Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dan Fleșeriu: „O victorie scoasă cu forcepsul”

Dan Fleșeriu: „O victorie scoasă cu forcepsul”

BC CSU Sibiu a reușit să obțină a două victorie consecutivă în Liga Națională de Baschet Masculin. Sibienii au avut mult de muncit în fața lui SCM Timișoara și a reușit să se impună cu scorul de 100-96, după prelungiri. Dan Fleșeriu a tras concluziile după acest joc, care îi oferă echipei sale un bilanț pozitiv în clasament:

„O victorie scoasă cu forcepsul, în prelungiri. Am început meciul destul de bine. Am avut energie, atât cât am avut. Știam că Timișoara este o echipă grea. Au dovedit-o și în meciul de la Cluj, în meciul de la Steaua și chiar acasă cu Oradea. Au marcat astăzi extrem de bine de la 3 puncte, chiar și aruncări contestate, lucru care ne-a bătăi de cap. Din păcate pentru noi s-a văzut oboseala, după meciuri sâmbătă-miercuri. În continuare nu reușim să ne antrenăm pentru că suntem mai mult pe drum. Va mai dura lucrul acesta două săptămâni, pentru că vom continua chiar dacă încheiem în FIBA Europe Cup, după vom avea cu Craiova și imediat cu Steaua. Va fi în continuare greu, după care începe o perioadă în care ne vom putea și antrena și probabil vom juca mai bine. Astăzi îi felicit pe cei de la Timișoara pentru ambiția de care au dat dovadă. De asemenea, sunt bucuros pentru că noi nu am renunțat la joc și în sfârșit o ratare a lui Chris de la libere a adus victoria. Uite că e bine și când ratăm. ”

Antrenorul sibian a vorbit și despre cele întâmplate după startul bun de meci:

„La un moment dat părea că nu mai reușim să luăm meciul. Ne-am relaxat. Am început cu câteva pase ușor ratate. Am avut impresia că e mai ușor decât trebuie și ne-au pedepsit imediat. Au și venit ușor cu aruncările de 3 puncte. Lucrul acesta ar fi putut să facă diferența în favoarea lor. Să joci prelungiri când joci din trei în trei zile e aproape imposibil. Nici nu șitu cu ce maimerg băieții până la vestiar. Pe de altă parte, participarea în cupele europene ne-a adus și vcitoria asta pentru că băieții au trat cu responsabilitate ultimele minute. Au avut răbdare și au reușit să ducă meciul în prelungiri și să-l câștige ulterior. Cred că în cele cinci minute am fost în control. Timișoara este o echipă bună, care probabil va pune probleme tuturor și se va lupta până la capăt pentru intrarea în primele șase. ”

Întrebat despre situația din clasament, Dan Fleșeriu a replicat:

„Acum nu ne interesează foarte tare primele două poziții, mai ales în situația în care suntem. Este extrem de importantă pentru că ne îndepărtăm de locurile 7-8. Suntem într-o poziție bună de a ne califica în primele șase, care ar fi primul obiectiv. Al doilea ar fi să nu se mai accidenteze nimeni și să nu se mai accidenteze nimeni. Al treilea, evident, să continuăm seria victoriilor acasă, pentru că vor urma multe meciuri acasă. ”

În final, Dan Fleșeriu a vorbit și Isaiah Philmore și aportul său adus de pe poziția 3:

„Zay (n.r Philmore) joacă trei poziții și din fiecare punctează. Acesta este un avantaj. De aceea am ținut neaparat să-l avem și mă bucur că reușește să o facă chiar dacă astăzi în sfertul unu l-am schimbat, ca niciodată, să-i dau câteva minute de odihnă pentru că se vede pe el că e epuizat. ”

foto: BC CSU Sibiu

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu undercat _ :

    din tribuna a fost superb
    desigur, victoria e ft importanta, dar lucrul cel mai placut e ca echipa incepe sa joace. Am vazut idei in atac, mingea curge pe semicerc, avem scheme si asta corelat cu declaratiile lui Dan ca nu au in spate antrenamente e datator de speranta. Prezenta lui Paliciuc e un plus, Torok se apropie de siguranta asteptata de la el. Tohatan cam nejucat desi parea in forma. Superba evolutia lui Zey, supriza placuta Chatman. Apararea e inca sub nivel, dar in general progresam inainte :). Felicitari, hai CSU!

    cu 4 ani în urmă (25.11.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!