Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

David Lăpuște va petrece încă un sezon la U-BT Cluj

David Lăpuște va petrece încă un sezon la U-BT Cluj

U-BT Cluj-Napoca a anunțat în cursul zilei de miercuri, 5 iulie, păstrarea lui David Lăpuște pentru cel puțin încă un sezon, tânărul baschetbalist urmând să înceapă al patrulea an în LNBM.

În vârstă de 18 ani, Lăpuște a beneficiat de mai multe apariții în campionat și Cupă pe parcursul sezonului 2022/2023, când în 29 de meciuri în LNBM a adunat medii de 2.4 puncte, 1.0 recuperări, 0.8 pase decisive și 0.4 intercepții, cu 52% procentaj la două puncte și 28% din spatele arcului de cerc. În Cupa României a jucat în 5 ocazii și a contribuit cu 4.4 puncte, 2.6 recuperări, 1.6 pase decisive și 1.0 intercepții în medie, în aproape 21 de minute pe meci.

De când a făcut pasul la echipa mare, Lăpuște are trei titluri de campion în palmares, alături de două SuperCupe și o Cupă a României.

După ce a semnat noua înțelegere, sportivul care a promovat recent examenul de Bacalaureat cu media 9.33 a spus următoarele pentru u-bt.basketball:

„Sunt foarte fericit pentru faptul că mi-am prelungit contractul cu campioana României. Nu a fost o decizie grea, ținând cont de realizările pe care le-am avut în ultimii trei ani. “U” reprezintă pentru mine acasă, locul unde mi-am petrecut o mare parte a junioratului. Este echipa care m-a primit în familia ei și m-a ajutat, alături de fani, să mă integrez la seniori. Motivația nu va fi o problemă pentru mine, deoarece aștept cu nerăbdare să încep noul sezon și să simt din nou adrenalina meciurilor. Planurile mele pentru viitor rămân neschimbate, îmi doresc să obțin cât mai multă experiență, să bifez minute de joc, iar în următorii ani să ajung la cea mai bună variantă a mea din punct de vedere baschetbalistic. Nu în ultimul rând, țin să mulțumesc antrenorului și staff-ului tehnic, deoarece continuă să aibă încredere în mine și să contribuie la dezvoltarea mea ca jucător și ca persoană. Haide “U”!”

Clujenii îi au sub contract și pe Mihai Măciucă, Andrija Stipanovic, Patrick Richard, Karel Guzman, respectiv Emanuel Cățe.

Campionii României urmează să-și afle vineri, 7 iulie, adversarele din EuroCup pentru sezonul 2023/2024, competiție în care „studenții” vor juca pentru al doilea an consecutiv.

*foto: Manases Sándor / u-bt.basketball

6 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    e bine
    na ca nu merge la nici un colegiu:). ramane pentru Neal sa ii dea revansa :)) P.S: Glumesc.

    cu 9 luni în urmă (05.07.2023) Raspunde
  • varu silvois :

    sa fiu rau!?
    Ar fi mers el la colegiu, dar parca iar fi trebuit ceva in plus pentru asta. Suport criticile, asa ca afirm ca va fi Kuti 2.

    cu 9 luni în urmă (05.07.2023)
    • varu silvois:

      erata
      I-ar fi trebuit

      cu 9 luni în urmă (05.07.2023)
    • Jess:

      Oare ce anume
      Manuire mai buna, tupeu mai mult, că tot glumesc unii cu neal, acolo dadea peste o gramada de jucatori de genul asta, baiatul a aratat ce dispus sa munceasca, sa fie oare problema de talent individual?

      cu 9 luni în urmă (05.07.2023)
    • varu silvois:

      Szentkuti-Lapuste
      Acesta e pariul viitorului la U. Primul, dupa parerea mea are o sansa, al doilea, cum ziceam, dupa umila mea parere va ajunge a fi un Kuti 2. E atat de slabuta afirmatia ca s-a aparat bine la Neal incat m-am saturat. El in finala a jucat in primele doua sferturi pentru a nu acumula greseli coechipierii sai si de a incerca sa-i provoace greseli lui Neal. Asta a fost aportul lui, in rest ratari, pase gresite si performanta ca dintr-un fault tehnic scos pt. U , echipa sa aiba o colectie de -2 pct, intrucat a ratat la libere, din repunere a facut fault la adversar care a marcat apoi cele doua libere. Repet, voi fi contrazis, dar imi asum. Sigur ca avenm nevoie de el pentru rotatie. Atat!!!

      cu 9 luni în urmă (05.07.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Delekon :

    Prejudecati.
    - 9.33 e o nota foarte buna, mult peste medie, care denota destul de mult efort depus.
    - pentru un PG, e foarte devreme de judecat valoarea la 18 ani.
    - la Kuti mi se pare mai degraba psihologica problema, decat tehnica sau fizica. Eu cred ca va face performanta la Sibiu. Si la el e inca devreme de pus cruce la cariera.

    cu 9 luni în urmă (05.07.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!