Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Darko Planinic: „Craiova este o echipă bună și rezultatele din grupă arată asta”

Darko Planinic: „Craiova este o echipă bună și rezultatele din grupă arată asta”

CSO Voluntari este în căutarea celui de-al doilea succes în grupa H din FIBA Europe Cup, vicecampioana României primind vizita rivalilor de pe plan intern, SCM U Craiova. Duelul are loc în această seară (02.11) în Sala Olimpia din Ploiești și este primul din returul fazei grupelor.

Darko Planinic a vorbit în exclusivitatea cu Baschet.ro înaintea derby-ului românesc din FIBA Europe Cup, pivotul celor de la CSO Voluntari spunând pentru început ce părți bune a văzut până acum în competiție, dar și cum le abordează pe cele mai puțin bune:

„Suntem o echipă care pune mereu lucrurile bune pe primul loc, iar acestea sunt calitatea noastră și chimia echipei. Trebuie să dezvoltăm în continuare aceste aspecte și să devenim mai buni pe zi ce trece. În privința părților rele, preferăm să le ținem pentru noi și trebuie să lucrăm pentru a le corecta.”

El a scos în evidență punctele prin care oltenii i-au surprins pe cei de la Voluntari în meciul tur:

„Craiova este o echipă bună și rezultatele din grupă arată asta. Ne-au pus multe probleme în meciul tur prin aruncările lor deschise și recuperările ofensive. Trebuie să fim mult mai concentrați în apărare și să jucăm tare timp de 40 de minute. Dacă ne dorim victoria, aceasta este singura cale.”

Întrebat dacă cel mai recent joc al Craiovei, cu Miercurea Ciuc în campionat, a fost relevant pentru pregătirea acestui duel din cupele europene, Darko a spus:

„Staff-ul tehnic își face treaba pe partea de scouting și o să le analizăm toate joculurile pentru a pregăti meciul din FIBA Europe Cup. O să fim pregătiți pentru acest joc.”

La final pivotul a afirmat că echipa se poate califica mai departe din această grupă:

„Cu siguranță este un obiectiv realist. Ne antrenăm bine și avem calitatea necesară să ne calificăm. Dar trebuie să credem în asta și să luăm totul pas cu pas, joc cu joc.”

CSO Voluntari și SCM Universitatea Craiova se întâlnesc în această seară, 2 noiembrie, în Sala Olimpia din Ploiești începând cu ora 20.00. Jocul o să fie transmis pe Metropola TV și YouTube - FIBA The Basketball Channel.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!