Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Datele oficiale privind numărul de sportivi care beneficiază de șomajul tehnic

Datele oficiale privind numărul de sportivi care beneficiază de șomajul tehnic

218 structuri sportive au aplicat pentru indemnizaţia socială de 75% din salariul mediu brut. 

Site-ul gsp.ro a publicat datele oficiale, primite de la Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, privind numărul de sportivi care beneficiază de șomajul tehnic. Majoritatea cluburilor de fotbal, dar și diverse structuri din alte sporturi, evident și din baschet, au profitat de indemnizaţia de ajutor social, pe care o plăteşte Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, după ce cluburile sportive au fost şi ele incluse în ordonanţa Guvernului Orban care prevedea sprijinirea angajaţilor cu contractul de muncă suspendat. 

Astfel, conform datelor trimise de ANPIS avem un număr de 3.978 participanţi la activitatea sportivă care beneficiază de indemnizaţia de ajutor social. Cu mențiunea că în numărul oferit se încadrează nu doar sportivi, ci și antrenori, medici, maseuri și kinetoterapeuți. 

Până la 30 aprilie, la nivelul agenţiilor judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială a fost înregistrat un număr de 218 solicitări transmise de structurile sportive pentru indemnizaţia de sprijin COVID-19, pentru un număr de 3.978 participanţi la activitatea sportivă.

Procentul sportivilor este unul mic raportat la totalul numărului de solicitări pe care ANPIS l-a primit. Dacă luăm în calcul că peste 60.000 de oameni din diverse domenii beneficiază de această indemnizație, numărul sportivilor este de sub 7%. 

Pentru mai multe informații privind modul în care se obține indemnizația pentru șomajul tehnic și suma primită de sportivi citiți articolul: 

Guvernul a modificat prevederile privind acordarea indemnizației pentru șomajul tehnic

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!