Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dan Fleșeriu: „Probabil că eu și jucătorii mei am făcut greșeală să desconsiderăm adversarul”

Eduard Popa, Bogdan Isailă

Eduard Popa, Bogdan Isailă
05.10.2018

BC CSU Sibiu a avut o misiune dificilă în prima etapă a Ligii Naționale de Baschet Masculin - ediția 2018/2019. Formația de pe Cibin a avut emoții în finalul meciului din Ștefan Cel Mare cu Dinamo Știința București dar câștigat totuși cu scorul de 96-92. Dan Fleșeriu, antrenorul celor de la BC CSU Sibiu, a tras concluziile după primul joc oficial al sezonului și s-a declarat nemulțumit apărarea echipei sale:

„Surpriză plăcută Dinamo. Au jucat cu o ambiție foarte mare, cu determinare și de fiecare dată când noi am făcut puțină diferență ei au reușit să revină pe aruncări de 3 puncte sau recuperări ofensive, ceea ce arată că Dinamo este o echipă cu caracter și care dacă va continua așa va face surprize. Din punctul meu de vedere, echipa noastră a jucat o apărare mult prea lejeră astăzi. Au fost doar momente bune. Tot meciul a arătat așa când am jucat agresiv și cu viteza cu care suntem noi obișnuiți, când am jucat foarte lent nu am fost eficienți. O victorie în deplasare este importantă. Am zis înainte de meci că în formatul ăsta cu 8 echipe, orice victorie în deplasare va face diferența la finalul primei faze.”

Tehnicianul spune că el și elevii să-i au făcut greșeala de a se considera superiori adversarului:

„Obiectivul nostru este să primim sub 70 de puncte, în orice caz, împotriva oricui . Probabil eu și jucătorii mei am făcut greșeală să desconsiderăm adversarul și adversarul a reușit să ne pedepsească. Cred că o surpriză foarte plăcut Dinamo. Nu una plăcută pentru mine astăzi dar dacă joacă așa în continuare îmi va face plăcere să-i urmăresc.”

Dan Fleșeriu a vorbit despre situațiile strânse din final de meci, la fel ca cea din meciul cu Dinamo, cu care se declară obișnuit:

„Sunt obișnuit cu situații de acest gen. Și sezonul trecut am avut multe meciuri câștigate pe final. Am avut și meciuri pierdute pe final. Nu e ceva anume. Îți cauți soluții. Din fericire am găsit de data asta dar nu întotdeauna funcționează. Mă bucur că jucătorii care au intrat de pe bancă au fost suficient de montați și conectați la joc ca să înscrie. Vorbesc de Tamulis cu acel coș de 3 puncte, plus aruncările libere de pe final de meci. Sunt lucruri bune pentru noi dar nu ar fi trebuit să ajungem în situația asta.”

Întrebat despre plus defensiv pe care-l oferă Mirel Dragoste atunci când se află pe teren, Dan Fleșeriu a precizat:

„Mirel este al 5-lea apărător al echipei și când jucăm cu 5 apărători se vede imediat. Totuși nu ar trebui să nu mai avem căderi. Chiar dacă ne-am la peste 10 puncte, ne-am relaxat și ei au reușit să vină peste noi. Nu trebuie să se întâmple asta și pe viitor sper că nu se vor mai întâmpla. Mirel este obișnuit de anul trecut să joace mult și mă bucur că poate intra bine și de pe bancă, nu doar titular.”

9 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Dinamo
    Cineva spunea ca Pitestiul e slaba ca a invins Dinamo greu. Cred ca bucurestenii vor face surprize. Cat despre meciul de azi....... pacat de modul in care s-a decis castigatoarea... una peste alta, Sibiul a meritat victoria

    cu 5 ani în urmă (05.10.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    titlu din gigisport
    Dinamo - CSU Sibiu 92-96. Spectacol total în derby-ul pentru lupta la titlu.
    Au acolo niste super specialisti in baschet 😂

    cu 5 ani în urmă (06.10.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Fleseriu
    A avut dreptate, o surpriza Dinamo. Bine ca îi știm acum, dacă eram noi primii Silvasan se declara probabil euforic după rezultat ... A impresionat dârzenie și dorința de victorie a dinamovistilor, net peste ce am văzut la Sibiu. Sibiul foarte superficial, o astfel de atitudine îi va costa în alte meciuri. Mi-a plăcut mult Philmore dacă am reținut, cel cu ochelari.

    cu 5 ani în urmă (06.10.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Da
      Acum eu vad partea bună, și chiar dacă am fost superficiali și fără atitudine, am reușit să o scoatem la capăt. Lucrul bun e că acum e clar pentru toată lumea că va fi un campionat extrem de echilibrat.

      cu 5 ani în urmă (06.10.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      primele 3 tot alea raman
      Interesant e cine va lua locul stelei. Poate Pitestiul, poate TM?

      cu 5 ani în urmă (06.10.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @studentU
      Care-s alea 3, că Steaua a fost vicecampioană sezonul trecut?

      cu 5 ani în urmă (06.10.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      oradea cj sb
      Csm steaua fost campioana...

      cu 5 ani în urmă (06.10.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Sorry
      Palmaresul e la Steaua 😉

      cu 5 ani în urmă (06.10.2018)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    vice
    of course

    cu 5 ani în urmă (06.10.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!