Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dave Dudzinski, despre U-BT: „Dacă ar fi fost în cealaltă grupă, s-ar fi calificat cu ușurință în playoff”

Dave Dudzinski, despre U-BT: „Dacă ar fi fost în cealaltă grupă, s-ar fi calificat cu ușurință în playoff”

Miercuri, 8 martie, U-BT Cluj-Napoca va primi vizita lui Bursaspor, într-un meci din etapa a 15-a a 7DAYS EuroCup. Gruparea din Turcia este finalista stagiunii trecute în această competiție, după ce a trecut în playoff de Partizan Belgrad, Cedevita Olimpija Ljubljana și MoraBanc Andorra.

În lotul lui Dusan Alimpijevic se află și David Dudzinski, baschetbalist care a evoluat în sezonul 2016-2017 pentru CSA Steaua București. Sportivul american a acceptat să ne ofere un interviu, care va fi publicat zilele următoare și în cadrul căruia a vorbit și despre duelul cu U-BT.

„În primul rând, mă bucur să fiu înapoi în România, a trecut ceva vreme. România mi-a oferit atât de multe și am o mulțime de amintiri frumoase. Am urmărit câteva din meciurile Clujului de anul trecut, din Basketball Champions League, și a fost o echipă foarte bună. Probabil că a fost surpriza sezonului în BCL. Când am văzut că s-au înscris în EuroCup, știind că și noi vom juca în această competiție, speram să ne întâlnim”, ne-a explicat Dudzinski.

Finalistul din 2022 a vorbit despre ultimele săptămâni și cum s-au pregătit turcii în pauza competițională:

Am avut o scurtă pauză, datorită ferestrei FIBA, și a fost ca un fel de mini-presezon. Cred că suntem în formă bună, suntem puternici din punct de vedere fizic și avem o rotație bună în defensivă. Lucrurile acestea sunt greu de pregătit în timpul sezonului așa că ne-am bucurat de această pauză.

La final, Dudzinski ne-a spus la ce se așteaptă de la duelul din BTarena:

Cluj este o echipă foarte bună. Totuși, având doar patru victorii, nu cred că mai sunt șanse de calificare pentru că grupa aceasta este foarte puternică. Cred că dacă ar fi fost în cealaltă grupă, s-ar fi calificat cu ușurință în playoff. A depins de „norocul” de la tragerea la sorți. Mă aștept ca ei să se fi uitat la duelul precedent pe care l-am disputat și să încerce să se bazeze pe jocul la interior pentru că, în primul meci, ne-au taxat în acest fel. Au niște jucători noi, pe care nu i-am întâlnit, și sunt mai buni în ofensivă și din afara semicercului. Trebuie să ne apărăm la mai mulți adversari. Defensiv va fi complicat pentru noi și cred că partida va fi câștigată în apărare, fie că ne vom impune noi sau se vor impune ei.

Confruntarea dintre U-BT Cluj-Napoca și Bursaspor are loc miercuri, 8 martie, de la ora 19:30, și va putea fi urmărită, în direct, pe Prima Sport 2.

*foto: eurocupbasketball.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!