Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dario Gjergja, după eșecul cu U-BT Cluj: „Cer respect pentru echipa noastră”

Dario Gjergja, după eșecul cu U-BT Cluj: „Cer respect pentru echipa noastră”

Filou Oostende a suferit al doilea eșec în faza Top 16 Basketball Champions League, după ce a fost învinsă de U-BT Cluj-Napoca luni seara (07.02) cu scorul de 86 la 75 în BTarena.

Dario Gjergja, tehnicianul belgienilor, simte că formația sa este nerespectată, vorbind despre acest detaliu la începutul conferinței de presă:

„Felicitări Clujului în primul rând pentru victorie, cred că a fost un meci strâns. Cu siguranță nu e un meci de 11 puncte diferență. Cum a spus și Pierre, cred că în ultimele 5 minute am căzut și am încasat 19 puncte, unele foarte norocoase, printre care au fost intercepții și aruncări de 3. Am jucat decent, le-am oprit fazele în tranziție și pot spune că am făcut un joc colectiv mai bun decât în urmă cu o săptămână la Malaga. În privința acestui aspect, ne-am îmbunătățit, dar aparent trebuie să fim în meci timp de 40 de minute și cer doar respect pentru echipa noastră. Asta mă deranjează, că pentru al doilea meci la rând am primit 0 respect, dar nu este problema mea acum.”

Întrebat dacă se așteaptă la respect din partea adversarilor sau din partea arbitrilor, Gjergja a fost destul de clar:

„Nu, nu, nu. De ce din partea adversarilor? Totul a fost perfect aici și le mulțumim clujenilor. Dar, am avut patru aruncări libere în 40 de minute. E puțin ciudat. Ați văzut cum am încasat faulturi antisportive, data trecută faulturi tehnice. E puțin ciudat, după cum am spus. Și noi muncim din greu, am ajuns până aici (n.r. în faza Top 16) prin muncă și pe calitate.”

Antrenorul a fost întrebat și de cât de greu este să înceapă parcursul în Top 16 cu două deplasări. Oostende are două eșecuri în aceste meciuri, de la Malaga și Cluj-Napoca:

„E greu, mai ales în această situație, când avem 0-2. Partea rea este că avem următorul meci peste trei zile și este unul de totul sau nimic. Este o grupă foarte puternică, practic avem două formații care au terminat pe prima poziție în faza precedentă în grupele din care au venit. Clujul a jucat extraordinar în acest an și mă bucur că i-am limitat la 86 de puncte, pentru că este o echipă care are aproape în fiecare meci între 95 și 100 de puncte marcate. Am reușit să facem față în majoritatea timpului fazelor în tranziție, dar în ultimul sfert diferența a fost făcută de patru aruncări de la distanță. Asta e tot.”

Tehnicianul a primit o întrebare cu privire la jucătorii pe care i-a ales să fie pe parchet în acest meci, acesta efectuând o schimbare în primul 5 față de meciul cu Unicaja Malaga:

„Utilizez jucătorii care sunt pregătiți să joace. Îi folosesc în funcție de sistem, așa că nu înțeleg întrebarea. Am fost aproape de Cluj tot timpul și utilizez jucătorii care produc, am nevoie de ei. Jucătorii pe care i-am ales au reacționat bine. Dar un singur lucru vreau să spun. O să traduceți acum această conferință de presă despre altcineva. Nu, este vorba despre noi. Am cerut doar respect, asta e tot.”

Antrenorul s-a ferit să atace arbitrajul când a fost întrebat dacă unele decizii ale oficialilor partidei au fost puțin ciudate:

„Asta nu e problema mea. Am venit să ne luptăm, cu resursele pe care le avem și cu dorința de a câștiga. Dar, din nou, am jucat împotriva unei echipe excelente și cred că rezultatele din acest an arată exact unde se află acum U-BT Cluj.”

*foto: Filip Istrate

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    nu inteleg
    O să traduceți acum această conferință de presă despre altcineva. Nu, este vorba despre noi

    In sensul ca stirea va fi orientata spre atacul aspra arbitrilor dar el de fapt constientizeaza ca problema e la ei? La jocul lor?

    Pe parcursul meciului cam multe proteste si cam de la inceput. Si n-a primit nici un tehnic. Eu cred ca arbitrajul a fost echilibrat. Noi am primit 19 faulturi, ei 20. Amu a depins si cand si cum a fost facut faultul de au avut ei 3/4 si noi 12/17.

    Cred ca belgienii vor termina grupa pe locul 4.

    cu 2 ani în urmă (08.02.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!