Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Darko Planinic revine în Liga Națională și va evolua la CSO Voluntari

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
20.06.2022

Darko Planinic revine în Liga Națională și va evolua la CSO Voluntari

CSO Voluntari a anunțat al treilea nou jucător pentru stagiunea 2022-23. Este vorba despre Darko Planinic, pivotul croat în vârstă de 31 de ani care a evoluat și pentru U-BT Cluj în stagiunea 2019-20, încheiată subit din cauza pandemiei de COVID-19.

În ultimul an, Darko a evoluat la Aliaga Petkim Spor, în Turcia, dar a bifat doar șapte apariții în tricoul echipei care a terminat pe locul 13 în campionat, din cauza unor probleme cu accidentările. El a avut medii de 8.4 puncte, 4 recuperări și o pasă decisivă în 20 de minute pe meci.

În singurul său sezon în Liga Națională de Baschet Masculin, croatul a avut medii de 13.7 puncte, 6.1 recuperări și o pasă decisivă pe meci, reușind să câștige o cupă alături de gruparea ardeleană.

De-a lungul carierei, el a mai evoluat pentru HKK Siroki, Maccabi Tel-Aviv, Cibona, Buducnost, Baskonia, Gran Canaria, Dinamo Sassari, Zielona Gora și KK Zadar. Are în palmares patru titluri în Bosnia, două Cupe ale Bosniei, o cupă și un titlu în Israel, o cupă și un titlu în Muntenegru și o medalie de aur în Liga Adriatică. De asemenea, alături de selecționata Croației, baschetbalistul de 31 de ani a obținut câte o medalie de bronz la Europeanul U-18 din 2008, respectiv la Mondialul U-19 din 2009.

Până în prezent, CSO Voluntari a reușit să îi păstreze pe Eric Thompson, David Vida, Rolland Torok, Daniel Voicu și să îi transfere pe Lucas Tohătan și Dragoș Axinte. La capitolul plecări s-au înregistrat numele lui Malcolm Lee, Ousmane Barro, Vlad Moldoveanu, Marcu Badiu și Cezar Stănescu.

*foto: fiba.basketball

5 comentarii la aceasta stire:
  • Csm.O :

    Da
    Un upgrade făcut de Voluntari pe poziția 5, Thompson - Planic arată mult mai bine decât Thompson - Barro. Va fi un sezon interesant cu multe echipe ce vor avea loturi peste ce au avut sezonul trecut.

    cu 1 an în urmă (20.06.2022) Raspunde
  • Benjamin :

    ..
    Interesanta miscare. Ma surprinde ca Voluntari a ales sa aiba doi pivoti clasici pentru pozitia 5.
    Se tot mentiona ca ajunge la Oradea, dar din punctul meu de vedere erau sanse mici pt ca nu pare genul de jucator pe placul lui Achim.

    cu 1 an în urmă (20.06.2022)
    • Benjamin:

      *pivoti clasici
      Au avut si anul trecut, dar e clar ca Thompson + Barro au mancat mai putin buget fata de Thompson care deja a dovedit ceva pt echipa + Planinic. Iar pe langa asta sa nu uitam ca Voluntari il avea pe VM pe 4 si Torok pe 4-5 (la nevoie), iar acum inlocuitorul lui VM ma astept sa fie un strain.

      cu 1 an în urmă (20.06.2022)
    Raspunde
  • pipzn :

    Mda
    Las scris aici ca poate uit. E de urmarit cum va acumula greseli personale atunci cand va juca impotriva lui Dinamo si mai ales daca va fi tinut de Vlad Moldoveanu. :)). Eu il vad cu 5 greseli personale destul de repede.

    Altfel, cat a jucat pentru Cluj mi s-a parut un pivot bun dar cam temperamental si individualist-vedeta. Dar jocul Voluntariului se cam bazeaza pe individualitati. Sunt curios cum va fi. Ceva de tipul; oamenii mici rezolva din aruncari de la distanta, daca mingea ajunge la Planinic, nu va mai vedea decat panoul si coechipierii nu se vor mai obosi sa astepte pase?

    Daca se spune ca vine dupa niste accidentari sunt sanse sa fie intr-o forma mai putin buna.

    Per total, achizitie buna pentru Voluntari

    cu 1 an în urmă (20.06.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca myke :

    !
    Nu ma asteptam sa semneze cu Voluntari avand in vedera ca a ramas si Thompson, momentan Voluntari sta cel mai bine parerea mea.
    Oradea saraca ce face? Pitesti ? Sibiu?
    Astept sa inceapa valul ala mare de transferuri in Ro.

    cu 1 an în urmă (20.06.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!