Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

David Lawrence: "Mă bucur că am ajutat pe ambele faze ale jocului, dar mai ales pentru victorie"

Adrian Micinic

Adrian Micinic
12.11.2011

David Lawrence a avut 13 puncte, 7 recuperări și 15 la eficiență în victoria de la Pitești

David Lawrence, baschetbalistul american în vârstă de 26 ani legitimat la U Mobitelco Cluj-Napoca a vorbit pentri cititorii TotalBaschet despre succesul campioanei la Pitești, scor 72-58, într-un meci contând pentru etapa a 8-a în sezonul regulat al Diviziei A la baschet masculin - ediția 2011/12.

Ce părere ai despre meciul cu BCM U Pitești și deznodământul acestei confruntări?

A fost o victorie importantă pentru noi mai ales că veneam după înfrângerea cu Chalon. Nu am stat să ne lingem rănile ci am trecut peste acel moment și încercăm să jucăm tare indiferent pe cine întâlnim ca și adversar.

Din punct de vedere defensiv U Mobitelco a jucat foarte bine: ați încasat doar 58 de puncte, iar Vujacic a avut doar 2/14 la aruncările din acțiune. Toată lumea a observat că de la revenirea în Divizia A ai devenit un jucător extrem de bun pe faza defensivă. Ești satisfăcut de acest aspect al jocului tău?

Mulțumesc celor care apreciază că sunt un jucător defensiv bun, dar sunt de părere că acest merit revine echipei la modul general, respectiv antrenorilor pentru că insistă pe acest aspect. Acordăm mult timp acestui aspect la antrenament. De asemenea, ceilalți jucători mă ajută foarte mult și am încredere deplină în faptul că sunt acolo să mă ajute tot timpul.
În ceea ce privește apărarea individuală, de fiecare dată când sunt trimis în teren fac tot ce pot pentru a ajuta echipa să învingă. Pe faza ofensivă știu că îmi va veni rândul, așa cum s-a întâmplat de exemplu la Pitești. Dar de la revenirea mea la Cluj am știut că felul în care mă apăr mă va trimite în teren.

Ești mulțumit de jocul tău din partide de la Pitești la modul general? Din punct de vedere statistic a fost cea mai solidă partidă pentru tine în acest sezon.

Da, sunt satisfăcut. În special datorită faptului că am reușit să ajut pe ambele faze ale jocului. Însă, cel mai important a fost că ne-am impus.

Te-ai pregătit pentru acest meci în mod deosebit ținând cont de faptul că ai petrecut o importantă parte a carierei tale la Pitești? Cum te-ai simțit să joci din nou acolo, dar de această dată în calitate de adversar?

Când am intrat în meci nu m-am gândit la nimic special pentru mine. Pur și simplu un alt meci pe care trebuia neapărat să-l câștigăm. Dar în teren a fost cu totul altceva. Am fost primit frumos de către fani și faptul că am revăzut chipurile vechilor prieteni de acolo m-au făcut să apreciez meciul mai mult.

Urmează deplasare din Belgia, unde întâlniți pe Antwerp Giants, în etapa a 2-a din FIBA EuroChallenge. Ce așteptări ai de la acest meci și de la participarea în această competiție?

Cu siguranță se anunță un nou meci extrem de dificil. Însă am încredere deplină în toată organizația de la Cluj, începând cu președintele și terminând cu jucătorii. Vom fi pregătiți pentru acest meci.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!