Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

David Lăpuște, după ce a înregistrat un nou career-high: „Încerc să joc din ce în ce mai bine”

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
12.11.2023

David Lăpuște, după ce a înregistrat un nou career-high: „Încerc să joc din ce în ce mai bine”

Într-un duel între echipele aflate la cele două capete ale clasamentului din Conferința A, U-BT Cluj-Napoca s-a ridicat la nivelul așteptărilor și a obținut o victorie categorică în fața Lagunei București. Campioana en-titre a României a trecut de gruparea din Capitală, în Sala Sporturilor „Horia Demian”, cu scorul de 100-67.

David Lăpuște a primit 22 de minute din partea antrenorului său, pe care nu l-a dezamăgit. Tânărul de 19 ani a fost cel mai bun marcator al clujenilor, la egalitate cu Jarell Eddie bifând recorduri personale în carieră la puncte, eficiență și coșuri din acțiune transformate.

Lăpuște a terminat seara cu 17 puncte, 2 recuperări și 5 pase decisive, reușind să transforme 6/9 aruncări din acțiune, 2/2 de la distanță, respectiv 3/5 de la linia de libere pentru un indice al eficienței de +18. El a fost unul dintre cei trei români aflați în double-digits pentru studenți, alături de Măciucă (14 puncte) și Roschnafsky (10). Iată ce a avut de spus David după jocul de sâmbătă

„Ne așteptam să fie un meci de genul acesta, în care noi, jucătorii mai tineri și neexperimentați să jucăm mai mult. Tocmai de aceea eu zic că am fost foarte motivați și abia așteptam să arătăm ce putem pe teren. Vă dați seama că m-am simțit bine, nu puteam să am alte sentimente. Asta face parte din planul meu de viitor. De la meci la meci încerc să joc din ce în ce mai bine, să demonstrez ce pot și să îi câștig cât mai mult încrederea antrenorului. Colegii mai mari îmi dau sfaturi, mai ales Stipe, Richard, care sunt coechipierii mei de patru ani și apreciez foarte mult că vor să mă învețe tot ce pot și eu încerc să fur câte puțin de la fiecare și aceste lucruri sper să mă ajute foarte mult pe viitor ca să îmi dezvolt jocul la cel mai înalt nivel. Eu cred că acest lucru (n.r. creșterea sa în joc) i se datorează antrenorului meu, deoarece îmi acordă din ce în ce mai multă încredere. Acest lucru este totuși datorită faptului că am înțeles ce vrea el de la mine. E o atmosferă genială la toate meciurile. Iubesc să fiu aici. Iubesc fanii și atmosfera de la clubul acesta. Sper că și ei o să continue să vină din ce în ce mai mulți la fiecare meci. E genial, nu am alte cuvinte.”

În șase meciuri disputate în stagiunea actuală, Lăpuște are medii de 8 puncte, 2.3 recuperări și 2.8 pase decisive, cu procentaje de 62% din interior, 44% de la distanță și 59% de la linia de libere, cu 10.2 unități la eficiență.

Pentru U-BT Cluj urmează un meci la mijlocul săptămânii în EuroCup, pe terenul italienilor de la Trento. În competiția internă, ardelenii vor da piept cu nou-promovata Corona Brașov în etapa cu numărul 9.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    "deci"
    un tînăr de 19 dă lecții de viziune unor barosani pilangi și oportuniști din ferebeul. Felicitări!

    cu 5 luni în urmă (12.11.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!