Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

David Lăpuște a fost cel mai eficient jucător al clujenilor în victoria cu CSM Târgu Mureș

David Lăpuște a fost cel mai eficient jucător al clujenilor în victoria cu CSM Târgu Mureș

U-BT Cluj-Napoca a obținut vineri, 15 martie, a 14-a victorie în Top 10, câștigând cu 100 la 76 în fața lui CSM Târgu Mureș. În ciuda faptului că au avut un meci extrem de intens în urmă cu două zile, alb-negrii au arătat multă energie și au izbutit să înscrie 100 de puncte.

Iată ce a declarat, la finalul jocului, David Lăpuște, cel mai eficient baschetbalist al clujenilor:

Din păcate, într-adevăr, am pierdut meciul cu London Lions însă ce am hotărât în vestiar a fost faptul că o să mergem mai departe și o să ne urmăm obiectivul următor, adică să câștigăm titlul de campioni. Asta nu înseamnă altceva decât să câștigăm fiecare meci până în finală și inclusiv finala, desigur.

Întrebat care a fost cheia succesului, mai ales în a doua repriză, tânărul jucător al „studenților” a spus următoarele:

Cheia a fost faptul că am jucat agresiv, mai ales în apărare, că am înscris foarte mult pe contraatac și că am jucat foarte rapid care a fost, desigur, și planul jocului pe care l-a făcut domnul antrenor.

Lăpuște a adunat 12 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive și o intercepție, având 3/4 din interiorul semicercului (75%) și 2/3 de la distanță (67%), pentru un indice al eficienței de +19:

Vă dați seama că mă simt foarte bine, nu pot să mă simt altfel. Dar, în primul rând, sunt foarte fericit că a câștigat echipa și că ne-am îndeplinit acest obiectiv.

În această stagiune, jucătorul originar din Cluj-Napoca are medii de 4.9 puncte, 2.4 recuperări și 2.4 pase decisive.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

5 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Tz tz tz
    Poza din meci cu GL?🤭🤭🤭

    cu 1 lună în urmă (15.03.2024) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Delekon :

    Primul pas
    Este sa faci performanta cand conditiile sunt buna.
    Urmatorul, e sa obtii consistenta.

    Si apoi or tacea si haterii.

    cu 1 lună în urmă (16.03.2024)
    • varu silvois:

      Eu unUl
      Mă număr printre suporterii ce-l considera pe Lapuste un Kuti 2 și put și simplu ochiul m U asta spune . Când marchezi câteva coșuri pe meci din ani in paste, într-un joc cu o echipa ce are niste limite clare, când ai atâtea minute pe teren, când echipa ta marcheazab100 puncte, vine statistica și-l considera o meserie de jucător. S-a văzut însă că la orice pătrundere, hazardată, era căpăcit sub coșul advers? Ați remarcat pozitia corpului, felul cu pas ste și cum calca? Să fie serioși, dar e un jucător...AUTOHTON, așa că ...mereU nUmai U.

      cu 1 lună în urmă (16.03.2024)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      Lapuste
      Da, are multe carente, dar eu vad si un progres la el. A inceput sa si paseze (adica nu mai merge doar cu capul in pamant. Imbucurator e ca si atunci cand nu mai vede nimic in afara de cos, de cele mai multe ori actiunea se termina cu cos - da, in campionatul autohton.
      Si da, UBT nu e locul in care se pune accent pe cresterea jucatorilor, ci pe rezultate. Rezultatele tin si antrenorul - deci e de inteles dece urmareste si Silvasan rezultatul in primul rand; rezultatele aduc si spectatori la meci si sponsori (oricand e nevoie de mai mult,nu?). Poate la un moment dat va trebui sa faca pasul in alta parte, sa nu devina un Kuti 2, dar deocamdata eu vad ca mai are de acumulat / invatat si are de unde.
      Ce e interesant e ca toti romanii autohtoni au avut performante mai bune comparati cu anul trecut, atat la puncte, cat si la recuperari sau eficienta (in afara de Cate toti si-au dublat eficienta, la Lapuste chiar triplare, dar a si jucat dublul minutelor de anul trecut).

      cu 1 lună în urmă (16.03.2024)
    Raspunde
  • varu silvois :

    Scuzați greselile
    ....telefonul

    cu 1 lună în urmă (16.03.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!