Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dani Popescu: ”Pentru noi nu mai există altă variantă decât victoria”

Ioana Ardereanu

Ioana Ardereanu
25.03.2012

BCM Pitești va disputa astăzi un meci important în ceea ce privește șansele echipei de accdere în play-off. Formația din Trivale întâlnește pe Energia Rovinari, o altă pretendentă la locul opt, într-o confruntare ce va avea loc la Sala Sporturilor din Tg-Jiu, cu începere de la ora 18.oo și transmisă în direct pe Digi Sport 2.

Înaintea acestei dispute, TotalBaschet a stat de vorbă cu unul dintre componenții echipei oaspete de mâine, Dani Popescu, acesta fiind proaspăt revenit pe teren după o absență îndelungată. El a vorbit atât despre șansele echipei de a-și atinge obiectivul, cât și despre confruntarea de mâine în sine.

Cum este din nou în teren după ce ai absentat o perioadă?    

Este de-a dreptul minunat. Să fiu din nou pe parchet este grozav. Încă mai am dureri și trebuie să port o orteză însă, ușor, ușor, totul începe să revină la normal.    

Cum vedeți meciul împotrivă Energiei? Cu ce gânduri veniți la Tg-Jiu?    

Cu siguranță va fi un meci dificil. Energia este o echipă care joacă forțe bine pe teren propriu, o respectăm, însă vom trata acest meci cu la fel de multă seriozitate că orice meci. Cred că orice echipă care se respectă își dorește victoria indiferent de adversar. Cu siguranță va fi un meci extrem de dificil. Suntem conștienți de faptul că Energia este o echipă care joacă foarte bine și are și avantajul terenului propriu, însă pentru noi nu mai există altă variantă decât victoria.   

Ce crezi despre echipă Energiei care are 4 victorii consecutive, două dintre ele fiind înregistrate în fața campioanei en-titre și a Timișoarei?    

Energia a luat o opțiune serioasă pentru accederea în playoff cu aceste 4 victorii și este într-o vizibilă creștere de formă însă, după cum am mai zis, noi mergem acolo să câștigăm, indiferent de câte victorii are adversarul.   

Mai credeți în șansele pentru play-off?    

Da. Atâta timp cât ele mai există, chiar și matematic, de ce nu? Suntem o echipă ambițioasă, nu avem nimic de pierdut și ne vom jucă șansa până la final.    

Cine credeți că pleacă favorită în acest meci? De partea cui crezi că sunt atuu-rile?    

În meciul țur am pierdut la o diferență de doar 3 puncte deci meciul de duminică îl văd că pe unul foarte echilibrat. După părerea mea, Energia este o echipă care se bazează mult pe relațiile individuale și se descurcă foarte bine în relațiile de 1 la 1. Dacă reușim să ne mobilizăm și să ne facem jocul de echipă cred că avem o șansa destul de bună. Consider un avantaj și faptul că jucăm în deplasare deoarece s-a văzut că așa am evoluat mult mai bine sezonul acesta, învingând echipe mai bine clasate.    

Ce arme aveți pentru a câștiga acest meci?    

Din punctul meu de vedere, atâta timp cât ne concentrăm asupra unui joc colectiv putem bate pe oricine și am dovedit acest lucru de multe ori pe parcursul sezonului. Cred că asta este punctul nostru forțe. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!