCupa României se vor întâlni și în cadrul grupei din Europe Cup, iar Dan Fleșeriu a vorbit și despre multele dueluri cu CSM CSU Oradea din acest sezon.

„Avem o rotație de cel puțin 9, 10 oameni, e o rotație destul de mare, o folosim în prima repriză la maximum și sperăm că vom reuși să facem față. Evident că va interveni oboseala. Știm din experiența Oradiei, și Stelei, și Clujului din sezoanele trecute. Am profitat de multe ori de oboseala lor și am câștigat meciuri. Probabil acum alții vor profita de oboseala celor trei echipe care participă în cupele europene, dar cred că este bine că vom fi 3 echipe acolo și sper să găsim resurse să reprezentăm România cât mai bine, să fim mai bine cotați pe viitor.

Noi am jucat cu Ventspils în Letonia și am spus că dacă Oradea ajunge până la meciul ăla se va califica. Falco s-a și calificat aproape fără probleme cu ei. Oradea a fost extrem de aproape să se califice. Din punctul meu de vedere, avem avantaj că sunt deplasări mai scurte. Din celălalt punct de vedere, ar fi fost mai bine să fie Oradea în Champions League și noi să jucăm cu Falco. Mai multe meciuri împreună, ne vom sătura sezonul ăsta unii de alții. Vom avea mai mult de 10 meciuri, aproape un campionat întreg numai între cele două echipe. Și dacă toate meciurile vor fi la intensitatea asta, cred că va fi frumos”.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!