Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Daniel Dillon: "Mi se potrivește jocul în tranziție"

Adrian Micinic

Adrian Micinic
22.10.2012

Daniel Dillon, baschetbalistul australian al echipei CSM Oradea, a vorbit despre începutul sezonului 2012/13 din punct de vedere al echipei, a făcut precizări cu privire la sistemul de joc al roș-albaștrilor, la modul în care calătițile sale  l-au adus la Oradea respectiv despre evoluțiile sale. În încheiere a prefațat jocul cu BC Timișoara din etapa a 5-a în sezonul regulat al Ligii Naționale.

Ce părere ai despre modul în care a început sezonul pentru CSM Oradea?

Cred că nu era posibil să avem un start de sezon mai bun. Să ai 4 victorii și nicio înfrângere e perfect, dar suntem conștienți că trebuie să ne îmbunătățim jocul în fiecare zi. Sezonul este încă de abia la început. Pe nimeni nu interesează că am început sezonul bine, important este cine îl termină în frunte.

Ce părere ai despre meciul cu Miercurea Ciuc? În cupă, cu trei săptămâni în urmă, i-ați bătut la o diferență foarte mare. V-ați așteptat la o replică mai puternică de această dată?

Trei săptămâni e o perioadă foarte lungă și suficientă pentru a te pregăti mai ales la începutul unui sezon. Facem tot ce depinde de noi și tratăm fiecare echipă cu același respect, iar meciul cu Ciuc nu a fost cu nimic diferit. Timp de trei sferturi și jumătate meciul a fost o continuă luptă. Știam că așa va fi pentru că am întâlnit o cu totul altă echipă față de cea pe care am bătut-o în cupă.

Cum te simți în sistemul de joc al lui CSM Oradea și ce părere ai despre stilul echipei?

Stilul de joc al echipei este foarte solid și bazat pe principii solide. Sistemul de joc al antrenorului este conceput în așa fel încât oricare dintre cei zece jucători din rotația de bază să poată intra în orice moment al jocului și să contribuie atunci când se află în teren. Acest lucru creează probleme adversarilor care nu au jucători de aceeași calitate pe bancă precum titulari. Apărarea agresivă a câștigat majoritatea meciurilor noastre și mai este loc de îmbunătățiri.

Ești un jucător foarte versatil, capabil să evolueze pe mai multe poziții. Care este postul tău preferat, să spunem, din punct de vedere ofensiv?

Postul meu preferat este între 2 și 1. Asta se explică prin faptul că pot să dau drumul mingii împreună cu celălalt fundaș într-un joc ritmat, în tranziție. E un stil de joc care mi se potrivește cel mai bine. Sunt obișnuit cu un ritm de joc în viteză, pe tot terenul. Acesta e motivul pentru care am fost adus aici și încerc să ofer un joc care să se potrivească cerințelor.

Având un astfel de profil lucrurile devin mult mai complicate pentru antrenorul echipei adverse din punct de vedere al pregătirii unui joc împotriva ta și a lui CSM Oradea. Consideri că acest lucru e un avantaj pentru tine? Îți e convenabil să joci mai multe poziții și să-ți asumi diferite roluri pe parcursul aceluiași meci?

Da, sunt de acord că antrenorii echipelor adverse au probleme să facă un scouting performant pe jocul nostru. În condițiile în care eu, Nemanja (Maric) și Ivan (Stefanovic) suntem capabili să jucăm mai multe poziții creează dificultăți de împerechere pentru ceilalți jucători. Consider că unul dintre motivele pentru care echipa a fost asamblată în acest mod este pentru a crea dificultăți antrenorilor echipei adverse din punct de vedere al scouting-ului (analizarea jocului echipei adverse).

Ce părere ai despre partea de finalizare din jocul tău? Mă refer în special la jocurile de pe teren propriu. De ce crezi că s-a întâmplat acest lucru și cum poți să-ți îmbunătățeși această latură?

Prestațiile mele în jocurile de acasă au fost ciudate. Când intru de pe bancă sunt nevoit să fiu acel jucător de explozie care trebuie să fie foarte agresiv și să aduc un impact puternic asupra jocului. Sunt sigur că voi putea să fac acest lucru. Astfel, îi va oferi mai multă convingere antrenorului să îmi acorde mai multe minute de joc, pentru a putea ajuta la rândul meu mai mult.

Urmează Timișoara, Ploiești și Mediaș. Adică echipele considerate cele mai dificile în acest campionat. Ce așteptări ai de la aceste jocuri?

Următoarele trei meciuri ne vor provoca pe fiecare în plus din punct de vedere individual. Sunt acele jocuri în care trebuie să-ți arăți valoarea ca jucător. Vom trata fiecare meci cu atenție și ne vom concentra prima dată asupra Timișoarei. Deja ne-am îndreptat atenția 100% spre această echipă. Timișoara formează o echipă foarte talentată. Va trebui să ne pregătim pentru ea așa cum am făcut-o până acum cu fiecare adversar pe care l-am întâlnit. Dar, dacă vom continua să jucăm așa cum am făcut-o în acest debut de sezon și vom respecta ceea ce trebuie să facem atunci rezultatul ar trebui să fie în favoarea nostră.

Sursă: www.csm-oradea.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!